Kazan doğurdu:Nasreddin Hoca
Beşeri eserlerin üreme sistemine sahip olmaması ustaların ilim ve kudretinin noksanlığını gösteriyor.Eğer yeterince ilmîmiz olsaydı,üreyen atlar gibi,üreyen arabalar yapardık.Arabamız eskiyince yenisini almak zorunda kalmazdık. -Doğadaki eserleri beşerî sistemlerden ayıran en önemli özellik üreme sistemidir.Her şey bir organizmanın ortaya çıkmasıyla başladı.Canlı organizmalar milyonlarca yıl geçtikten sonra günümüzdeki çeşitlilik ve karmaşıklığa kavuştu. -Haklısın,üreme sistemleri evrimin temel direklerinden biridir.Evrimcilerin öncelikle üreme sisteminin evrimini ispatlamaları gerekiyor.Meşhur Nature dergisinde editörü John Maddox”Bilim adamları halen üreme sisteminin nasıl evrildiğini ispat edememiştir.Bununla ilgili teoriler var.Beşeri eserler ile öteki eserleri ayıran en önemli özelliklerden birinin üreme sistemi olduğunu inkar edemeyiz.”demiştir.
Sayfa 41 - Nesil·Kitabı okudu
Sarı cüppe giymiş yar üstüne Sürme çekmiş iki gözüne Gül dalını(baston) almış eline diye şarkılar yapıp asalak elinin emeğini yemeyen kimselere hizmet edip putperest bir dine mensub olan müslümanın yaşadığı çağı ve dindarlığı yakalaması mümkün değildir.Örnek alınacak kişi mesleksiz dini elinde tuttuğu sanılan bu ruhban sınıfı değildir.İslamda ruhbanlık yoktur,herkes eşittir,peygamber olsa mesleği olup çalışması elinin emeğini yemesi ve sureti terk edip siret Ehl-i olması gerekmektedir.Arabın örfü sarığı cüppesi iman alameti değildir.Dini kullanan ,devleti kendine alan açmak için gören kimseler ile geleceği ihya edemeyiz.
Önceki 8 yanıtı göster
Kardeşim bu tarikat işleri kişilerin vermesi ile olmuyor.Ali kalkancı da güneydoğu da silsilesi olduğunu gösteren bir şeyh den vazife almıştı.Sonra fadime olayı çıktı,sonra madde satarken yakalandı.Peygamber nasıl Allah’tan vazife aldıysa varisleri de maneviyatla bildirilir.İsmailağa medrese ilim sahibiyiz diyorlar onları uyardım kendi aralarından Halife seçiyorlar.Şeyh yaşıyorken yazacak icazetli verecek bu da yetmez maneviyattan ona bildirilecek.Şeyh kendi Halife seçerse ben oğluma damadıma vereyim diye gene Allah vermemiş olur,yarın hesaba çekilir oyun değil bu işler ağır olur.Allah verdiyse düzeltir.Terzi baba(Necdet Ardıç)kendinden vazife vermişti sakaryalı birine şimdi hapiste küçük kıza sulanmaktan dolayı.Necdet ardıç halifeliğini geri aldım Halife değil dedi o kişi için.Allah verirse kime vereceğini bilir,kul böyle bir bilgiye sahip değildir.Ben gavs gördüm nasıl verileceğini bilirim.Menzil yaptığı her işten sual edilecek kıyamette.Tarikatın sahibi Allah olup kişi mülkü değildir.Babam bana bıraktı diyemez kimse.Vakıf malıdır.Şimdi oğulları yurt dışında okudu fakat onlarda gene mesleklerini değil babadan oğula devreden şeyhlik yapacaklar gibi.Allah menzili bu işlerden kurtarsın inşallah.Babamın malı diyor,peygamber varisi bir kimse böyle söyleyemez kesinlikle.
9 yanıtı göster