Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yorum

Neslihan T. isimli okurun asıl gönderisini gör
Selman Ç. okurunun profil resmi
Önsözün sonunda yazan "çünkü sıkıntısını çektiğimiz uyumsuzlukların çoğu ancak yüzeyde kalır ve yalnız yorumlama yanlışlarından doğarlar.” buna benzer bir alıntı paylaşmıştım ama bu sefer bulamadım buradan başlamak istiyorum yoruma. Evet burada çok haklı, çok yanlış söylemler, hatalar vs. insanların konulara yüzeysel yaklaşmasıyla ortaya çıkıyor. Derinlemesine yaklaşmaktan kaçınıyorlar çünkü bunun için kapsamlı araştırmak gerekir, bu da onları yoracağından üstünkörü söyleyip, bakıp, dinleyip geçiyorlar. Eşcinselliği zaten isminden de anlaşılacağı gibi herkes biliyordur ama sadece bu kadardır herhalde. İlgi alanına girmediği için belki insanlar araştırmak istemeyebilir bu çok normal. Peki eşcşnselleri dışlayanlar, öldürenler vs vs.hiç araştırdılar mı acaba bu durumu? Yoksa sadece kendilerine iğrenç geldiği için mi karşı çıkıyorlar? Başta yazdığım şeye çıkıyor bu durumda. Eşcinsellik hastalık mıdır değil midir bu konular biraz da doktorların, bilim insanlarının işi (Hastalık olmadığı 1947'de amerikan psikiyatri derneği tarafından açıklanmış) ama toplumda her azınlığın olduğu gibi bunların da hastalıklı düşünce olduğu yer etmiştir. İslami açıdan bakarsak önümüzde Lut kavmi örneği var. Merak edenler araştırıp bakabilir. Genel olarak toplumumuzun bakış açısı da buradan yola çıkarak şekillenmiştir bana göre. Emeğine sağlık. Not: Linç yersen yanındaydım :)
Neslihan T. okurunun profil resmi
Çok güzel noktalara değinmişsin, teşekkür ederim ama inan kafam patlıyor :D ne yazacağımı bile bilemedim, sağ ol :) linç olursa çağırırım :))
Selman Ç. okurunun profil resmi
Kafan düzelince bir daha yazarsın o zaman :) Çağırmana gerek yok, ben buralardayım. Asayiş berkemal 😀 Linç olmasa da buralardayım hep😉
Selman Ç. okurunun profil resmi
Alıntıda değil, Sevmek, Sevinmek, İyi şeyler üstüne kitabına yaptığım incelemede yazmışım ilk yorumda belirttiğim durumu. "Tembellik Üstüne" olan konuşmasında her konuya yüzeysel olarak baktığımızı, derinlere inmekten korktuğumuzu, çünkü derinlere inersek daha fazla çalışmamız gerektiğini bu yüzden de derine inmekten ziyade konuları yüzeysel olarak ele alıp sonlandırdığımıza değiniyor. İlerlemek istiyorsak sonuna kadar araştırmak gerektiğini savunuyor. "İnsan durdu mu, bir yerde karar kıldı mı öldü demektir."
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.