Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Saffet Sancaklı

Saffet SancaklıSünneti Doğru Anlamak yazarı
Yazar
9.4/10
26 Kişi
138
Okunma
6
Beğeni
1.260
Görüntülenme

Saffet Sancaklı Gönderileri

Saffet Sancaklı kitaplarını, Saffet Sancaklı sözleri ve alıntılarını, Saffet Sancaklı yazarlarını, Saffet Sancaklı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
256 syf.
·
Puan vermedi
Hâdis ve Sünnet inkârcılığının gün be gün yaygınlaştığı ve meşrulaştırıldığı bir dönemdeyiz. Prof.Dr.Saffet Sancaklı Hocamız hâdis inkârcılarının tüm iddialarına ayet, hadis ve akademi ışığında bu kitabında cevap vermiştir. Kafasında şüphe olanlar veya çevresinde inkârcı tavır sergileyenlere bu konuyu nasıl izah edebilirim düşüncesinde olanlar bu kitabı okuyup kendilerine rehber edinebilirler. Rabbim bizleri Kur'anın ve Rasulullahın yolundan ayırmasın. Kalplerimizi doğru yolda sabit kılsın. Âmin
Hadis İnkarcılığı : Hadis Karşıtlarının İddiaları ve Cevaplar
Hadis İnkarcılığı : Hadis Karşıtlarının İddiaları ve CevaplarSaffet Sancaklı · Rağbet Yayınları · 201753 okunma
Oryantalistlerin Müslümanlar üzerinde ki etkisi
Louis Massignon isimli bir rahip adeta bunun sonuçlarını bize şöyle bildiriyor: "Müslümanların her şeyini tahrif ve mahvettik. Dinleri, inançları,ahlâkları, dine bakışları ve insani duyguları mahvoldu, onların manevi değerlerini batı medeniyeti potasında eriterek kendimize benzettik. İslamiyetten uzaklaştırdık. İslamiyeti öğrenmeyi, yaşamayı, namaz kılmayı ve Kur'an-ı Kerimi öğrenmeyi suç ve gericilik olarak göstermeyi başardık. Artık çoğu tam olarak hiçbir şeye inanmıyorlar...."
Sayfa 42
Reklam
HZ. PEYGAMBER’İN ÖRNEK AHLÂKI
Ayette, “Sizler için Resulullah’da örnekler vardır.” deniyor ki bu, “Herkes kendine, kendi konumuna uygun olarak Allah’ın elçisinde bir örnek bulabilir. O’nun şahsiyetinde alim-cahil, zengin-fakir, genç-ihtiyar, güçlü-zayıf her türden insanın örnek alıp kendine mâl edebileceği bir tavır ve davranış vardır. Hiçbir mümin bu şereften mahrum değildir.” anlamında değerlendirilmelidir.
Sünnet’in günümüze taşınması
Bir kısmımız ferdî hayatında Sünnet’i yaşamakla Sünnet’e uymuş olacağını zannederek toplumsal Sünnetleri ihmal etmekte, bir kısmımız da sosyal hayatta Sünnet’i ihya edeceğim diye nefsinde yaşaması gereken sünnetleri ihmal etmektedir. Halbuki Sünnet Peygamberimizin hayat tarzı demektir. Yani Peygamberimizin hayat gayesi neyse, hayata verdiği anlam nasılsa, O nasıl bir imâna sahipse, Müslümanın ki de öyle olmalıdır. O’nun değer yargılarını aynen benimsemelidir. Sünnet’in bu yönü asıl ve temeldir. Müslüman her şeyden önce O’nun iman dünyasını, gönül dünyasını, fikir dünyasını kavramaya ve O’nu örnek almaya çalışacaktır. Kur’an da bunu öngörmektedir.
Sayfa 324Kitabı okudu
172 öğeden 111 ile 120 arasındakiler gösteriliyor.