Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sinem Özen Canbolat

Sinem Özen CanbolatBebeğimle Oynuyorum yazarı
Yazar
8.3/10
104 Kişi
707
Okunma
14
Beğeni
2.224
Görüntülenme

Sinem Özen Canbolat Gönderileri

Sinem Özen Canbolat kitaplarını, Sinem Özen Canbolat sözleri ve alıntılarını, Sinem Özen Canbolat yazarlarını, Sinem Özen Canbolat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Uyku Eğitimlerindeki Yanlış Nerede?
Kendi kendine uykuya dalabilmek bir beceridir. ... Eğer yürüme için bir eğitim yoksa,bu becerinin gelişmesi için bebeğin hazır olması bekleniyor ve kendi hızında gelişmesine izin veriliyorsa,neden bir uyku eğitimi var ?
DUBG
Her beceri zamanla,bebeğin hızında ,bebek kendini güvende hissettiğinde ve fırsat verildiğinde gelişir.
Reklam
Ruhsal denge,hayatımızda hiç olumsuzluk yaşamamak ile değil,karşılaştığımız olumsuzlukları nasıl ele aldığımız ile belirlenir.
Stres ve kaygı insanda nasıl bir dağılma hissi uyandırıyorsa ,hareket de içimizde dağılanları toparlamamızı ve bir arada tutabilmemizi sağlar.
Bazen annenin çalışması,bebeği ile sürekli birlikte olmasından daha olumlu sonuçlar verebilir.Kendine hiç yatırım yapmamak anneyi tüketebilirken ,çalışmak annelik kapasitesini artıran bir duruma dönüşebilir.
“Bütünden ayırabildiğimiz,ayrılabildiğimiz zaman farkındalığımız artıyor!”Onca ayrılığı yaşamamız bundan.Hayat boyu,bütünden ayrılabildiğimiz anlarda öğretiyi alabilme haline geçiyoruz.Hayat “ayrılma” ve “bütünleşmeyi”sürekli deneyimlediğimiz bir şekil hali.
Reklam
“Ses ile destek verirken, sesinizin yumuşak ve sakin olduğundan emin olun. Eğer bebeğiniz 30-60 saniye içinde susmuyorsa bir sonraki basamağa geçin. Eğer susuyorsa, siz de onunla birlikte yavaş yavaş susun.”
Sayfa 104Kitabı okudu
Sesli Destek
“ Ritminizi öncelikle bebeğin ağlama ritmine göre ayarlayın. Bu senkronize olmanızı, yani bebeğinizin ritmi ile uyumlanmanızı sağlayacak. Daha sonra ritminizi giderek yavaşlatın. Yani, daha uzun aralıklarla ve daha uzun seslerle tekrar yapın. Örneğin, ilk etapta şş- şş- şş şeklinde hızlı bir ritimde destek verirken, giderek şşşşşşş—————-şşşşşşşş—————şşşşşşşşş şeklinde, bebeğinizin de ağlama ritmini yavaşlatmasını sağlayabilecek bir ritimde ses tekrarı yapın. Bu şekilde, önce bebeğiniz ile uyumlanmış olur, daha sonra onu sakin bir kalp atış ritmine doğru çekebilirsiniz.”
Sayfa 103Kitabı okudu
Gör Beni
“Bebeğinizin sizden destek talep etmesi mutlaka ağlamasını gerektirmeyebilir. Elleri ile size uzanmaya çalışması, sizinle göz kontağı kurmaya çalışması, size doğru dönmesi de aynı şekilde ilginizi talep ettiği anlamına gelir.”
Sayfa 103Kitabı okudu
205 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.