Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Remzi Kaya

0.0/10
0 Kişi
10
Okunma
0
Beğeni
1.200
Görüntülenme

Remzi Kaya Gönderileri

Remzi Kaya kitaplarını, Remzi Kaya sözleri ve alıntılarını, Remzi Kaya yazarlarını, Remzi Kaya yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“...Önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah'ın katında bulacaksınız. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı noksansız görür.” (Bakara, 2/110)
Öğrencileri tembellikle, çalışmamakla, görevini yapmadı diye suçlamak doğru değildir. Unutulmamalıdır ki öğrenci öğrenen kişidir. Hatasının olması normaldir. Başarılı öğretmen eksiklerini gidermeye çalışır ve başarıyı Allah'tan bekleyendir.
Reklam
Asrımızda eğitimci hedefini belirleyerek yaptığından Allah ve Peygamberi memnun mu? sorusunu sorup, kendisini yenilemeli, geçmiş ve geleceği iyi analiz etmesi, hesap vermeye hazır olması gerekir.
Eğitim gönül işidir. Gönüllere girilmeden eğitim olmaz. Hz. Peygamber öncelikle gönülleri kazanmış ve başarılı olmuştur. Asrımızda eğiticinin başarılı olması için son nebiyi örnek alması, başarılı hocaların metotları incelenmesi ve zamanımıza yansıtılması gerekir.
Güzel Kur'an okumak iyi bir dinlemeden geçer. Dinleme olmadan Kur'an öğrenilemez. Yüce Allah'ta kuluna dinle sonra oku demesi bu gerçeği ifade etmektedir.
Kur'an'ın işaret ettiği temel kurallara ilaveten istişareye, tenkide ve yeniliklere açık olunmalıdır. Ben bilirim düşüncesi ve başkalarını hakir görme başarısızlığın esasını oluşturur.
Reklam
Hoca bütün olumsuzluklara karşı sabır göstererek, gerekli bilgileri öğrenip sonra öğrencisini eğitmelidir.
Peygamberimiz kolaylaştırmış, müjdelemiş ve nefret ettirmemiştir. Biz hocaların kaybetme lüksü yoktur. Güzel ve eşsiz olan kelamı ona yaraşır bir şekilde öğretilmesi, yaşanması ve tebliğ edilmesi gerekir. Aksi durumda Allah ve Resulüne hesap veremeyiz.
Zamanımızda İslam'ın aleyhine oluşan yanlış duygu ve düşüncelerin sebebi istişareden uzak, ben birim egosudur.
Kaba ve olumsuz yaklaşılması eğitimcinin yapacağı iş değildir. Ayet ve Peygamber'in sünneti dikkate alınarak kendimizi sorgulamalıyız.
Reklam
“Resûlüm!) Sen, Rabbinin yoluna hikmet ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et! Rabbin, kendi yolundan sapanları en iyi bilendir ve O, hidayete erenleri de çok iyi bilir.”
Nahl, 125
Hocaların başarılı olmaları için Kur'an ve sünneti yaşayan, yaptığını sorgulayan, kin, nefret ve intikam duygusundan uzak, ölüme hazır, yaptığının hesabını verecek şekilde olmaları gerekir. Hz. Peygamber görevini yapıp yapmadığını ümmetine sormuş ve olumlu cevap almıştır. Aynı soruyu bizlerde sormalıyız.
Yahudi ve Hıristiyanları seven, dinini ve vatanını öteleyen âlimden hayır gelmez. Asrımızda görev öğretmenlerindir.
İlahi dinleri tahrif eden, gereği gibi tebliğ etmeyen dünya menfaatini öne çıkaran din adamlarıdır.
Eğitimde hoca-talebe ilişkisi çok önemlidir. Öğrenci hocaya Allah'ın bir emanetidir. Onun sayesinde Allah ve Peygamberin rızasını kazanır. Öğretmen öğrencisini sevmeli ve mesaisinin hakkını vermelidir. Hoca bu görevi yerine getirirken Peygamber'den kendisine bırakılan emanetin bilinciyle, İslâm ve vatanına hizmet şuuru içinde olması gerekir.
127 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.