Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mustafa Erdem

Mustafa ErdemHazreti Adem (İlk İnsan) yazarı
Yazar
6.9/10
5 Kişi
20
Okunma
1
Beğeni
475
Görüntülenme

Hakkında

16 Şubat 1957 tarihinde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi Çeştepe köyünde doğdu. Baba adı Mehmet, anne adı Ayşe'dir. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri alanlarında tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimlerinde doçent, 2000 yılında profesör olarak ders verdi. Mısır'da araştırmalarda bulundu. Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kuruluşuna katkı sağladı ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. Başbakanlık'ta Türk Dünyasından Sorumlu Bakan Danışmanı oldu. Diyanet Araştırma Merkezi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu Üyesi oldu. Mustafa Erdem 21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK Üyesi seçilmiştir. İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve partinin genel başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 12 Mart 2018 tarihinde bu görevinden istifa etmiştir. İyi düzeyde Arapça ve Kırgızca, orta düzeyde İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası. ESERLERİ: - Misyonerlik Faaliyetleri ve Türkiye - Kırgız Türkleri, ASAM Yayınları, Ankara 2000 - Hz. Adem, TDV Yayınları, Ankara 1999 - Dinler Tarihi, AÜAÖF Yayınları, Eskişehir 1998 ÇEVİRİ: 1.“el-Milel ve’n-Nihal (Makaleler), Muhammed b. Abdulkerim eş-Şehristani”, A.Ü. İlahiyat Fakültesi Dergisi, Cilt: XXX, Ankara 1988, ss.1-33.
Tam adı:
Prof. Dr. Mustafa Erdem
Unvan:
Türk Siyasetçi ve Yazar
Doğum:
Ankara, Türkiye, 16 Şubat 1957

Okurlar

1 okur beğendi.
20 okur okudu.
8 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yahudi literatüründe, Kutsal Kitapda verilen bu bilgilerden mülhem olarak, Havva hissi davranışları temsil eden daima günahkar ve günaha teşvik eden olarak görülmüştür.
Sayfa 43
Âdem kelimesi, toprak, esmer, kırmızı, yerin kabuğu ve yerin tozu gibi anlamlara gelmektedir. Kelimenin, Arapça, İbranice veya başka bir dilden olması, anlamını etkilememektedir.
Sayfa 14
Reklam
~ Hıristiyanlıkta Âdem ~
Gerek Hıristiyan tefsirciler ve gerekse ilahıyatçılar, yaratılış ve özellikle ilk insanın yaratılışı konularının maddi unsurları üzerinde durmamışlar, konunun felsefesine ağırlık vermişlerdir.
Sayfa 49
Şirk-i hafi; Allah'tan korkar gibi sebeplerden korkma veya onlardan isteklerini gerçekleştirmesini bekleme, meslek, mal, makam ve şöhreti putlaştırma gibi nefis ve şeytanın saptırmalarına kapılmadır.
Sayfa 109Kitabı okudu
Müslümanlar aya, güneşe veya başka bir mahlûka ilah olarak tapmadılar, Allah'a ulûhiyetinde ortak koşmadılar; fakat sebeplerin arkasında Müsebbibu'l-Esbab olan Allah'ı görmede yani "şirk-i hafi"ye düşmede her mümin aynı derecede başarılı olamadı.
Sayfa 109Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok