Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şerafettin Dönmez

0.0/10
0 Kişi
3
Okunma
1
Beğeni
296
Görüntülenme

Hakkında

Şerafettin Dönmez 1957 yılında Tokat’da doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde askeri öğrenci olarak yüksek öğrenimini tamamlayıp 1980 yılında teğmen rütbesiyle Kuleli Askeri Lisesine öğretmen atandı.1987’de Yüksek Lisans eğitimi için Kahire Üniversitesi’ne gönderildi. Dönüşte askeri okullardaki öğretmenliğini sürdürürken bir taraftan da Marmara Üniversitesi’nde doktora çalışması yaptı. Halen orduda yarbay rütbesiyle görev yapmakta olan Dönmez, doktora çalışmasının da çerçevesini oluşturan ‘Atatürk’ün Çağdaş Toplum ve Din Anlayışı’ adlı, elimizdeki kitabı hazırladı. Kitap, toplumsal değerlerimiz bakımından Atatürk ilkelerinin objektif, bilimsel bir değerlendirmesini amaçlamaktadır. Ayrıca eserde, son günlerde odak kavram haline gelmiş bulunan ‘laiklik’ ilkesinin de bu doğrultuda yorumu sunuluyor.
Doğum:
Tokat’, 1957

Okurlar

1 okur beğendi.
3 okur okudu.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ancak Atatürk hiçbir zaman İslamiyeti terk etmekten yana da olmadı. Camide ibadeti yasaklamadı. Dini görevlerin yerine getirilmesine izin verdi ve Türkiye halkının çoğunluğu, eskiden olduğu gibi dinine bağlı kaldı. Ulema, yapılan reformları kösteklemek için açık bir girişimde bulunmadıkça devlet de din adamlarına karşı gelmedi.
"Türk bunun (Kuran'ın) arkasından koşuyor, fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım, arkasından koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın. Evet ben de bilirim ki, insan dinsiz olmaz."
Reklam
"Bizans papazlarının ve yahudi hahamlarının kisveyi mahsusu özel giysisi olan cübbeyi ne vakit ne için ve nasıl giydiler?"
İmamı Azam Ebu Hanifeye göre (büyük islam alimidir) ezanın her müslüman ülkede kendi diliyle okunması caizdir ve doğrusu da budur. Bu konu olsa olsa dinsel açıdan değil sosyolojik açıdan eleştirilebilir.
"Bazı kadınlar görüyorum ki yanından geçen erkeklere karşı arkasını çevirir veya yere oturarak yumulur. Bu tavrın anlamı ve işareti nedir? Uygar bir milletin anası millet kızı bu garip şekle, bu vahşi duruma girer mi?"
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok