Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi

Türk Dünyası Tarih Kültür DergisiTürk Dünyası Tarih Kültür Dergisi - Sayı 376 dergisi
Dergi
9.6/10
65 Kişi
129
Okunma
26
Beğeni
1.409
Görüntülenme

Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi Sözleri ve Alıntıları

Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi sözleri ve alıntılarını, Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi kitap alıntılarını, Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
.. Her milletin ruhunu koruyan kadınlar, her milletin dilini, telaffuzunu, şivesini koruyan kadınlar; ilerde baba olacak erkekleri yetiştiren yine kadınlardır.
Sayfa 26 - Adile Ayda'nın HayatıKitabı okudu
Türklerin iki ulu başbuğu vardır: Biri Bilge Kağan, diğeri Atatürk.
Sayfa 1 - 'Turan Yazgan'Kitabı okudu
Reklam
Dünyaya yutturulan ve kaçınılması mümkün olmazlar listesinde birinci sırada yer verilen "globalleşme" bugünkü felaketlerin adeta zaruri sonucudur.
Sayfa 39 - Turan YazganKitabı okudu
İnsanı merkeze alan milliyetçilik şuuruna sahip bireylerden oluşan bir toplum, diktacı yönetimlere, bireyin özgürlüğüne engel olan her türlü otoriteye karşı yapay seçilim uygulamalıdır.
Ülkümüz, ezilmeden insanca yaşayan, sağlıklı, büyük ve özgür bir Türk milletidir. Bu mefküre için devlet sadece bir araçtır. Kutsal olan devlet değil onun var olması için geride sevdiklerini bırakmayı göze alan insanlardır.
İnsanlar, din, inanç, sorumluluk, hayat tarzı, siyasî kararları noktasında bireyseldir. Bireysel olduğu noktalarda dikte etmek gibi saygısızlıklara düşmemelidir.
Reklam
Mesele bir şeye inanıp inanmamak değil bireyin kendini kaybedip kendine karşı yabancılaşmasıdır
İnsanın acziyetinden doğan dinler, ondaki hayatta kalma ve beka içgüdüsüne hitap ederek yaratılış, kıyamet, iradeyi baskılayan yasaklar, pekiştirilen olumlu davranışlar, ömrün kullanım kılavuzunu oluşturan fikir sistemleridir.
"Dışa açık bir kavim olan Türkler, sadece Fars ve Araplardan değil, Hristiyan kavimlerin kültürlerinden de yararlanmışlardır. Ayasofya modeli olmasaydı, Süleymaniye ve Sultan Ahmet de olmazdı." (Mehmet Kaplan, Kültür ve Dil, Dergâh Yayınları, İstanbul, 2014, S. 17-18.)
Reklam
Ölmeyecekmiş gibi yaşamak, uzun süreli bastırmadır. Çocuk sahibi olmak, ev almak, işe girip çalışmak gibi eylemler ölüm fikrini unutturur. İnsan zihni her zaman tam olmak ister, boşluk kabul etmez.
Lisans öğrenciliğim sırasında hocamızın ilk dersinin ilk cümlesi şu olmuştu: “Çocuklar eğer iyi bir tarihçi olmak istiyorsanız İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Farsça, Çince, Rusça... Önce bu yedi dili öğreneceksiniz” Prof. Dr. Gülçin Çandarlıoğlu Başkurdistan ve Ord. Prof. Dr. Zeki Velidi Togan (1890-1970)
(...)Ufa Etnografya Müzesi dikdörtgen şeklinde iki katlı bir bina idi. Temiz, düzenli, Anadolu’dakine benzer sedirler, kilimler, semaver, bakır leğen, ibrik, peşkir, fener, dokumalar ve desenleri ile bizimkilerin aynısı idi.(...) Prof. Dr. Gülçin Çandarlıoğlu Başkurdistan ve Ord. Prof. Dr. Zeki Velidi Togan (1890-1970)
Aralık ayının değişik günlerinde doğan Togan ailesi bireyleri için 10 Aralık Togan ailesinin doğum günü idi. O gün aile fertlerinin doğum günü hep beraber kutlanırdı.(...) Prof. Dr. Gülçin Çandarlıoğlu Başkurdistan ve Ord. Prof. Dr. Zeki Velidi Togan (1890-1970)
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.