Yorum

Entelektüel Tekamül isimli okurun asıl gönderisini gör
Sarı cüppe giymiş yar üstüne Sürme çekmiş iki gözüne Gül dalını(baston) almış eline diye şarkılar yapıp asalak elinin emeğini yemeyen kimselere hizmet edip putperest bir dine mensub olan müslümanın yaşadığı çağı ve dindarlığı yakalaması mümkün değildir.Örnek alınacak kişi mesleksiz dini elinde tuttuğu sanılan bu ruhban sınıfı değildir.İslamda ruhbanlık yoktur,herkes eşittir,peygamber olsa mesleği olup çalışması elinin emeğini yemesi ve sureti terk edip siret Ehl-i olması gerekmektedir.Arabın örfü sarığı cüppesi iman alameti değildir.Dini kullanan ,devleti kendine alan açmak için gören kimseler ile geleceği ihya edemeyiz.
@Muhammed6341 Allah dini başı boş bırakmamıştır.Babadan oğula tarikat geçmez.Cahil (menzil)tarikat düzenbazları evladına verir bunlar vahşi tarikattır.Emir sultan padişah damadı iken çömlekçilik yapardı.Ahmet Yesevi ise kaşık yapar satardı. Menzil mülkü tamamen bağış üzerine elde edilmiştir.peygamber kendisine hediye edilen bir devlet memurun elindekini almış köyde yaşasaydın bunlar sana verilmeyecekti demiş hazineye devretmiştir.Menzilin eliyle çalışıp kazandığı hiçbir şey yoktur.,Halkı kullanmaktadırlar.Tamamen kendilerine verilen bağışlar iken mülkleri(tarikatı)bile paylaşamamış birbirlerini hırsızlık ile itham edip kamu malına çökmekle itham ettikleri hatta cumhurbaşkanına şikayet ettikleri videolar zaten YouTube’de var.Kişi ya bu şeytanlardan kurtulacak yada bu vahşi tarikatın bir Ferdi olarak putperest olarak sürete tapacaktır.Tarikat haktır ama elinin emeğini yiyip maneviyattan vazife verilirse.Vallahi bu kişilere maneviyattan tarikat vazifesi verilmemiştir.Tarikat babalarını malı olup devredemez.Biri kendisini gavs ilan ederken diğeri gavs olarak kendinden bahs etmektedir.Bu konuları vazifelerin nasıl verildiğini bildiğim için bu düzenbazların kendi kendilerine gavs derken nasıl küfre girdikleri belli olup kendilerini bile bilmekten aciz olup cehenneme doğru gitmekte olduğunu bilmemek kör olmaktır.Tasavvuf değil putperestlik yapmaktadırlar.Birbirlerini kamu malına çökmekle cumhurbaşkanlığına şikayet etmektedirler.Cumhurbaşkanı ne halt eder.
Entelektüel Tekamül
Entelektüel Tekamül
sen tasavvuftan ne anlarsın siktir git kendi alanınla ilgilen tasavvuf bizim geleneğimiz menzil tarikatının şeyhleri gençliğinde kendi paralarını kendi kazandı doğudaki çoğu aile gibi işlere girip zengin oldu inşAllah daha da zengin olurlar sen öfkende boğulursun sen müslümanları fakir görmek istiyorsun ama o zamanlar bitti zengin müslümanların devri geliyor istediğin kadar ağla zırla zenginlikten utanan enayi müslümanlar bitti gitti haydi siktir git ağla
Emin Çuha
Emin Çuha
ben kimseye hakaret etmedim.Menzil deki putperest kimselerin birebirlerini kamu malını çakdıkları yönünde birbirlerini itham ettikleri videolar yalan değil var.Kendilerine maneviyattan vazife verilmemiş bu vahşi tarikat üyelerinin tarikat olmadığı bir gerçektir.Peygamberleri hep kendi düzenlerini kuranlar öldürmüştür.Menzil bir tarikat değil çünkü dinin sahibi Allah menzile vazife yada halifelik vermemiş,tarikat değil babadan oğula geçen menzil sahte şeyhlerinin geçim vasıtalarıdır.İstanbul’da yolsuzluk var diyen devlet menzil şeyhleri babamın malına çöktü kamu malını yiyiyorlar demesine rağmen susmaktadır.Babasının değil Allah’ın malına çöktü menzil,babasının malımı var,Devlet derhal bu şeyhlerin birbirini kamu malını yemekle suçladığı videoları ciddiye almalı.
@Muhammed6341 insanları nefsini terbiye edeceğiz diye tarlalarda çalıştırdılar,kendileri çalışmadı tarlada.Sonra kendilerine yapılan bağışla aldıkları bu tarlalarda ücretsiz eleman çalıştırıp Allah’ın mülküne kamu malının üstüne kondular.Oğlu 15-20 milyonluk arabaya biniyor,altın varaklı banyo ve odaları var.Maneviyattan kendilerine halifelik verilmeyen devamlı babadan oğula intikal eden bu sahte şeyhler birbirlerini kamu malına çökmüş diye itham etti.Tarikat kimsenin babasının malı değil kimse babadan oğula intikal eder diye Allah’a iftira atmasın.Cehennem var.Bunlar evlatları dışında birini tarikat şeyhi yapmaz,maneviyattan almıyor bu sahte şeyhler.Ali kalkancı yıllar önce güneydoğudan bir şeyhten halifelik almıştı.Bu işler babası vermiş falanca vermiş ile olmuyor güzel kardeşim.Doğruyu söyleyeni dinle sorgulama.Mahmut efendi Halife bırakmadı yolu bitti,Hacı Mustafa efendi ağlayarak vefat etti maneviyattan Halife vermediler diyerek,öyle babadan oğula geçen tarikat düzenbazlığı değil bu işler.Tabi suretden başkasını görmeyen Allah’ı nerden görecek.Devlet soruşturma yapmalı menzil için fakat bunlar yıllarca fetö ile hareket ediyordu zamanında.
Emin Çuha
Emin Çuha
tarlalarını bağış ile alıp nefis terbiyesi diye bedava mürit çalıştırıp kazanç ve mülk sahibi oluyorlar hiçbir şeyhin kendisi yada aile Ferdi tarlalarda çalışmazken oğlu 20 milyonluk araba kullanıyor.Devlet bunları soruşturmalı birbirlerini kamu malını çökmekle itham edip doğruyu konuşuyorlar.
Entelektüel Tekamül
Entelektüel Tekamül
tasavvufta babadan oğula geçen tarikatlar var tarih boyunca ama bazı çocuklar şeyh olamıyor yani çocuk olmasıyla alakalı değil şuan çıkan fitneler ise şeyhlerle alakalı değil bir tarikatta bir sürü insan var bazıları illa kötü şeyler yapabilir
Entelektüel Tekamül
Entelektüel Tekamül
bu ümmet için yaptıkları harcamaları yardım kuruluşlarını niye görmezden geliyorsun hayatın her alanında hizmet veriyorlar parasız olması mümkün değil kimse çalışmaya zorlanmıyor çalışanlar bu ümmete hizmet verilmesi maksadıyla çalışıyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Kardeşim bu tarikat işleri kişilerin vermesi ile olmuyor.Ali kalkancı da güneydoğu da silsilesi olduğunu gösteren bir şeyh den vazife almıştı.Sonra fadime olayı çıktı,sonra madde satarken yakalandı.Peygamber nasıl Allah’tan vazife aldıysa varisleri de maneviyatla bildirilir.İsmailağa medrese ilim sahibiyiz diyorlar onları uyardım kendi aralarından Halife seçiyorlar.Şeyh yaşıyorken yazacak icazetli verecek bu da yetmez maneviyattan ona bildirilecek.Şeyh kendi Halife seçerse ben oğluma damadıma vereyim diye gene Allah vermemiş olur,yarın hesaba çekilir oyun değil bu işler ağır olur.Allah verdiyse düzeltir.Terzi baba(Necdet Ardıç)kendinden vazife vermişti sakaryalı birine şimdi hapiste küçük kıza sulanmaktan dolayı.Necdet ardıç halifeliğini geri aldım Halife değil dedi o kişi için.Allah verirse kime vereceğini bilir,kul böyle bir bilgiye sahip değildir.Ben gavs gördüm nasıl verileceğini bilirim.Menzil yaptığı her işten sual edilecek kıyamette.Tarikatın sahibi Allah olup kişi mülkü değildir.Babam bana bıraktı diyemez kimse.Vakıf malıdır.Şimdi oğulları yurt dışında okudu fakat onlarda gene mesleklerini değil babadan oğula devreden şeyhlik yapacaklar gibi.Allah menzili bu işlerden kurtarsın inşallah.Babamın malı diyor,peygamber varisi bir kimse böyle söyleyemez kesinlikle.
Entelektüel Tekamül
Entelektüel Tekamül
kişinin vermesiyle olmuyor kimden geliyor birisine verilmiştir sonradan sapıtabilir peygamber değil sonuçta zaten burada onemli bir çizgi şeriata uygun mu değil mi aynı zamanda şeyhlerin kendi malları çocukları arasında paylaşıcalak tabi ki başka nolucak aynı zamanda vakıfta veli diye bir kavram var fıkıhta sen ne kadar fıkıha hakimsin ki şeriatın onaylamayıp onayladığını kara verecek mercisin tasavvuf hakkındaki bilgilerin de eksik
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
@Muhammed6341 biz kalbimimizde kin bulunmaz,kimseye nefret duymayız.insanlığa barış gelsin amacımız.Menzil şeyhi markete gidiyor bana elli liralık bir şey ver diyen videosu var.Şimdi ben markete gideyim kasiyere elli liralık bir şey ver diyeyim olurmu,mantıklımı?Kendini bilmeyen kimseye Allah vazife halifelik verir mi vermez.menzil tamamen tiyatro.
Entelektüel Tekamül
Entelektüel Tekamül
markete gitmiş 50 tllik birşey ver demiş aman Allahım ahhahaha şizofren mi kardeş Allahu Tealanın halifeliği kime vereceğine sen mi karar veriyon
Bu yorum görüntülenemiyor
@Muhammed6341 Allah vermedikten sonra falanca vermiş filanca vermiş bir kıymeti olurmu.Bugün islami temsil ettiğini medrese okuduğunu söyleyen İsmailağa bile kendi aralarından Halife seçerse milletin tasavvuf diye bunları gösterip bunların hurafeleri ile dalga geçmesini çok görmemek gerekir.Medrese okumuş Allah’ı bilmiyor peygamberini tanımıyor yaptığıda şeklen,ilim bu değil.Allah elbette iyi niyetle yapanları bilir ya dinde yaptıkları tahribatı nereye koyacağız,birde doğruyu söyleyenleri tasavvufa sataşmakla itham ediyorlar.
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.