Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yorum

Caim isimli okurun asıl gönderisini gör
Hüseyin HAKAN okurunun profil resmi
Hatta yerli değil belki ama üçüncü ayağı tamamlaması açısından faydalı bir kitap daha bırakayım. İlkin imparatorluklardan örnek geldi, sonra da Cumhuriyetten. Bari komünizmin, gıyabında Sovyetler'in de özünü süzen bir şeyler gelsin :). Roman değil ama her birisi roman olmaya aday onlarca yaşanmış sözlü edebiyat ürünü. Komünizmin şirin görünümünün ardındakileri, tepeden inme yönetimin imparatorluk veya cumhuriyetlere has olmadığını, bireylerin de icabında kan kusturabilecek kıvama gelebileceğini yaşayanlar, görenler, bilenler anlatıyor:
İkinci El Zaman
İkinci El Zaman
Tekrar ellerinize sağlık :).
Caim okurunun profil resmi
Bunun diktatörlüğe giden kötü örnekleri olduğu gibi iyi örnekleri de var tabi :) Hepsi daha iyi bir yaşam şekli için eleştirilebilir. İdeoloji değişebilir, yöntem değişebilir. Bugün insansız seri üretime geçmenin adımları atılıyor. Teknolojiyle birlikte işçi sınıfı azınlıkta kalacak, ilerleyen yıllarda belki yok olacak. Tepede yöneten bir sınıf olduğu sürece sömürülen sınıflar yine olacak. Hizmet sektöründe sömürülen beyaz yakalar sınıfı var mesela. Konuyu çok dağıttım :D kitap tavsiyeleri için teşekkürler hocam :)
Hüseyin HAKAN okurunun profil resmi
Estağfurullah, böylesi keyifli alışverişler insanı diri tutuyor. Bunun için bile ayrıca teşekkür ederim 😊. Aslında mevzu biraz da sınıf temelli ilerlediği için işin içinden çıkmakta zorlanıyor gibiyiz. Elimizde Almanların iki gözünden kalma proletarya var, bir de aynı sakallı Almanın sunduğu burjuvazi. Meseleyi evirip çevirip buralara getirince proleter diktatörlüğü nereye koyacağımızı şaşırdık kaldık. Stalin mesela, Mussolini örneğin. Hitler biraz daha ayaktakımından gelse de onunda zorlayıp örnek verebiliriz 😊. O yüzden sınıflar arasında net ayrım yaptıkça elimiz ayağımız çamura batacak, sonra da teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin o teknolojik ürünleri önünde sonunda birleştirip parçaları kullanılır hale getirenlerin de işçiler olduğunu ihmal edeceğiz. İşçilere muhtacız muhtaç: teknoloji gelişince de, onları pasifize ederken de muhtacız. Ama işçiler sakallı Almanı nasıl ki sokaklarda yapayalnız bırakıp hayal kırıklığı yaşattılarsa tarih boyunca da bunu yapacaklar :).
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.