Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Rüstem Köken

9.0/10
2 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
362
Görüntülenme

Hakkında

Elektrik mühendisi, yazar. 20 Mayıs 1942, Kıbrıs doğumlu. Pergama İlkokulu (1954), Magosa Namık Kemal Lisesi (1960), İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi (1970) mezunu. 1961 yılında İTÜ’ye kaydoldu, 1963 yılında çıkan Kıbrıs olayları nedeniyle üniversiteyi bırakarak Erenköy bölgesine gizlice çıktı. Oradaki üniversiteli beş yüz arkadaşı ile Rumlara karşı savaş verdi.1966 yılında tekrar İstanbul’a dönerek kaldığı yerden devam ederek İTÜ’den mezun oldu. 1970’ten itibaren TEK Ankara Şebekeler Dairesinde Elektrik yüksek mühendisi olarak çalışmaya başladı. Hizmetini montaj mühendisi, bakım şefi, kontrol mühendisi olarak PETKİM (Yarımca), Kıbrıs, Libya (Enka, Kutlutaş, Entes) ve Ankara’da sürdürdü. 1998’den bu yana TROY Mühendislikte şirket müdürü olarak görevini sürdürdü. Aysel Köken ile evli; M. Cem, Mete, Orçun adlarında, biri elektrik mühendisi, biri inşaat mühendisi ve biri mimar olan üç çocuk babasıdır. Yazıları Kuzey Kıbrıs’ta çıkan Ortam gazetesinde yayımlandı (2008-). 64 Kuşağı Bir Kıbrıslı’nın Anıları (1964) adlı kitabında topladı. Kıbrıs Türk Kültür Derneği üyesidir.
Unvan:
Elektrik Mühendisi, Yazar
Doğum:
20 Mayıs 1942

Okurlar

4 okur okudu.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İmam
Cumhuriyet'in yetiştirdiği köyün aydın imamı Ali Kadı, Tanrı korkusu yerine , Tanrı sevgisi aşılamaya çalışırdı, hutbelerimde bilimle din çatışmaz, hurafelerden uzak dururdu. Yıllar geçipte Ali Kadı vefat ettikten sonra, Türkiye'den atanan imamların Tanrısı da değişti. Onların Tanrısı kimseyi sevmeyen,sert bakışları ile herkesi izleyen, yüreklere korku salan, herkes illa bir eksik, yanlış, günah arayan ve bulan bir tanrıydı. İnsana hiç inanmıyor, sürekli tövbe bekliyor, cezalandırmak için yanıp tutuşuyordu.
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
170 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Kıbrıs'ı Tanımak
Ne yazık ki yakın tarihimize damga vurmuş bir ada hakkında yazılmış eserler toplumumuz tarafından okunmuyor. Özellikle Kıbrıs uğruna dökülen kan ve terler unutulmaya çok müsait. Her ne kadar geleneksel medyada bir dizi denemesi yapılmış olsa dahi, Kıbrıs ve Kıbrıs Meselesi doğru şekilde aktarılmıyor. Genellikle eksik ve hatalı bir yaklaşım söz konusu. Tabii her eser doğru ve yeteri kadar detay içermiyor. Ancak o dönemin şartlarını görmüş ve yaşamış kişilerden okumak, bakış açımızı genişletecektir. Ne yazık ki Kıbrıs Türk Toplumu günümüzde nesillere bunu doğru şekilde aktaramıyor. Toplumsal bir bilinç aşılayamıyoruz kendimize. Çünkü kaynak ulaşımı çok kısıtlı. Ve bahsedilen konular üzerinde çok ayrılık var. Bir uzlaşı yok. Kıbrıs, Türk toplumunun vazgeçilmezidir. Zamanında Girit adasına uygulanan politikalar Kıbrıs'ta da uygulanmış. Maalesef Osmanlı Girit'i koruyamamış, Kıbrıs'ı ise elden çıkarmak zorunda kalmıştır. Ancak Mustafa Kemallerin kurduğu genç Türkiye Cumhuriyeti adamızı korumayı başarmıştır. Bu uğurda birçok kayıp verdik. Rumlar ve Türkler adada uygulanan bu emperyalist politika yüzünden birçok masum canı toprağa gömdüler. İşte, kitapta vatan sever bir Türk gencinin vatanını korumak için canını ortaya koyuşu anlatılıyor. Kitap bir anı kitabı. Yani Kıbrıs'taki olayları tek bir ağızdan okuyabiliyorsunuz. Ancak okumaktan zarar gelmez. Bir fikir sahibi edinirsiniz. Bu olayların her açıdan incelenmesi toplumumuz için çok önemlidir.
64 Kuşağı Bir Kıbrıslı 'nın Anıları
64 Kuşağı Bir Kıbrıslı 'nın AnılarıRüstem Köken · Troy Mühendislik · 20044 okunma