Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sedat Laçiner

Sedat LaçinerNeden Bizim De Bir Oxford'umuz Yok yazarı
Yazar
Editör
7.4/10
12 Kişi
36
Okunma
6
Beğeni
1.116
Görüntülenme

Hakkında

Prof. Dr. Laçiner Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Güvenlik ve Ortadoğu uzmanıdır. Çalışmalarında liberal bakış açısıyla tanınır. Halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanıdır. Aynı üniversitede 2011-15 yılları arasında rektörlük yapmıştır. Laçiner 15 Mart 2011'de, 38 yaşında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) rektörlüğüne atanmış[1] böylece Türkiye'nin en genç rektörü unvanını almıştır. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) kurucu başkanlığı (2004-2010), USAK Genel Koordinatörlüğü (2010-2011) ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ODAM) Başkanlığı (2004-2011) görevlerinde bulunmuştur. Davos Economic Forum tarafından verilen "2006 Genç Küresel Lider" unvanı sahibidir. Bu unvana Türkiye'den 'eltellektüeller' dalında aday gösterilen ilk ve tek kişi olmuştur. Prof. Dr. Sedat Laçiner Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü gibi çeşitli yükseköğretim kurumlarında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde Turkish Foreign Policy (Türk Dış Politikası'), Uluslararası Entegrasyon Kuramları, Uluslararası Güvenlik ve Uluslararası Örgütler dersleri vermiştir. Hükümet politikalarına muhalif görüşleri nedeniyle, 26.12.2015 tarihinde paralel devlet yapılanması bahane edilerek yapılan bir operasyon kapsamında Çanakkale' de gözaltına alınan Laçiner, 30.12.2015 tarihinde serbest bırakıldı.
Tam adı:
Doç. Dr. Sedat Laçiner
Unvan:
Türk Akademisyen, Yazar
Doğum:
Kırıkkale, Türkiye, 1 Temmuz 1972

Okurlar

6 okur beğendi.
36 okur okudu.
23 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
200’den fazla eve girmiş ve defalarca yakalanıp salıverilmiş insanlar ülkesi burası.
Sayfa 208Kitabı okudu
Reklam
Yol yabdı meee
Daha çok bina, daha yüksek bina, en yüksek bina… Asfalt yollar, daha geniş yollar, gidiş-gelişli yollar, otobanlar, viyadükler vs vs…
Sayfa 205Kitabı okudu
Osmanlı yıkılırken bir tek düşünce kuruluşu bile yoktu. Üniversite derseniz ne yazık ki pek çok öğrencisi ortaokul düzeyindeydi. Hiçbir devlet tesadüfen yıkılmıyor. Eğitim sistemi yıkılmadan da modern çağda bir devlet kolay kolay yıkılmıyor.
Dijital Kütüphanesi Olanlar Ayrı
Dünyanın en güçlü ve en gelişmiş ülkelerini merak ediyorsanız dünyanın en büyük kütüphaneleri nerede oraya bakmalısınız.
Devlet açısından yeni üniversite açmaktan ziyade mevcutların niteliğini ve imkanlarını arttırmak öncelik olmalıdır.
Sayfa 177Kitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
224 syf.
·
Puan vermedi
Bu kitap, Yemen'in siyasi yakın tarihi hakkındaki ilk kitaptır. Kuzey Yemen'de 1962-1970 yılları arasında iç savaş vardı. Kuzey Yemen İç Savaşı'nda 100 bin insan ölmüştür. Bu iç savaş Cemal Abdunnâsır Mısır'ı tarafından desteklenen cumhuriyetçiler ile Suudi Arabistan ve Körfez krallıkları tarafından desteklenen monarşistler
Yemen Dosyası
Yemen DosyasıGamze Coşkun · Usak Yayınları · 20103 okunma
284 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitaptan bilmediğim farklı bilgiler öğrendim.Mesela Almanların Namibya'da 1904--1907 yılları arasında büyük bir soykırım yapmalarını.12 Ocak 1904'te Herero halkı Alman sömürgecilerine karşı ayaklandı.Ayaklanmanın temel nedeni ,kötü muamele ve arazilerin onlardan zorla alınarak Alman göçmenlere dağıtılmasıydı.Ağustos'a kadar süren ayaklanmalarda Alman general Waterberg pek çok insanı katletti ve Hereroları aileleriyle birlikte Omaheke Çölü'ne sürdü.2 ay sonra Namalar ayaklandı.Olayların sonunda Hereroların %80'i ve Namaların %50'si katledilmişti.
Hangi Ermeni Sorunu
Hangi Ermeni SorunuSedat Laçiner · Usak Yayınları · 200911 okunma