Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım

Prof. Dr. Hasan Hüseyin YıldırımSağlık Politikası Yazıları yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
19
Görüntülenme

Hakkında

Malatyalı olan Hasan Hüseyin Yıldırım, Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksekokulundan 1996 yılında dönem birincisi olarak mezun olmuştur. Aynı yıl Sağlık İdaresi Yüksekokulunda araştırma görevlisi olarak akademik hayata başlamıştır. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Hacettepe Üniversitesi Sağlık Yönetimi Anabilim Dalından alan Yıldırım; British Council’ın Chevening Bursu ile LSE Health Research Centre’de (Londra) Visiting Research Associate (2005-2006) olarak çalışmıştır. Yıldırım bu ziyareti esnasında ağırlıklı olarak; sağlık politikaları, sağlık sistemleri, sağlık ekonomisi, sağlık finansmanı ve Avrupa Birliği sağlık politikalarının Türkiye sağlık politikaları ve sistemi üzerine etkileri konularında çalışmalar yapmıştır. Yıldırım, Temmuz 2017’ye kadar Hacettepe Üniversitesi İİBF Sağlık Yönetimi Bölümünde sağlık politikaları konusunda öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Halihazırda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümünde öğretim üyesidir.Sağlık politikaları konusunda uzmanlaşan Yıldırım’ın çalışmaları; sağlık, sağlık hizmetleri ve sağlık sistemleri ile ilgili politika, yönetim ve ekonomi konularına odaklanmaktadır. Yıldırım, son dönemdeki araştırmalarını genelde İslam ve Tıp araştırmaları, özelde ise Tıbb-ı Nebevi üzerine yoğunlaştırmış bulunmaktadır.
Unvan:
Prof. Dr.

Okurlar

1 okur okudu.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi "
Sayfa 1 - Kanuni Sultan Süleyman
Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı eğitim, eğitim ise güç kaynağıdır.
Sayfa 82
Reklam
Her ne kadar şu ana kadar işte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Sağlık Bakanlığı (SB) deniz deryası kadar veriyi topluyor ve kimseye de kullandırtmıyor deniliyorsa da (bu veri tabanlarını araştırmacıların kullanımına açılması gerektiğini düşünenlerdenim), şu an itibariyle ister Medula (SGK) ve isterse de SağlıkNet (SB) kullanıma açılsa da, inanın ki bu veri tabanlarının hakkını vererek yararlanacak ve kullanacak kişilerin sayısı iki elin parmaklarını geçmeyecek düzeydedir Türkiye'de.
Sayfa 75
Herhangi bir sağlık sisteminin, reformunun veya programının değerlendirilmesi için söz konusu reformların amaç başarımına gerek bireysel ve gerekse de topyekün olarak katkısına bakmak gerekir.
Sayfa 44
Klasik kuraldır; tedavi etmek genellikle korumaktan daha pahalıdır.
Sayfa 48
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok