Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ozan Sağsöz

8.5/10
4 Kişi
13
Okunma
2
Beğeni
584
Görüntülenme

Ozan Sağsöz Sözleri ve Alıntıları

Ozan Sağsöz sözleri ve alıntılarını, Ozan Sağsöz kitap alıntılarını, Ozan Sağsöz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanların toplu olarak yaşamaları, sırf geçimlerini sağlamak maksadıyla Yardımlaşmak içindir…
Modern batı düşüncesinde asabiyetin bazı kavramlarla kurduğu akrababalıklar: Asabiyet; Marksçı anlamda toplumsal dönüşüm, Georges Sorelci anlamda şiddet odaklı dinamizm, Hegelci anlamda kolektif bilinç, Durkheimci anlamda Tesanüd/ solidarizm, Toynbeeci anlamda meydan okuma/cevap verme gibi bir takım kavramları Öncüler.
Reklam
Çağların değişmesi ve günlerin geçmesi ile millet ve kavimlerin hallerinin de değişeceği hususunun dikkatten kaçması tarihte vaki olan (gözden kaçan) gizli hatalardandır
İbn Haldun için daha önce ifade ettiğimiz gibi, zenginliğin asıl ve tek kaynağı çalışmaktır.
ticaret
Kur’an’da ticarî ibarelerin kullanılmasının yanında daha önce hiçbir dinde olmayan bir yer ve üstünlük ticarete ve tüccarlara verilmiştir. Rızayla yapılan ticaret meşru bir geçim yolu olarak görülmüştür. Bununla beraber birçok hadiste ticaret ve tüccarlar övülmüştür.
Sayfa 133Kitabı okudu
Seyahati ve gözlemleri
.. yaptığı seyahatlerle farklı coğrafyaları bizzat görmüş ve toplumsal davranış türlerini, görev ve iş dağılımlarını gözleme fırsatı bulmuştur. Bize Mukaddime’nin sayfalarında sunduğu toplumsal yaşama dair mukayeseli düşünceler, İbn Haldun’un işte bu seyahatlerden edindiği keskin gözlem gücüne dayanmaktadır.
Reklam
İbn Haldun, kendi dönemi ve öncesinde başka hiçbir düşünürde göremeyeceğimiz şekilde, ekonomiyi, insan topluluklarını anlamada bir kategorik unsur olarak düşünmeye başlamıştır. İbn Haldun, geçim yollarıyla beraber, fıkıhtan aldığı, insanın ihtiyaçlar hiyerarşisini de tarihi ve toplumu anlamada kullanmaktadır. … Bu çerçevede umranın bir mânâsı da insanların ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.
Umran bilimi
İbn Haldun umran bilimi ile tarihî varlıklardaki süreklilik ve buna arız olan değişimi incelemiştir. Hadarîlik ve bedevîlik, tarihî varlıkların en önemlileridir. Bunlara arız olan haller umran biliminin konusudur.