Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Talat Çiftçi

Talat ÇiftçiYaşamsal Satranç yazarı
Yazar
8.8/10
8 Kişi
16
Okunma
0
Beğeni
518
Görüntülenme

Hakkında

Tam adı:
Prof. Dr. Talat Çiftçi
Unvan:
Yazar, Akademisyen

Okurlar

16 okur okudu.
11 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ortadoğulular hep atalarının mirasları ile övünürler ama o mirasa layık çalışmalar yapmazlar.
Beyin yapısını oluşturan bölümleri Yaşamsal satranç oyununda taşlar olarak düşünürsek, şah oyun kurucu bireyi tanımlar. Fizyolojik kimlik piyon, Bedensel kimlik at, Duygusal kimlik fil, Bilge kimlik kale, Yaratıcı kimlik ise vezir olarak tahtada yerlerini alırlar. Yaratıcı kimlik oluşturamayan kişilerin, Yaşamsal satranç oyununda, vezire yani en güçlü taşa sahip olmadan oyun oynamak zorunda kalacaklarını söyleyebiliriz. Bu kişilerin beyinlerinin kısırlaştığından bahsetmiştik. Kısırlaştırılmış beyinler Yaşamsal satranç oyununda başarılı olamaz.
Sayfa 147 - Destek yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Neokorteks, insana ait sosyal kültürel birikimin sürdürülmesi yanında keşif, icat, tasarım ve sanat etkinliklerini gerçekleştirir. Bu bölümün beynin stratejik üstyapısı yani Stratejik Beyin olduğunu söyleyebiliriz.
Sayfa 111Kitabı okudu
İnsan beyninde özellikle ön ve üst kısımda yoğun bir tabaka şeklinde, beynin yaklaşık %80'ini oluşturan Neokorteks vardır. Kıvrımlı yapısı nedeniyle geniş bir yüzeyi kaplar. Nöronların sağlıklı beslenebilmesi için Neokorteks'in yüzey alanının geniş olması yaşamsaldır. Bu yüzeyden besin maddeleri alınır ve atık maddeler uzaklaştırılır. Bu şekilde geniş bir yüzey alanı olmasaydı, beynin hızlı çalışmasının mümkün olmayacağı düşünülüyor. Neokorteks, bireyin sosyal kültürel birikimine, gelecek vizyonuna, stratejik bakışına, yenilik ve yaratıcılığına ev sahipliği yapar. Hayvanların beyinleri ile kıyaslandığında, insanda Neokorteks yapısının ileri seviyede gelişmiş ve uzmanlaşmış olduğu görülür.
Sayfa 112Kitabı okudu
Görsel medya üzerinden, küçük çocukların ilkokuldan itibaren çok fazla şiddet ve cinsellik görüntülerine maruz kalmaları günümüzde önemli bir sorun teşkil ediyor. Yapılan araştırmalarda, şiddet içeren filmleri ve televizyon programlarını izleyen gençlerde suç oranının yükseldiği ortaya çıkmıştır. Yetişkinliğe erişenlerin okulda harcadığı zamandan daha fazlasını televizyon ve film izleyerek geçirdiği hesaplanmıştır. Çocukların yetişme dönemlerinde on binlerce cinayet ve şiddet görüntüsünü izledikleri tahmin ediliyor. Cinselliğin, şiddet ile ilişkisi kadın ve çocuklara yönelik istismar sorunu da beraberinde getiriyor. Günümüzde şiddetin ve silahlanmanın artmakta olması ürkütücüdür. Şiddet içeren filmleri izleyenlerin gördükleri davranışları taklit ettikleri de biliniyor. Örneğin, Geyik Avcısı filmini izleyen 35 kişi Rus ruleti oynayarak canına kıymıştır.
Sayfa 106Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok