Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Selim Türcan

Selim TürcanNeshin Problematik Tarihi yazarı
Yazar
8.0/10
2 Kişi
6
Okunma
1
Beğeni
975
Görüntülenme

Hakkında

1974 yılında Sorgun'da doğdu. 1992 yılında Ankara Merkez İmam Hatip lisesinden; 1996 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1996 yılından itibaren iki yıl Nallıhan Fettah Güngör Endüstri Meslek Lisesi'nde, iki yıl da Çankaya Millî Piyango Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 2000 yılında Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesinde Araştırma görevlisi olarak göreve başladı. "Jung'un vahy Anlayışı ve Kur'an'a Göre Değerlendirilmesi" adlı tezle 1999 yılında Yüksek Lisansını; "İlk Dönem Kur'an Tasavvuru -Kimlik ve Kitâb İlişkisi Bağlamında- başlıklı tez ile de 2007 yılında doktoradan mezun oldu. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 2008'de Yarımcı doçent; 2012 yılında da doçent oldu. Arapça ve İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır. Halen aynı fakültede akademik yaşamına devam etmektedir.
Unvan:
Akademisyen ve Yazar
Doğum:
Sorgun, Yozgat, Türkiye, 1974

Okurlar

1 okur beğendi.
6 okur okudu.
3 okur okuyor.
2 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Allame Kurtubi: Kur'andaki nasih-mensuhu ancak, gabi cahiller inkâr ederler. Halbuki, geçmiş sahabiler ve onlara tabi olanlar bu hususu kabul etmiş bulunuyorlar. İbn Kesir de yine neshi bildiren ayetlerin tefsirinde, 'Kur'an'da neshi inkâr etmek reddedilmiş rezil bir fikirdir' der.
Neshin varlığını kabul etmeyenlerin, böyle ağır ifadeleri, büyük çoğunluğun karşısında kalmanın psikolojisi; tepkiselliği ve duygusallığı ile kullanmış olabilecekleri akla gelebilir. Fakat konunun ilmi bir konu olduğu düşünülürse nesih karşıtı olmanın böyle bir ruh haline sebebiyet vermesi pek olağan karşılanamaz.
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
416 syf.
6/10 puan verdi
Kur’an tasavvurumuz, yakın tarihimizde bu kadar çok dönüştü ve çeşitlendi ise, daha öncesine uzanan yüzlerce yıl boyunca acaba hiç değişmemiş midir? Peki herhangi bir dönemde bireyler üstü ortak bir Kur’an tasavvurundan söz edebilirmiyiz? Eğer böyle bir tasavvur biçimi var olduysa, hangi asgari müştereklere dayanmıştır ve bireyler bu ortak tasavvura nasıl katılmışlardır? Siyasi yapılanma biçimleri ve ortak Kur’an tasavvuruarasındaki ilişki nedir? Kitap, bahse konu soruları ilk dönemden başlayarak cevaplamaya çalışmaktadır.
İlk Dönem Kur’an Tasavvuru ve Dönüşümü
İlk Dönem Kur’an Tasavvuru ve DönüşümüSelim Türcan · Ankara Okulu Yayınları · 20103 okunma