Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Philip Spencer

Philip SpencerMilliyetçilik yazarı
Yazar
4.5/10
2 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
228
Görüntülenme

Philip Spencer Sözleri ve Alıntıları

Philip Spencer sözleri ve alıntılarını, Philip Spencer kitap alıntılarını, Philip Spencer en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Başka milletlere zulmeden milletler kendi zincirlerini örerler.
İşçinin Ülkesi Yoktur.
İşçinin milliyeti Fransız, İngiliz ya da Alman değil, emek, bedava kölelik ve kendi kendini satmaktır. İşçinin başındaki hükümet Fransız, İngiliz ya da Alman hükümeti değil, sermayedir. İşçinin solduğu memleket havası Fransa, İngiliz ya da Alman havası değil fabrika havasıdır. İşçiye ait olan toprak Fransız, İngiliz ya da Alman toprağı değil, yerin birkaç metre derinindeki topraktır. (Marx)
Reklam
Weber etnik grubu şöyle tanımlar:
Fiziksel ve/veya geleneksel açıdan taşıdıkları benzerlikler veya kolonizasyon ve göçe ilişkin anılara sahip olmaları nedeniyle ortak bir soydan geldiklerine dair öznel bir inanç geliştirmiş insan gruplarına 'etnik gruplar' deriz; grup oluşumunda önemli olan unsur bu inançtır, yoksa nesnel bir kan hısımlığının mevcut olup olmaması mühim değildir.
İnsanlığın büyük çoğunluğundaki duygusal yakınlığın ve sadakatin nesnesi olan millet olgusuna şu ana kadar ciddi bir rakip görebilmiş değiliz.
Smith, bütün ethnie'lerin milletlere dönüşmeyeceğinin farkındadır.
Bütün ezilen milletler, özgürlüklerine kavuşur kavuşmaz ilk iş olarak benzer bir zulmü kendi içlerindeki milli azınılıklara uygulamaya başlar.
Reklam
Tekrar tekrar kanıtlanmıştır ki bir halk ancak savaş sayesinde gerçek anlamda halk olabilir. Bir millet ancak memleket uğruna topluca kahramanlıklar gösterdiğinde gerçekten ve manen birleşebilir. Savaş, milli çözülmenin ve sönümlemenen yurtseverliğin en etkili ilacıdır.
Öz-belirlenim hakkını, kesinlikle var olması gereken ama uygulamaya konma zorunluluğu olmayan boşanma hakkına benzeten Lenin, milletlerin en azından sosyalizm dahilinde kendi rızalarıyla birleşeceğine inanmış gibidir
Milliyetçilik, birçok liberal tarafından özgürlükler, insan hakları ve bireyin güvenliği açısından tehdit oluşturan kolektivist bir ideoloji olarak görülmeye başlanmıştır. Fakat milletlerin gerekli olduğunu varsayma eğiliminin sürekli olarak yeniden ortaya çıktığını kaydetmekte fayda var.
Devlet egemenlikle, belirli bir bölge ve nüfus üzerinde uygulanan iktidar ve otoriteyle alakalıyken; Millet insanlar arasındaki ilişkilerle, insanların zaman ve mekan fark etmeksizin birbirleriyle ilişkili olduklarını, ortak bir kimliği paylaştıklarını hissetmeleriyle ilgilidir. Bunun yanı sıra, hem çok milletli devletler hem de devletsiz milletler mevcuttur.
Reklam
Hristiyanlık hem Doğu Ortodoks hem de Katolik versiyonlar da evrenselci alternatif hatlar barındırırken, İslam, tarih boyunca milliyetçiliğe çok daha mesafeli durmuştur.
Fransızlar ancak "yıpratıcı" bir devrim sonucunda bir ulus devlet geliştirebilmiş, Almanlar ise etnik saflık düşüncesini canlandırarak Yahudileri dışlamışlardır.
Halkların kolektif doğası hakkındaki bütün düşünceler o kadar düzensizdi ki bu şekilde özerklik talebi veya başka bir halk üzerinde otorite kurma talebi oluşturabilmek imkansızdı. Topluluk olma hissiyatı tek başına ne krallık kurabilir ne de mevcut krallıkları bölebilir. Bunların gerçekleştirilebilmesi için büyük adamların ihtirasları ve entrikaları da gereklidir.
Okuryazar olmayan bir halkın çoğunluğuna milliyetçi duygular yükleyebilmek gerçekten zordur.
Torunlarımızı barışa ve rahatlığa değil, milli kültürümüzü ve halkımızı muhafaza edip genişletecek sonsuz bir savaşa yönlendirmeliyiz.
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.