Mustafa Armağan

Mustafa ArmağanAbdülhamid'in Kurtlarla Dansı yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
Editör
7.5/10
2.683 Kişi
12bin
Okunma
1.000
Beğeni
23,4bin
Gösterim

Mustafa Armağan Kimdir?

Urfalı anne ve babanın çocuğu olarak Cizre'de doğdu (1961). İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu. Fritjof Capra'dan yaptığı Batı Düşüncesinde Dönüm Noktası adlı çevirisi ile Türkiye Yazarlar Birliği Tercüme Ödülü'nü (1989) ve Şehir ey Şehir adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği Deneme Ödülü'nü (1997) aldı. Bir dönem (1995-1996) İzlenim ve Diyalog Avrasya (DA) dergilerini yönetti. 1995'ten beri Zaman gazetesinde yazıyor. Yayınlanan eserleri: Gelenek (1992); Gelenek ve Modernlik Arasında (1995); Şehir Asla Unutmaz (1996); Şehir ey Şehir(1997); Bursa Şehrengizi (1998; 2. Baskı Osmanlı'yı Kuran Şehir: Bursa'ya Şehrengiz adıyla 2006); Alev ve Beton (2000),İstanbul Mavi Kırpar Gözlerini (2003), İnsan Yüzlü Şehirler (2003), Kuğunun Son Şarkısı: St. Petersburg'da Zamanlar ve Mekanlar (2003); Osmanlı İnsanlığın Son Adası (2003); Osmanlı'nın Kayıp Atlası (2004); Kır Zincirlerinin Osmanlı (2004);Osmanlı Tarihinde Maskeler ve Yüzler (2005); Ufukların Sultanı: Fatih Sultan Mehmed (2006). Çevirileri: Seyyid Hüseyin Nasr'dan Molla Sadra ve İlahi Hikmet (1991); Fritjof Capra'dan Batı Düşüncesinde Dönüm Noktası(1991); ve Yeni Bir Düşünce (1992); Muhammed Esed'den Sahih-i Buhari: İslam'ın İlk Yılları (2001) Derlemeleri: İslam Bilimi Tartışmaları (1990); İstanbul Armağanı I: Fetih ve Fatih (1995); İstanbul Armağanı II: Boğaziçi Medeniyeti (1996); İstanbul Armağanı III: Gündelik Hayatın Renkleri (1997); İstanbul Armağanı IV: Lale Devri (2000);İslam'da Bilgi ve Felsefe (1997); İstanbul'da Semtler ve Hayatlar: Bir Semtini Sevmek (2001); Değişen Milliyetçilik: Tartışılan Sınırlar (2001); Cemil Meriç: Düşüncenin Gökkuşağı (2001); Osmanlı Geriledi mi? (2006). Osmanlı: İnsanlığın Son Adası, Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2003 yılı Fikir Ödülü'nü almıştır.  
Unvan:
Türk Araştırmacı, Yazar, Çevirmen
Doğum:
24 Şubat 1961

Okurlar

1.000 okur beğendi.
12bin okur okudu.
164 okur okuyor.
5,2bin okur okuyacak.
246 okur yarım bıraktı.

Mustafa Armağan Editörlük Yaptığı Kitapları

Tümünü gör

Mustafa Armağan Sözleri ve Alıntıları

Tümünü gör
Kuran Okuyan Dostoyevski
"Vitrinde Fransızca bir Kur 'an tercümesi çarpıyor gözüme. Sarı kapaklı Fransızca kitaplar vardır ya hani, onlardan biri işte. Tek farkı, bu büyük ustanın elinin ve gözünün sayfalara dokunmuş olması. Kapağında siyah harflerle Le Koran yazılı. Çeviren: M.Kasimirski Paris 1860 "
Sayfa 92 - TimaşKitabı okudu
Cenab-ı Allah’ın huzuruna çıkacağım vakit temiz bir yüze sahip olarak çıkmaktan büyük emelim yoktur. -Cennet Mekân Sultan Abdülhamîd Hân
timaş yayınlarıKitabı okudu
Gelenek değişime kapalı değildir;açık-uçludur hatta,bir bakıma.Fakat modernlikle ve modernizmde olduğu gibi sanatçının deneyimi(experience)tek miyar değildir gelenekte.Sanatçının deneyimi elbette söz konusudur,ancak bu,geleneğin belirlediği değerler çerçevesindeki,kültürün oturmuş olduğu eksen doğrultusundaki yenilikleri doğurur.
... Fatih, Hıristiyan diniyle yakından ilgilenmiş, Bizans âlimi Georgios Gennadios'u patrik olarak tayin etmiş, onunla Pamma Khristo Manastırı'nda (Fethiye Camii) Hıristiyan inanışı üzerine tercüman aracılığı ile bir tartışma yapmış ve Gennadios Scholarius' un bu inançlarını açıklayıcı bir şekilde yazmasını emretmiştir.

