Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tanol Türkoğlu

Dijital Racon yazarı
Yazar
Çevirmen
5.8/10
6 Kişi
13
Okunma
0
Beğeni
595
Görüntülenme

Tanol Türkoğlu Gönderileri

Tanol Türkoğlu kitaplarını, Tanol Türkoğlu sözleri ve alıntılarını, Tanol Türkoğlu yazarlarını, Tanol Türkoğlu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Artık öğrendiğimiz "gerçek" ne kadar gerçek? Gerçek-ötesi, doğru-ötesi (Post-truth) bir dünyadayız. Gerçek sahteleştiriliyor. O sahteleştikçe çözümlerde... Sorunlar ise yerlerini daha büyüklerine bırakıyor.
Dünyayı kirletmeden geçip gitmek sanıldığı kadar zor değil! Formül Basit: Dünyaya verdiğimiz, aldığımızdan daha çok olursa geride bıraktığımız tortu, kirliliği arttırıcı değil, az da olsa onu temizleyici etki yapacaktır.
Reklam
Sanayi toplumu bir gün aşılabilirse şu yaşanmakta olan gerçek-ötesi dünyanın ne kadar vahşi olduğu da anlaşılacaktır.
Eğer bir bedel ödemiyorsan müşteri değil, satılmakta olan bir malsın demektir.
Yani gerçek bütünüyle ele alınmak yerine kısmen değerlendirilirse eğip bükülebilir hâle gelir.
Kapitalist batı kafasının "özgürlük" anlayışı, insanları-toplumları obez yaparak mıhlamak herhâlde. Para obezi, yiyecek obezi, müzik obezi, mal-mülk obezi, gezme-tozma obezi, tembellik obezi, duygu obezi, aşk obezi... Formüldeki son "bilinmez" sorunu da çözüldüğü gibi. "Artı değer" üretmek artık "akıllı makine" lerle sağlanacak: Robotlar, yapay zekâlar! O zaman geldiğinde, insan direnç göstermek isteyecektir mutlaka ama ah işte obezlik...
Reklam
Yapay zekâ bireyin daha kolay, daha çabuk tüketmesini sağlamak için çalıştırılacak. Kapitalist-globalist paradigma açısından yapay zekânın köle statüsünde tutulmak istenmesinin nedeni bu.
Önyargısız bir yapay zekâ geliştirilebilir mi? Bu soruya odaklanmadan önce bir başka soruyu da akılda tutmakta fayda var: Önyargısız bir yapay zekâ istenir miydi?
264 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
youtu.be/u6jys2lxhZY 13,7 milyar yıl evrenin , 4,5 milyar yıl dünyanın , 6 milyon yıl insanın yaşı,Tarımdan sanayi toplumuna geçiş ve bunun üzerine Merkez bankaları denetiminde yeni bir global ekonomik düzen kurulmasi ve artik günümüzde İnsanlık yeni bir kendini bilmezlik evresine mi giriyor ,çevresindeki bilgi kaynağı , bilgiye erişme olanakları arttıkça sorunlarıda artıyor oysa kişi ne kadar çok bilirse o kadar az derdi olmaz mı gerçeği öğreneceksin ve gerçek seni özgür kılacak. Teknolojide felsefe veya ideoloji mevcut değildir teknoloji insanın en büyük trajedisine karşı şimdiye dek geliştirmiş olduğu en büyük savunma mekanizmasıdır nedir o trajedi öleceğimizi biliyor olarak yaşamaya mahkum edilmiş olmamız.
Dijital Kaos
Dijital KaosTanol Türkoğlu · Epsilon Yayınevi · 04 okunma
Kültürümüzde pek çok özlü söz var, "Zenginin parası züğürdün çenesini yorar," da onlardan biri. Bitcoin madenciliği bu özlü sözü teyit etmekte. Malum, dünya harıl harıl "bitcoin madenciliği" ile meşgul. Amaç bedava bitcoin sahibi olmak. Bunun için yapılan iş aslında dijital dünyada bir yerlere saklanmış olan bitcoinleri bulmak
Sayfa 19 - Dijital Züğürtler, Aralık 2017
17 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.