Steve Jones

Steve JonesNeredeyse Bir Balina yazarı
Yazar
8.7/10
34 Kişi
112
Okunma
5
Beğeni
1.414
Görüntülenme

Hakkında

Tam ismi John Stephen Jones olan 24 Mart 1944' te Birleşik Krallığa bağlı Galler bölgesindeki Aberystwyth'te doğmuş ünlü biyologdur. Londra Üniversitesi Akademisi'nde (UCL) 1995,1999,2008 ve 2010 yıllarında Genetik Bölümü bünyesindeki Evrim ve Çevre Bölümü Başkanlığı yapmış,birçok farklı alanda çalışmaları olmasına karşın özellikle "Evrim" konusuna eğilmiş ve asıl ününü de bu sayede kazanmıştır.Özellikle İngiltere ve bazı Avrupa Ülkelerinde yürütülen evrim tartışmalarında hem Akademiksel hem popüler bilimsel metodlarla tartışmalara dahil olmuş,günümüzün bilimsel kuram veya kabullerine de yazdığı eserlerle ciddi katkılar sunmuştur ve sunmaya devam etmektedir.Sade bir dilin ve güncel örneklerin hakim olduğu kitapları Steve Jones'un bilimin herkesçe anlaşılır kılınması için attığı tek adımı değildir. Genetikle geçen onlarca yılı, evrim, varyasyonlar, ırklar, cinsiyet ve kalıtımsal hastalıklar gibi onlarca konunun bilimsel aktivitelerle doğrudan ilişkisi bulunmayan insanlarca anlaşılır kılınması için yaptığı televizyon ve radyo programları,gazete ve popüler bilim kitaplarındaki birçok makaleleri de bilimsel vizyonunu yansıtmaktadır.
Tam adı:
John Stephen Jones
Unvan:
Galli genetikçi
Doğum:
1944

Okurlar

5 okur beğendi.
112 okur okudu.
9 okur okuyor.
150 okur okuyacak.
7 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
(...) bütün bunlardan çıkarılacak kaçınılmaz sonuç; türlerin, süreklilikleri genlerin değiş-tokuşunun engellenmesi ile garanti altına alınan, belirgin ve sürekli varyeteler olduğudur.
üzümlü bakterim, seni üzerler ki üzmüşler de zaten
bugün, güneş sistemini ya da kalbin yapısını model alan politik veya toplumsal model önerilerine kahkahayla gülüneceği açıktır. (…) Darwin, teorisinin bilimsel gelişme tarihindeki öneminin farkındaydı ama tezlerinin, toplumsal ilişkileri açıklamak amacıyla kaba bir biçimde kullanılmasına karşıydı.
Reklam
Genler, evrim kuramının muzaffer kanıtlarıdır.
Sayfa 18 - Ginko BilimKitabı okudu
türlere, cinslerin sadece kolaylık olsun diye oluşturulmuş yapay derlemeler olduğunu kabul eden doğa bilginlerinin yaklaştığı gibi yaklaşmamız gerekecektir. bu pek de iç açıcı bir bakış açısı olmayabilir ama en azından tür teriminin o keşfedilmemiş ve keşfedilmesi mümkün olmayan özünü boş yere aramaktan kurtulmuş oluruz.
Sayfa 485Kitabı okudu
Doğa, güzelliği, güçlülüğü ya da saldırganlığı ödüllendirmez; onun yapabileceği tek şey, en iyi çoğalma yeteneği kazananlara avantaj sağlamaktır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
304 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Paris ve Fransa'nın bilim tarihinde oynadığı rol hakkında çok geniş ve eğlenceli bir araştırma. Tarih, bilim ve bilim tarihi bir araya gelmiş, gerçekten ilginç buldum. Güzel bir hikaye anlatımına sahip ayrıca fransız devrimine dair bir çok gerçek bilimsel bilgi içermektedir. 18. yüzyıl Fransa'sındaki bilim adamları, matematikçiler ve siyasetin çalışmalarını, bu insanların bugün dünya ve evren hakkındaki anlayışımızı nasıl etkilediğini mükemmel bir şekilde anlatmış. Bilime merakı olan her bir bireyin okumasını tavsiye ederim.
Dahilere Gerek Yok
Dahilere Gerek YokSteve Jones · Ayrıntı Yayınları · 20207 okunma
544 syf.
8/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Çok Bilgi Var Ancak Konunun Tümü Yok
Bu kitabı okurken uzun süre yazarın bir hayvan davranışları -etoloji- araştırmacısı olduğunu düşünüyorsunuz. Kitapta su piresi, çoban köpekleri, kurtlar, arılar, güvercinler, kurtçuklar, nehir lepistesleri, vaşaklar, deniz balıkları, morinalar, tavşanlar ve daha bir çok hayvanın, besin bulma, üreme, göç, kur yapma, iklimsel değişikliklere uyumu
Neredeyse Bir Balina
Neredeyse Bir BalinaSteve Jones · Evrensel Basım Yayın · 2006104 okunma
544 syf.
6/10 puan verdi
·
14 günde okudu
1997'de yazılan ve 2004'ten beri kitap rafımda okunmayı bekleyen bir kitaptı. Artık genetik alanında yüksek lisans yapıyorum, bu kitabı anlayacak kapasiteye geldim diyerek sonunda okuyabildim. Maalesef bu kitap için geç kalmışım. İçerisindeki bilgilerden bazıları artık günümüzde geçerliliğini kaybetmiş bilgiler ve kitapta bilinmediği söylenen şeylerin çoğu da artık keşfedildi. Keşke 2004'te okuyabilseydim seni. Yine de 1997'ye göre yorumlarsak, Türlerin Kökeni kitabında o zaman için Darwin'in içini dolduramadığı boşlukları Steve Jones doldurmaya çalışmış, o yıla kadarki gelişmeleri ekleyerek teoriyi güncellemiş ve bence çok da iyi yapmış. Yine de Türlerin Kökeni kadar başarılı bulmadım.
Neredeyse Bir Balina
Neredeyse Bir BalinaSteve Jones · Evrensel Basım Yayın · 2006104 okunma