Tuna Baltacıoğlu

Tuna BaltacıoğluSavaş İçinde Barış yazarı
Yazar
Çevirmen
0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
373
Görüntülenme

Hakkında

1924 yılında İstanbul'da doğdu. 1944 yılında Robert Kolej'i bitirdi. 1942-1945 yılları arasında Yeni Adam'da öyküleri, karikatürleri ve çeşitli yazıları yayımlandı. 1949-1950 yıllarında Son Posta gazetesinde muhabirlik ve yazarlık yaptı. Aylık Ansiklopedi'nin yazı kadrosunda yer aldı. Bir yıl süreyle Mersin'de yayımlanan Akın gazetesine köşe yazıları yazdı. 1946'da Memet Fuat'la birlikte Aşk ve Sümüklüböcek adlı öykü kitabını yayımladı. Ayrıca Maxim La Roux'dan Satranç Nasıl Oynanır ve Somerset Maugham'dan Villada Bir Gece adlı kitapları Türkçeye çevirdi. 1950'de Memet Fuat, Oktay Verel ve İlhami Bekir Tez'le birlikte Kitaplar dergisini ve yine Memet Fuat'la birlikte Kısa Hikâye Cep Kitapları'nı yayımladı. 1951-1952 yıllarında askerlik görevini yedek subay tercüman olarak Kore'de yaptı. 1952-1956 yılları arasında Salim Şengil'in Seçilmiş Hikâyeler dergisinde öyküleri yayımlandı. 1959 yılında Altınyurt Spor Kulübü'nü kurdu. İlk yedi yıl kulübün yönetim kurulunda genel sekreterlik görevi yaptı. Sonra otuz yıl da başkan olarak görevini sürdürdü. 1978 yılında Tekin Artemel'in kapak resmini çizdiği Bilinmeyen Yolları ve Yöreleriyle Yugoslavya adlı gezi kitabını yayımladı. 1991-1996 yıllarında Cumhuriyet gazetesinde çağdaş eğitim konusunda yazıları yayımlandı. "Tarih Vakfı"nın yayımladığı 8 ciltlik Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi'nin yazı ailesinde yer aldı. 1996'da Peva yayınları arasında iki kitabı birden yayımlandı: Çağdaş Eğitim Üzerine ve İnsanlarımız (öyküler). Son kitabı Altınyurt 40 Yılın Öyküsü'dür.
Unvan:
Türk Yazar
Doğum:
İstanbul, 1924

Okurlar

1 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Bizde ise âdeta bir cahil inadı vardır. Okumazlar, okumayacaklardır, nedeni ekonomik kriz falan değildir, inattır, cahil inadıdır."
Sayfa 41
Reklam
"Güzellik dışardan alınacak bir şey değil, içimizde bulacağımız şeyin adıdır."
Sayfa 24
"Aşk sevmek için sever. Aşk saf ve temizdir."
Sayfa 80
"Az çok yaşama istenci taşıyan her insan, günün birinde eşsiz ve kimsesiz kalacağını düşününce, ben ekmeğimi taştan çıkarırım der. Der ama ekmeğini taştan çıkarmak öyle kolay iş değildir."
Sayfa 14
"Biz Türkler pek çok değişiklik yaptık ama henüz eğitim sorununu çözemedik."
Sayfa 44
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok