Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Rob Houston

Rob HoustonBu Doğru Olamaz! yazarı
Yazar
10.0/10
3 Kişi
16
Okunma
0
Beğeni
269
Görüntülenme

Rob Houston Gönderileri

Rob Houston kitaplarını, Rob Houston sözleri ve alıntılarını, Rob Houston yazarlarını, Rob Houston yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
192 syf.
10/10 puan verdi
Kitap çok güzel. Kitap farklı bilgilerden oluşmaktadır. Çok güzel yazılmış. Kitapta çok güzel görsellerde bulunmakta. Kitap dört ana başlığa ayrılmış. Bunlar bu dünyanın dışında, şaşırtıcı dünya, insanlar ve diğer canlılar ve mühendislik başarıları. Kitapta her soruya iki sayfa ayrılmış. Kitabın her köşesinde bir yazı veya bir görsel bulunmakta. Kitabı kesinlikle tavsiye ederim.
Bu Doğru Olamaz!
Bu Doğru Olamaz!Rob Houston · Tübitak Yayınları · 201816 okunma
192 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
22 günde okudu
Dört ana başlık altında seksen civarında sorudan yola çıkarak yapılan muhteşem bir derleme. Ana başlıklar: "Bu dünyanın dışında", "Şaşırtıcı Dünya", "İnsanlar ve diğer canlılar" ve "Mühendislik başarıları". Kitap, kapağında yer alan ve oldukça iddialı "Olağanüstü görsel karşılaştırmalar" ifadesinin hakkını fazlasıyla vermiş. Kısa ve net anlatımlar, konuyu gözünüzde canlandırmanızı sağlayan karşılaştırmalar ve harika resimler içeriyor. Kitabın tek kötü yanı 2012 yılına kadar olan bilgileri okuyor olmanız. Son on yılda yapılan bilimsel atılımları da bu başlıklar altında görebilmeyi isterdim. 12+ yaş rahatlıkla okuyup anlayabilir. Her ne kadar popüler bilim sevdalılarına hitap ediyor olsa da her tipten okur ilgisini çekecek birkaç soru mutlaka bulacaktır diye düşünüyorum. TÜBİTAK kitapları verdiğiniz her kuruşu hak ediyor. Tebrikler.
Bu Doğru Olamaz!
Bu Doğru Olamaz!Rob Houston · Tübitak Yayınları · 201816 okunma
Reklam
Bir yıldırım yaklaşık 30.000°C ısıya sahip olabilir. Bu değer, güneş sistemimizin en sıcak üyesi olan Güneş'in yüzey sıcaklığının beş katından fazladır.
Bütün buzlar erirse ne olur?
Dünya'daki karaların %10'u kalın buzullarla ve buz katmanlarıyla kaplıdır. Tüm buzlar eriseydi deniz seviyesi 70m kadar yükselirdi ve büyük şehirlerin çoğu okyanus suları altında kalırdı.
Meksika'daki Paricutin bölgesindeki bir yanardağ 1943'te aniden bir mısır tarlası arazisinde patladı. Bir hafta içerisinde 150m yüksekliğe ulaştı ve sonraki 9 yıl boyunca da patlamayı ve büyümeyi sürdürdü.
Amazon Nehri o kadar büyük bir kuvvetle akar ki, Atlas Okyanusu'nun 400 km içine kadar tatlı su gönderir. Bu tatlı su deniz yüzeyinde kalır, böylece karadan çok uzaktaki noktalarda bile denizin yüzeyinde tatlı su bulunabilir.
Reklam
Uzay aşırı sıcak ya da soğuk olabilir. Ancak, herhangi bir yıldızın uzağındaki ortalama sıcaklık -270,4°C'dir. Parçacıkların hareket etmediği mutlak sıfır noktası, yani olası en düşük sıcaklık -273,15°C'dir. Hiçbir şey bundan daha soğuk olamaz.
En büyük ikinci gezegen olmasına karşın Satürn'ün yoğunluğu düşüktür. Yeterince büyük bir banyo küvetini suyla doldurabilseniz, Satürn bu suda yüzerdi. Fakat Jüpiter dahil tüm gezegenler dibe batardı.
Titan, Dünya dışında Güneş sisteminde gölleri olan tek yerdir. Fakat Titan'daki göller sıvı metan ve etanla doludur.