Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sümer Öztanrıöver

Sümer Öztanrıöverİçimdeki Rehber yazarı
Yazar
8.1/10
114 Kişi
480
Okunma
18
Beğeni
2.959
Görüntülenme

Sümer Öztanrıöver Gönderileri

Sümer Öztanrıöver kitaplarını, Sümer Öztanrıöver sözleri ve alıntılarını, Sümer Öztanrıöver yazarlarını, Sümer Öztanrıöver yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
216 syf.
9/10 puan verdi
İçimdeki Rehber
Cok basari buldum ve beğendim. İçinde farklı farklı Öyküler var. Bircok yerde "aaa ben de böyleyim " dedim. Bu Öyküler aracılığı ile bizlere yaşamda daha kolay ilerleyebilmek kendimize değer vermek gibi konulara değinmiş. Bu kitaptan ne öğrendim diye sordum kendime, öncelikle kendimi öncelendirmek gerektigini öğrendim. Hep başkaları için yaşamadan kendimize değer verelim. Kendimizi de görelim. Hayır dememiz gereken yerde hayır diyelim. Diyelim ki daha sağlıklı bir yaşam sürelim. ... İnce bir kitaptı, daha kalın olsa da okurdum. Her bir oyku içine çekiyor. Bilimsel ve karmaşık terimler yok. Herkes rahatça anlayıp kendinden bir şeyler bulabilir. Tavsiyedir
İçimdeki Rehber
İçimdeki RehberSümer Öztanrıöver · Psikonet Yayınevi · 2013454 okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Akıcı bir kitap. Kitaptaki öyküler sizlere bazı yaşamışlıklarınıza ya da başkalarından duymuş olduğunuz hikayelere götürebilir. Kitapta geçen çok anlamlı gelen bir söz.. "Başkalarını bağışlamayanlar kendilerinin geçeceği köprüyü yıkarlar."
İçimdeki Rehber
İçimdeki RehberSümer Öztanrıöver · Psikonet Yayınevi · 2013454 okunma
Reklam
Çocuklarla ilgili (uygun olup olmadığını düşünmeden) planlar yapmak ve umutlar taşımak, onlara görünmez deli gömlekleri giydirmek demektir. Anne babanın beklentileri, ne kadar iyi niyetli olursa olsun çocuğun kapasitesini sınırlar.
Sayfa 207 - Abraham Maslow der ki;Kitabı okudu
Cevaplar, ancak hazır olduğunda gelir. Daha önce gelmesinin bir anlamı yok, çünkü onları tanıyamazsın.
Sayfa 204Kitabı okudu
Depresyon bazen iyidir
Derin bir nefes aldı doktor ve iyileşmeyen hastalarını düşündü. Kim bilir, hastalıkları onları nelerden koruyordu. Her zaman bir şeyin çabucak düzelmesinin iyi bir şey olmadığını ve düzelmemesinin de kötü bir şey olmadığını öğrenmişti.
Sayfa 192Kitabı okudu
Hafif zevklere hafif sıkıntılar yaraşır, uçsuz bucaksız mutluluklara görülmemiş acılar yaraşır.
Sayfa 186 - BalzacKitabı okudu
Reklam
Bağımlılık, sadece anne-babaya karşı olmaz. Çocuk bağımlılığında, çocuklar için hayaller beslenir, anne-baba kendi yaşayamadıklarını çocuklarının yaşaması için olağanüstü çaba harcar. Tüm güçlerini ve paralarını çocuklarının okuması ve iyi bir gelecek kurması için harcarlar. Çocuklarına yatırım yaparlar. Ama sonuçta kazandıkları, koskocaman bir beklenti ile kendisine sunulan fırsatları önemsemeyen ve kullanmayan sorumsuz ve doyumsuz bir çocuktur. Çocuk da mutsuzdur, anne-baba da.
Sayfa 201
