Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yorum

Gökhan isimli okurun asıl gönderisini gör
Metin T. okurunun profil resmi
Çok güzel, belki Kim.Müh. olmam ve 23 yıl müh.yaparak ekmeğimi kazanmamdandır, paylaşımınız benim çok hoşuma gitti. Yazıda ufak bir karışıklık var gibi geldi bana. Belki de tam ifade edilemedi belki de ben anlamadım. Hani "Örneğin su molekülleri hidrojen bağı ile bağlıdırlar." ifadesi var ya, orada işte. Zİra O ile H arasındaki bağ hidrojen bağı değil, polar kovalent bağdır. Polar kovalent bağla oluşmuş su moleküllerini bir arada tutan ise işte o büyülü hidrojen bağıdır. Gerçi su moleküllerini bir arada tutan diye belirtmişsiniz. Diğer verdiğiniz bilgiler bundan iyisi Şam'da kayısı kıvamında olmuş. Hele de buzun (katı su) sudan daha hafif olmasının önemi. Hayatın bunun üstüne kurulduğu gerçeğini vermeniz. Kaleminize sağlık.
Gökhan okurunun profil resmi
"Su molekülleri arasındaki" O-H ortaklaşmasından oluşan hidrojen bağından bahsediyorum hocam. Moleküller arasındaki hidrojen bağından. Bir molekülün hidrojeni ile diğer molekülün oksijeni arasında... Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Metin T. okurunun profil resmi
Elbette öyle dediniz, zaten ben de (Gerçi su moleküllerini bir arada tutan diye belirtmişsiniz.) diyerek sizin konuya vakıf olduğunuzu söyledim. Belki konuyu biraz daha açmak, konuya uzak olan meraklıları için iyi olur diye yazdım. Ben teşekkür ederim.
Gökhan okurunun profil resmi
Tekrardan aydınlattığınız için teşekkürler hocam :)
Mert okurunun profil resmi
Metin abi haklı bende üstte yazdım kimyasal bağ o, su buz olursa hidrojen bağı olur veya buharlaşırsa hidrojen bağları fizikseldir eski haline kolay dönebilir.
Metin T. okurunun profil resmi
İyi oldu. Aramızdaki münazara konuyu hem açtı hem dikkat çekti.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.