Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mustafa Aydoğan

Mustafa Aydoğanİnancın Parıltısı Nuri Pakdil yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
8.2/10
17 Kişi
70
Okunma
8
Beğeni
4.279
Görüntülenme

Mustafa Aydoğan Gönderileri

Mustafa Aydoğan kitaplarını, Mustafa Aydoğan sözleri ve alıntılarını, Mustafa Aydoğan yazarlarını, Mustafa Aydoğan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
276 syf.
9/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Şiir seven ve onun yolundan gitmek isteyenler için çok faydalı olacağına inandığım bir kitabı bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum iyi ki okumuşum ve kitabın son cümlesi bende iz bıraktı "Metafizik yani fizik ötesi, yani eşyanın yaratıcısının bize seslendiği ve çağırdığı görünmez alem; kısacası, Allah ve ahiret inancı."
Yazma Sevinci
Yazma SevinciMustafa Aydoğan · Edebiyat Ortamı Yayınları · 20144 okunma
Nedir bu yaslı özlem, durup dururken sende? Gel, vatan tutalım bu çınarın gölgesinde Ahmet Muhip Dıranas
Sayfa 230Kitabı okudu
Reklam
Gülümü karşı tepenin başında Gizli bir el kırbaçladı Seni yalnızlık doğurdu Kül rengi bir akşam üstü Alaeddin Özdenören
Sayfa 167Kitabı okudu
"Yunus Emre'yi seviyoruz. Bin yıldır. Belki de bindörtyüz yıldir seviyoruz. İslam'ın yeryüzünü aydınlattığı ilk gün hatırına seviyoruz onu. Peygamberin sesini Türkçe olarak yeniden bu toprakların ruhuna üflediği için seviyoruz... Aşk, ilahî bir sancak olarak bu toprakların gönderine Yunus ile çekilmiştir. Aşk, Yunus ile yeni damarlar açmıştır. Gönlümüzün çölüne sonsuzluk suyunu akıtmıştır..."
"Türkiye'nin yeniden dirilişinden söz edileceksek eğer, şehirlerin yeniden diriliş biçimlerine, üslüplarına bakmamızda fayda var... Türkiye'nin dirilişi, her şehrinin kendini yeniden diriltmesi ile mümkün biraz da... Kültürel sıçrayış, bütün sıçrayışların bir parolası, bir simgesi, bir nirengi noktasıdır..."
"İnsanlar yasalarla korunurlar ama onları yaşatan, günlük yaşamlarını düzenleyen, bilinçlerine doğrudan hitap eden düzenek bu yasalar değildir çoğu zaman. İnsan manevi bir düzeneğe ihtiyaç duyar. Bu nedenle toplumun temel dayanaklarından biri yasalarsa diğeri de manevi önderlerdir. Manevi önderler toplumun iç mimarlarıdır..."
Reklam
"Kitabın gerçek yazarı, aslında, okurdur. Okur, kitabı yeniden 'yazar', yeni yorumlara tabi tutar, evine taşır ve evrenselleştirir. Yazarın da kendi kitabının bir 'okuru'olduğunu unutmamak gerek. Her kitap, okurunun hakikatından sırlar barındırır. Okurun, sevdiği, aradığı, beğendiği ve yararlandığı şey, bu sırdır. Okurken, bu sırrı görür. 'Kendisinde mevcut kitabp'ın başkalarınca keşfine şahit olur. Okurun bütün sevincinin, beğenisinin ve edindiği bilginin kaynağı, bu şahadet olsa gerek."
"Hangi şey 'ben' ile 'kendim' arasına girdi ki 'ben' 'kendim'i' böyle savunmasız ve dağınık bıraktım?İnsanın kendini izlemesinin bir yolu, yöntemi var mı, bilmiyorum. Bir 'ben' bir de 'kendim' olduğunu varsayarsak, 'ben'in 'kendim'i izlemesi mümkün olmalı. İnsan, 'kendin'i bırakmamalı. İnsanın, 'kendisiyle' bir sorunu varsa çözmeli. İnsan 'kendinden' sorumlu çünkü..."
Heves
Çoktur kalbin hevesi hepsi nara(ateş) çıkarmış.
Sayfa 113Kitabı okudu
312 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.