Yeme sorunu tamamen yapay, yani çocuğa bakan kişinin yarattığı bir durumdur ve suçluluk duygusuyla beslenir. Yani kişi, bilinçaltında iyi bir anne olmadığını düşünmektedir. Bunu telafi etmek için, iyi bir annenin yapması gerekenleri var gücüyle yapmaya çalışmaktadır. Suçluluk duygusu onu kör ettiği için aslında çocuğuna zarar verdiğini de görememektedir.
Sayfa 165
Geçmişte yaşadığınız ve bilinçaltınıza gömdüğünüz travmalar (sarsıntılar) da sizi zehirliyor olabilir.
Sayfa 105
İnsan için yıkıcı olan, yaşadıkları değildi. Ona bakış açısı yani olaya yüklediği anlamdı.
Sayfa 64
Reklam
bir nehir gibi hissediyordu kendini. dağlardan doğmuş, zorlukla yolunu bulmuş, birleşmiş, dingin, büyük bir nehir. kendi yolunda akan, bulandırılamayan, engellenmeyen ve kendinden büyük bir okyanusa kavuşacağını bilen bir nehirdi o. kendi yolunda yürürken, yolun sonunda değil, başında olduğunu hissediyordu.
Sayfa 206
Birinin özdeğerinin yüksek olup olmadığını anlamak için onun sözlerine değil, davranışlarına bakmak gerekir. Onun başkalarına karşı davranışlarında yargılama, eleştirme, aşağılama, kabullenmeme varsa bu kişinin özdeğerinin düşük olduğunu söyleyebiliriz.
Sayfa 14
216 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Kendine rehber olmanın yolculuğu
Merhaba 1k okurları! Kitaptan bahsetmek ve bendeki hislerini tarif etmek istiyorum. Öncelikle psikiyatrist yazarın hastalarına faydalı olabilmek ve onlara bibliyoterapi yöntemi ile kitap önerileri yaparken yabancı kitapları anlama ve hastaların kendilerine uyarlama zorluğunu düşünerek kendi kitabını yazma serüveni anlatılıyor. Oldukça güzel anlatılan bu öyküler günlük yaşantımızda sıkça karşılaştığımız hatta bire bir yaşadığımız hikayelere dolu olup bu sayede de kendi hayatımıza benzeterek uygulamamız kolaylaşacak diye düşünüyorum ki yazarın bu kitabı yazma amacına da gerçekten hizmet ettiği kanısına varıyorum. Hayatta yaşadığımız hastalık veya kötü yaşantıların, olayların aslında bizlere bir armağan olup nasıl fırsata çevirerek kendimizi keşfetme yolculuğumuz için bir başlangıç niteliğinde olduğu ifade ediliyor. Bakış açısı ve pozitif düşünmenin hayatımızdaki sihirli dokunuşları ile herkesin kendinde görebileceği büyük değişim ve farkındalıklara kapı aralıyor. Herkesini okuyabileceği bu kitap çok basit düzeyde ve gayet anlaşılır olup kendi yolcuğu için başlangıç yapmak isteyen herkesin okuyabileceği türden. Kişisel yorumlarıma gelince psikolojik danışman olarak psikoterapi sürecinin çok yer almadığını oldukça yüzeysel anlatıldığını ve psiyatristin biraz yönlendirici olduğunus düşünüyorum , öykülerin çoğunun çok benzer olması ile de tekrara düştüğü kanaatindeyim. Böyle olması da büyük ihtimalle her yaş ve her eğitim düzeyindeki insana ulaşmak için teknik terimlere yer vermeden genel anlamda bir çerçeve çizmek ve yorumu daha çok okura bırakmak için yazılması hedeflenmiş olduğu için olabilir.
İçimdeki Rehber
İçimdeki RehberSümer Öztanrıöver · Psikonet Yayınevi · 2013454 okunma
İyi geçirilmiş bir günün, mutlu bir uyku getirmesi gibi, iyi yaşanmış bir hayat da mutlu bir ölüm getirir. Leonardo da Vinci
Mükemmel hale gelen, olgunlaşan her şey ölmek ister. Nietzsche
905 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.