Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Özgür Barış Etli

Göbekli Tepe ve Ön-Türkler yazarı
Yazar
8.2/10
46 Kişi
134
Okunma
11
Beğeni
2.670
Görüntülenme

Özgür Barış Etli Sözleri ve Alıntıları

Özgür Barış Etli sözleri ve alıntılarını, Özgür Barış Etli kitap alıntılarını, Özgür Barış Etli en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir vatanın sahibi olmanın yolu, o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanımak, sahip olmaktan geçer
Genellikle geyik, keçi ya da koç motifi yaz ve kış döngüsünü temsil eder.
Reklam
Eski insanlar taşların içinde bir kuvvet kaynağı, bir ruh, bir mana olduğuna inanıyordu.
Doğayı anladıkça insanı, insanı anladıkça doğayı anlıyoruz.
Tarihçi Grazca, İskandinav Sagası'nda Vikingler'in Amerika'ya Leif liderliğinde ayak bastıklarını hatta Vikinglerle birlikte oraya gidenlerin yanında Tyrker adlı Türkçe konuşan birinin olduğu bilgisine rastlar. Grazca sonra şu sözleri ekler: "İzlanda'da Tyrker Türk demektir."
Atatürk ve Evrim Biyolojisi
. Görüldüğü üzere Atatürk, onca işinin gücünün ve ciddi konuların arasında evrimsel biyolojiye de zaman ayırmış ve özellikle yaşamın dönüşümü ve insanın nasıl ortaya çıktığı ile ilgili konulara bir bilim insanı titizliğinde kafa yormuştu. Atatürk’ün evrim biyolojisi alanında yazdığı notlar çağının en son bilimsel bilgilerini içeriyordu. Atamızın konu hakkında aldığı notlara baktığımızda sadece ilgili kitapları okumadığını, elde ettiği bilgileri kaynaklarda karşılaştırarak kendi düşüncesini de ürettiğini bize göstermektedir. .
Sayfa 123 - Urzeni YayıneviKitabı okudu
Reklam
Atatürk ve Paleontoloji
. Atamız Arkeoloji ve Antropoloji gibi bilim dallarıyla uğraşmakla kalmamış, belki birçok kimsenin adını bile duymadığı bir bilim dalıyla da ilgilenmiş ve hakkında okumalar yapmıştı: Paleontoloji. Kısaca Fosilbilim olarak tanımlanabilecek Paleontoloji, fosil kayıtlarını inceleyerek geçmişte yaşamış olan canlıların yaşadıkları çağları ve bu çağların özelliklerini araştırır. Atatürk, dünyanın, yaşamın ve insanın kökenlerini merak etmiş, eski çağları bize sunan bilimlerle yakından alakadar olmuştur. Konu hakkında okuduğu kitaplarda bazı bölümlerin altını çizmiştir. Bu paragraflar şunlardır: .
Sayfa 103 - Urzeni YayıneviKitabı okudu
Atatürk çağının dünyadaki en önemli bilim insanlarından Eugene Pittard, Fransa'da yayın yapan Revue Anthropologique adlı derginin 1939 Ocak-Mart sayısında "Kemal Atatürk: Antropoloji ve Tarih Öncesini Canlandıran Devlet Başkanı" adlı ve bu sayıya kapak olmuş bir yazı yayınladı. Pittard bu makalesinde özellikle Atatürk'ün antropoloji ve Hititoloji çalışmalarına değinmişti.
Sevmek ve Önem Vermek
. Atatürk bilim insanlarına o denli önem veriyordu ki, Dolmabahçe Sarayı’nda yer alan çok alımlı bir koltuğun kime ait olduğunu soranlara, “Bu koltuk bilim insanlarına aittir.” diyordu. [Meydan, 2014]. .
Sayfa 54 - Urzeni YayıneviKitabı okudu
Aşıların atası olan çiçek aşımıza, Darwin'den 100 yıl önce Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendi tarafından ortaya atılan evrim teorisine ve atalar oyunu olan Polo'ya bile sahip çıkamadık ve o "onuru" Ingilizlere kaptırdık!
169 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.