Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yorum

emre civelek isimli okurun asıl gönderisini gör
Ayşe Merve CEYLAN okurunun profil resmi
Kitapta sürekli benzer cümleleri okurken acaba okuduğum yeri unutup tekrar mı okuyorum yada dejavu mu yaşıyorum diye düşünmüştüm. Kitabı bitirene kadar gerçekten çok zorlandım . Sırf bu yüzden kitap yorumlarına bakmak istedim . Yalnız olmadığımı görmek beni mutlu etti .
emre civelek okurunun profil resmi
Kesinlikle katılıyorum. Üstelik çoğu okur bundan bahsetmemiş incelemelerinde. Ben de acaba bir tek beni mi rahatsız etti bu durum diye düşünüyordum. Yalnız olmadığımı görmek beni de mutlu etti :)
Cavid Rzayeff okurunun profil resmi
Düşünsenize bir kitabı okumak 1 aylık "sakın kötü düşünme, yoksa berbat olacaksın" anksiyetesine sonraysa zayıf okb hastalığımın kronikleşmesine sebep oldu. Şu an bile kalmış bazı kısımlarda ancak yeni yeni uyanmaya başladım. Berbat değildi, ancak hayattan soğutacak kadar sıkıcı, şüphe vericiydi.
emre civelek okurunun profil resmi
Seni böyle kötü etkilemiş olmasına üzüldüm :( Yine bu türde kitaplar okumayı düşünüyorum, eğer faydalı olduğunu düşündüğüm bir tanesine denk gelirsem söylerim istersen. Anksiyetesi olan birisi olarak beni aslında pozitif yönde etkiledi kitap. Benim tüm sorunum bilimselliği, sıkıcılığı ve sürekli kendini tekrarlamasıyla ilgiliydi.
Selda okurunun profil resmi
Kitabı araştırmadan aldım ve sadece ilk 18 sayfasını okuyunca ya bu işte bi terslik var dedim:) biraz bakmak istedim yorumlara ve sizin incelemenizi kitabı daha okumamış olmama rağmen doğru buluyorum. Üzüldüm çünkü bilimsel bir zemin üzerinde yazılmış olacağını düşünmüştüm.
emre civelek okurunun profil resmi
Kesinlikle katılıyorum ve işin kötüsü yazar da bilimselmiş algısı yaratarak okuru yanıltıyor. Hiçbir kitap için bu cümleyi kuracağımı düşünmezdim ama bence yarım bıraktığınız için hiçbir şey kaybetmediniz :)
Cavid Rzayeff okurunun profil resmi
Emre civelek çok çok teşekkür ederim, daha küçük yaşlarda olduğum için böyle şeylerde deneyimsizimdir, sonra neler olduğunu anladım ancak o dönemde o kadar fazla düşünmeye başladım ki bağımlısı olmaya başladım, malum fazla düşünmek anksiyete, depresyonun başlangıcıdır. Yavaştan düzeliyorum, bu tür kitap okumak favorim, benliğimi geliştiriyor geleceğe de hazırlıyor bazen. Kendini yorma bu anıları unutmağa çalışıyorum birdaha hatırlatmak acıtır :)
emre civelek okurunun profil resmi
Şu an iyi olamana sevindim :) Tıpkı yaşadığımız olaylar gibi iyi kötü kitaplar da bizim için birer deneyim oluyor ve farkında olmasak da bize bir şeyler katıyor. Senin de bu deneyimini bu şekilde olumlu sonuçlandırmış olmana sevdim.
Sena kurt okurunun profil resmi
emre civelek
emre civelek
Aynı türde faydalı bulduğunuz farklı bir kitap oldu mu?
