Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Wilson Amos Farnsworth

9.0/10
2 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
299
Görüntülenme

Wilson Amos Farnsworth Sözleri ve Alıntıları

Wilson Amos Farnsworth sözleri ve alıntılarını, Wilson Amos Farnsworth kitap alıntılarını, Wilson Amos Farnsworth en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kayseri'nin 53 km batısında, hoş bir Muhammedi ve Rum şehri olan Ürgüp'te, Yordan Çumkgeyan'ın birkaç ay seyyar kitapçılık yaptığı 18... yılından beri çok sayıda kitap satılmış ve kutsal hakikate bir miktar alaka gösterilmeye başlanmıştı.  Bu yıl [1875] bir ara oraya el atıldı ama çok ciddi tepkilerle karşılaşıldı.
Sayfa 107Kitabı okudu
Çakmak Köyü [Boğazlıyan] Kayseri'nin 72 km kuzeyinde bulunan ve halkı tümüyle Ermeni olan, yaklaşık 700 nüfuslu bir köydür 
Reklam
Misyonerler önce Osmanlı halkların dilini, dinini, örf ve âdetlerini öğrenmeye çalışmışlar,  sonrasında hızla okullar açmaya, bu halkların konuştuğu dillerde İncil, dini kitap ve okul kitabı çevirileri yaparak basıp dağıtmaya başlamışlardır. İngilizler tarafından sömürgeleştirilmiş olan Malta Adası 1800'lerin başında misyonerlerin ilk durağı haline getirilmiş ve 1822 yılında burada Akdeniz bölgesine dağıtılmak üzere yedi ayrı dilde baskı yapan bir matbaa kurulmuştur. 
Devlet tarafından tam olarak tanınmamasına rağmen hastanemiz gelişmeye devam ediyor [1902].
Sayfa 253Kitabı okudu
Nitekim Osmanlı coğrafyasındaki misyonerlerin karargâh kurduğu veya şube açtığı yerlerin neredeyse tamamında nüfusun önemli bir kısmının Ermeni olduğu görülmektedir.
Nevşehir'e bir öğretmen gönderilmesi için bu yılın [1880] başında Kayseri'deki misyonerlere çok baskı yapıldı. Burası, Kayseri'nin yaklaşık 72 km batısında, resmi verilere göre 11.724 Muhammed'i, 3.536 Rum ve 324 Ermeni nüfusu bulunan şirin bir şehirdir. Ülkenin geleneklerine göre bu rakamlar sadece erkek nüfusu gösterdiğinden, toplam nüfusu bulmak için bu rakamların ikiye katlanması gerekir.
Sayfa 135Kitabı okudu
Reklam
Evancelik Hıristiyanlığın yaygınlaşması ümidi hiçbir zaman 1898 yılı sonundaki kadar güçlü olmamıştı. Toplumsal ve dini hürriyetlerin savunucusu olan iki büyük devletin, Büyük Britanya ve Amerika'nın geçen yıl elde ettiği ilerlemeler ve fevkaladedir.
Sayfa 226Kitabı okudu
Doğrudan American Board'un görevlendirmesiyle, Kapadokya bölgesini kapsayan bir misyoner karagâhı kurmak üzere eşleriyle birlikte Kayseri'ye gelen ilk misyonerler Wilson Amos Farnsworth ve Jasper Newton Ball'dur.
Beyrut, bir liman kenti olması, değişik etnik unsurlardan, dil ve dinden insanların ve kendilerini koruyacak bir İngiliz konsolosun bulunması sebebiyle misyoner üssü haline getirilmiş
Reklam
1888 yılında açılan ve birkaç yıl Amerikan Board tarafından desteklenen Yozgat'taki lise, şimdi, 1892'den beri Amerika ve İngiltere'de yaşayan Peder Garabed Krikoryan vasıtasıyla temin edilen yardımlarla yürütülmektedir.
Sayfa 224Kitabı okudu
Kayseri bir misyoner karargâhı haline getirilmeden uzun zaman önce Dinde Reform Hareketi'nin (Reformation) tohumları buraya ekilmişti.
Zincidere'de görkemli bir kilise binası (a church edifice) yapılması için, 1892 yılının sonuna doğru padişah fermanıyla izin verilmişti. Çok zarif ve kullanışlı bir ibadethane inşa edildi ve bu yıl 17 Ağustos günü hizmeti açıldı.
Sayfa 199Kitabı okudu
Kayseri'ye gelen ilk Amerikalı misyoner Elnathan Gridley'dir. Bu zat Kayseri'ye doğrudan bir görevlendirilmeyle değil, İzmir'de görevliyken kendisine dil öğreten, Kayseri'nin Endürlük köyünden Rum asıllı hocası Apraham'ın daveti üzerine gelmiştir.
48 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.