Vanessa Baird

Vanessa BairdCinsel Çeşitlilik yazarı
Yazar
8.5/10
19 Kişi
72
Okunma
4
Beğeni
1.046
Görüntülenme

Hakkında

Dünyanın en çok satan dergilerinden biri olan The New Internationalist’in editörlerindendir. 1990’lı yıllarda cinsiyet politikaları, kadın ve eşcinsel hakları üzerine pek çok makale yayımlamıştır. 1997 yılında Anita Desai ile birlikte hazırladığı Eye to Eye Women adlı kitabıyla da tanınan yazar, halen Oxford’da yaşamaktadır.
Unvan:
Yazar

Okurlar

4 okur beğendi.
72 okur okudu.
11 okur okuyor.
79 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
AIDS salgınının tüm kıtalardaki cinsel azınlıklar üzerindeki etkisi çok büyük oldu. Aralarında gey aktivistlerin de bulunduğu çok sayıda insan bu hastalık yüzünden öldü ve bunun sonucunda hareket yara aldı.(...) 1980'lerin başlarında HIV/AIDS ilk kez ortaya çıktığında, lezbiyen ve geyler, sendromu "gey salgını" olarak gören kamuoyunun tepkisiyle karşılaştılar.
Eşcinsellik, dünyanın en az 70 ülkesinde yasadışı. Bunlardan -hepsi de İslami fundamentalistlerin kontrolünde olan- yedisinde eşcinsellere ölüm cezası uygulanıyor. İran'da yılda tahminen 200 kişi cinsel yönelimi nedeniyle idam ediliyor. Uluslararası Af Örgütü, son zamanlarda Afganistan ve Suudi Arabistan'da da gey ve transgendered erkeklerin öldürüldüğünü bildirdi.
Reklam
İnsanlar arasında her tür önyargıdan bol miktarda bulunur.
İnsanlar arasında her tür önyargıdan bol miktarda bulunur.
Flavia Agnes şu yorumu yapıyor: "Çoğu kadın, bilinçli bir politik tercih olarak lezbiyenliğe ya da biseksüelliğe yöneliyor; çünkü kendilerine yönelik radikal fikirleriyle, ister evlilik içi ister evlilik dışı olsun, temel özellikleri eşitsizlik, sömürü, saygısızlık ve çoğu zaman da kaba kuvvet olan tipik heteroseksüel ilişkileri bağdaştıramıyorlar."
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
160 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Cinsel çeşitlilik deyince aklına sadece dişilik ve erillik gelenlerin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Erillik ve dişillik yalnızca biyolojik olarak anlam taşımaktadır. Oysa cinsiyetin toplumsal, siyasal ve bireysel anlamları da vardır. Kitapta özellikle bu konulara değinilmiş. Cinsel çeşitliliğin insan hakları konusunda maruz kaldığı baskılar, sadece günümüzdeki değil, tarih boyunca yaşanan acılar ve adaletsizlikler.. Ve inanıyorum ki, insanı en çok mutlu eden şey, kendisini hiç ilgilendirmediği bir konudaki adaletsizliğe sessiz kalmamaktır. Biz daha kendi haklarımızı savunma noktasında çok pasif durumda olabiliriz ancak bu sonsuza kadar da böyle sürmeyecektir diye inanıyorum. "Ben müslümanım kardeşim, bize bu olaylar ters" derseniz, "onların hakkını mı savunacağım bir de" diye düşünürseniz, bakın Maide Suresi'nde ne diyor; "Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın." Adaleti ya da insan haklarını sadece kendi işimize geldiği gibi kullanmak ve savunmak, ne insanlığa ne de dindarlığa sığmayan bir davranıştır. Eşcinseller, sırf eşcinsel olduğu için maruz kaldıkları baskıya, ne yazık ki sonsuza dek maruz kalacaklar gibi görünüyor. Ancak bu olumsuz gidişatı değiştirmek, umarım ki bizlerin katkısı ile olacaktır. İşte bu durum da ancak CİNSEL ÇEŞİTLİLİK gibi kitapların yarattığı pozitif etki ile gerçekleşecektir. Ancak çözüm sadece bu gibi kitaplardan geçmiyor ne yazık ki. Daha çok kültürün ve algının da değişmesi gerekiyor. Bu yüzden kullandığımız dilden başlayarak tüm düşünce sistemimize nakış nakış işlememiz gerekiyor. Yolumuz uzun, yapacak çok işimiz var.
Cinsel Çeşitlilik
Cinsel ÇeşitlilikVanessa Baird · Metis Yayınları · 200472 okunma
160 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Bu kitabı okuduktan sonra: - LGBTİ yaşam biçimlerinin aslında M.Ö. de varolduğu fakat tek tanrılı dinler ortaya çıkmaya başladıkça "günahkar" ve "yasak" ilan edildiklerini öğrendim. - LGBTİ nefretinin çoğunlukla "politik" ve güç arzusu nedeniyle ortaya çıktığını; farklı olanı yönetememe korkusunun iktidarları bu bireyleri dışlamaya, yok etmeye yönlendirdiğini anladım. - Eski toplumlarda eşcinsel/ biseksüel cinsel eylemlerin bazı toplumların normu olduğunu gördüm. - Hristiyan ve Müslüman bazı ülkelerde ve Hitler döneminde binlerce eşcinsel kişinin "katledildiğini" okudum, tüylerim ürperdi. - Halen dünyada eşcinselliğin suç sayıldığı ülkeler olduğunu ve çoğunluğunun Müslüman olduğunu tahmin ediyordum, yanılmadım. - "Hermafrodit" dünyaya gelenlerin sosyal yaşam biçimlerini öğrendim. - Eşcinsel bireylerin bazı yasal haklara çok geç sahip olduklarını, adeta dünyada yok sayıldıklarını ve modernleşmenin onlara olan bakış açısını halen değiştiremediğini anladım, çok utandım. Bu keyifli okumayı sizin de yapmanızı öneririm. Herkese rengarenk sevgiler.
Cinsel Çeşitlilik
Cinsel ÇeşitlilikVanessa Baird · Metis Yayınları · 200472 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
"Toplumsal refah" herkes bunun için çabalanır gibi görünse de farklılık karşıtı olduğunun farkında değillerdir. Kendi adam gibi adam ütopyasından ve erkek adam bağnazlığından ödün vermezler. Nerde bir cins çeşiti görse anlayış göstereceği yerde düşman kesilirler. Çünkü fitratlarına terstir. Iste bu anlayış ve kabalık cinsel çeşitliliği olanlarda patlar. Ben toplumsal refahın anlayışla çözüleceğini savunurum.
Cinsel Çeşitlilik
Cinsel ÇeşitlilikVanessa Baird · Metis Yayınları · 200472 okunma