emre civelek okurunun profil resmi
Sena kurt
Sena kurt
Merhaba,
Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak
Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak
gayet güzel bir kitap. Hem bilimsel temellere dayandırılmış, hem de yine bilimselliği kanıtlanmış ve günümüzde kullanılan teknikler ile kitabın ana fikrini okurun hayatına geçirebileceği bir pratikler dizisi sunuyor. Eğer okumaya karar verirseniz şimdiden iyi okumalar diliyorum 🙂
Sena kurt okurunun profil resmi
emre civelek
emre civelek
Çok teşekkür ederim tavsiye için 😊
Mehmet Gökoğlu okurunun profil resmi
Sürekli aynı cümleleri tekrarlarması insanın bilinçaltını uyandırması ve mesaj vermesinden kaynaklı tabi ki farklı düşünceler olabilir ama sürekli okuduğunda böyle düşündürüyor
emre civelek okurunun profil resmi
Mehmet Gökoğlu
Mehmet Gökoğlu
kesinlikle öyle, zaten incelememe bu yüzden “bilincin telkini ile bilinçaltının manipülasyonu” başlığını koydum. Sorun kitabın içerisinde tekrar bulunması değil, bunu okuyucuya sunuş şekli. Psikoloji ile ilgili teorik bilgiler verdiğini iddia eden bir kitapta telkin mekanizmasının bilimsel olarak açıklanması ve bunun hangi tür pratiklerle hayata uygulanabileceğinin belirtilmesi gerekir. Murphy öyle yapmıyor, ne teorik bir bilgiyle geliyor ne de bilimsel bir değerlendirmede bulunuyor. Ardı ardına anekdotları sıralayıp sürekli aynı konuyu tekrarlıyor. Bunu savınını kanıtlayabileceği bilimsel bir verisi olmadığı için, kendisini inandırıcı kılmak adına yapıyor. Bu dümdüz kötü yazarlık, araştırmacı ve retorik örneğidir. Üstelik bunları doktor kimliğine bürünüp yapıyor, defalarca da söylediklerinin bilimsel olduğunu iddia ediyor. Oysa kendisi bir papaz, eğitimini de din bilimleri üzerinde tamamlamış. Yani konunun ne psikolojik ne de fizyolojik kısmına dair metodolojik bir bilgisi var. Benzer konuyu gerçekten bilimsel olarak ele alan ve telkin mekanizmasını hakkıyla açıklayan bir sürü kitap var. Onlar da içinde telkini barındırıyor fakat bunu söyleyeceği bilimsel bir şeyi olmadığı için kötü retorikle karıştırıp ortaya sunarak yapmıyor. Telkin mekanizmasının ne olduğunu, nasıl uygulanabileceğini bilimsel ve metodolojik olarak açıklıyorlar. Bu kitap yazar tarafından spiritüel ya da parapsikolojik bir kitap olarak sunulsaydı telkini kullanış şekli göze batmazdı. Oysa defalarca bilimsel olduğunu iddia eden bir kitapta bu tür bir telkin şeklinin kullanılması ucuz ve bayat bir retorikten başka bir şey değil. Yorumumun için teşekkürler bu arada 🙂 Dediğine kesinlikle katılıyorum, bu zaten bilimsel olarak defalarca test edilmiş bir olgu. Telkinin bilinç dışını nasıl etkileyebileceği defalarca gösterildi. Tam da bu yüzden bu kitap ilgimi çekmişti. Sorun şu ki Murphy gibi yazarlar bilimsel olmayan savlarını bilimselmiş gibi dayatarak bireyleri kolektif şekilde manipüle ediyorlar. Bunun sonucunda da bilimden kopuk; çekim yasası(!), astroloji gibi bilimle uzaktan yakından alakası olmayan parapsikolojik öğretilere bilimselmiş gibi “inanan” bireyler ortaya çıkıyor. Mesela en son gittiğim 3 kitapçıda bu kitap en çok satanlar listesindeydi hep. Bu konuyla ilgili yazılmış tonlarca (abartmıyorum, hayli fazla) bilimsel kitap zaten var ve bunlar okunmuyorken bu kitap neden en çok okunanlar listesinde? Bence bunun nedeni sorgulanmalı. İnsanlar bu kitabı okuyup sorgulamıyorsa, üstelik çıkışının üzerinden seneler geçmesine rağmen ülkemizde en çok satanlar listesinde kendine yer ediniyorsa toplumca bilimi anlama ve yorum yapabilme yetimiz körelmiş demektir ki zaten bu uygulamada bu kitaba verilen puanlar ve incelemeler de bunu gösteriyor ne yazık ki.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.