Mustafa Armağan İletileri

Tümünü gör
Selamün aleyküm herkese Aşağıda yer alan bir eseri aranızdan bir kişiye hediye etmek istiyorum, eseri yorumlarda belirtmeniz kâfidir. Herkes için hayırlı olsun şimdiden :) Açıklanma zamanı: Gece yarısı. Eserler:
Manevi Eğitimin Yolu ve Edepleri
Manevi Eğitimin Yolu ve Edepleri
Otuz Üç Pencere
Otuz Üç Pencere
Emanet ve Ahde Vefa
Emanet ve Ahde Vefa
İnsanın Acayip Kısa Tarihi
İnsanın Acayip Kısa Tarihi
Nedamet Dergisi 1. Sayı
Nedamet Dergisi 1. Sayı
Dünya Atı
Dünya Atı
Sular Üstünde Gökler Altında
Sular Üstünde Gökler Altında
Cemil Meriç
Cemil Meriç
Erbain
Erbain
Özgürlüğün Baş Dönmesi
Özgürlüğün Baş Dönmesi
" Bir alfabeyi ve bir dili unutturmak dünyanın her yerinde barbarlık diye anılır. Bizeyse bunlar uygarlık atılımları diye yutturuldu.! "
Mustafa Armağan
Mustafa Armağan

Mustafa Armağan Yorum ve İncelemeleri

Tümünü gör
335 syf.
9/10 puan verdi
Son dönemlerde dikkatimizi çeken liderlerden Sultan II. Abdülhamid Han... Neden son dönemlerde? Vatanı için hiçbir şey yapmamış gibi, milletini sevmemiş gibi, bir diktatör gibi tanıtıldı Abdülhamid Han. "Kızıl Sultan" olarak tanıtıldı. Ben bu kitapta Abdülhamid Han hakkında birçok şey öğrendim. Çocuklara olan sevgisini, günün çoğunu çalışarak geçirdiğini, okumayı çok sevdiğini, geniş bir kütüphanesi olduğunu, siyasi zekasını, yaptığı projeleri, eğitim alanında yaptıklarını, askeri alanda yaptıklarını... Son sultan o kadar çok yönlü bir şahsiyettir ki mutlaka tanımak, okumak gerek. Beni en çok etkileyen yönü ise merhameti. Bu güzel adam, kendisine suikast planı yapan birini affetmiştir. Kitapta göreceksiniz bu kadar merhametli bir insana ihanet eden edene! Eğer son sultan, Sultan II. Abdülhamid Han'ı anlamak isterseniz güzel bir eserdi. Hoş kimine göre "Kızıl Sultan", kimine göre "Son Sultan". Tavsiye ederim... Keyifli Okumalar...
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı
Abdülhamid'in Kurtlarla DansıMustafa Armağan · Timaş Yayınları · 20183.600 okunma
304 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
Yavuz Sultan Selim
Yazar , tarihten örnekler vererek Yavuz Sultan Selim'in hayatını yazmış. Yavuz Sultan Selim çok güçlü bir padişah.Bilgili donanımlı.Zaten Osmanlı imparatorluğundaki çoğu padişah asgari 4 dil biliyor ,çeşitli sanatlarla uğraşıyor.Tavsiyem tarihi tarih kitaplarından değil de çeşitli yazarlardan öğrenmeniz.Hem daha akılda kalıcı, hem de bilgi birikimi daha fazla olur.Kitap akıcı.
Yavuz Sultan Selim Han
Yavuz Sultan Selim HanMustafa Armağan · Timaş Yayınları · 2015286 okunma
240 syf.
·
Puan vermedi
Hayat tesadüfleri de önümüze seriyor. Aynı kitabın orijinalini evde buldum, ikisini de okudum, kıyasladım. Maalesef aynı değil, bazı yerleri bilerek veya bilmeyerek, kasıtlı veya kasıtsız değiştirilmiş. Sonuç olarak, bazı yazarlara, bazi yayınevlerine dikkat etmek gerekiyor. Bu şekilde önüme çıkan bu ikinci vaka.
Kazım Karabekirin Gözüyle Yakın Tarihimiz
Kazım Karabekirin Gözüyle Yakın TarihimizMustafa Armağan · Timaş Yayınları · 2016380 okunma