MONOPOLY....
Tesla started with a tiny submarket that it could dominate: the market for high-end electric sports cars. Since the first Roadster rolled off the production line in 2008, Tesla’s sold only about 3,000 of them, but at $109,000 apiece that’s not trivial. Starting small allowed Tesla to undertake the necessary R&D to build the slightly less expensive Model S, and now Tesla owns the luxury electric sedan market, too. They sold more than 20,000 sedans in 2013 and now Tesla is in prime position to expand to broader markets in the future. ¢---⋆Σ Tesla, hakim olabileceği küçük bir alt pazarla başladı: üst düzey elektrikli spor otomobil pazarı. İlk Roadster 2008'de üretim hattından çıktığından beri Tesla bunlardan yalnızca 3.000 adet sattı, ama tanesi 109.000 dolardan bu hiç de önemsiz bir rakam değildi. Küçükten başlamak, Tesla'nın biraz daha ucuz Model S'yi üretmek için gerekli Ar-Ge'yi üstlenmesine olanak tanıdı ve artık Tesla, lüks elektrikli sedan pazarının da sahibi. 2013 yılında 20.000'den fazla sedan sattılar ve şu anda Tesla gelecekte daha geniş pazarlara açılmak için en iyi konumda.
Culture...
“Elon describes his staff this way: “If you’re at Tesla, you’re choosing to be at the equivalent of Special Forces. There’s the regular army, and that’s fine, but if you are working at Tesla, you’re choosing to step up your game.” ¢---⋆Σ “Elon ekibini şu şekilde tanımlıyor: “Eğer Tesla'daysanız, Özel Kuvvetler'e eşdeğer bir görevde olmayı seçiyorsunuz. Düzenli ordu var ve bu sorun değil, ancak Tesla'da çalışıyorsanız oyununuzu ilerletmeyi seçiyorsunuz."
Reklam
“Tolstoy opens Anna Karenina by observing: “All happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.” Business is the opposite. All happy companies are different: each one earns a monopoly by solving a unique problem. All failed companies are the same: they failed to escape competition.” ¢---⋆Σ “Tolstoy, Anna Karenina'yı şu gözlemle başlatıyor: “Bütün mutlu aileler birbirine benzer; her mutsuz aile kendine göre mutsuzdur.” İş ise tam tersi. Tüm mutlu şirketler farklıdır: Her biri benzersiz bir sorunu çözerek tekel kazanır. Başarısız olan tüm şirketler aynıdır: rekabetten kaçmayı başaramadılar.”
Privacy is luxury....
"The best entrepreneurs know this: every great business is built around a secret that’s hidden from the outside. A great company is a conspiracy to change the world; when you share your secret, the recipient becomes a fellow conspirator. ¢---⋆Σ "En iyi girişimciler şunu bilir: Her büyük işletme, dışarıdan gizlenen bir sır etrafında kurulur. Harika bir şirket, dünyayı değiştirmeye yönelik bir komplodur; sırrınızı paylaştığınızda, alıcı da bir komplocuya dönüşür.
Do it right, and Do it good...
As a founder, your first job is to get the first things right, because you cannot build a great company on a flawed foundation. ¢---⋆Σ Bir kurucu olarak ilk işiniz ilk şeyleri doğru yapmaktır çünkü hatalı bir temel üzerine harika bir şirket kuramazsınız.
Anyone would fight for things that matter; true heroes take their personal honor so seriously they will fight for things that don’t matter. ¢---⋆Σ Herkes önemli şeyler için savaşır; gerçek kahramanlar kişisel onurlarını o kadar ciddiye alırlar ki, hiçbir önemi olmayan şeyler için savaşırlar.
Reklam
Nietzsche..
Madness is rare in individuals—but in groups, parties, nations, and ages it is the rule. ¢---⋆Σ Delilik bireylerde nadir görülür; ancak gruplarda, partilerde, uluslarda ve çağlarda bu bir kuraldır.
The phenomenon of group-think
The system is designed to keep you poor and sick... for the rest of your life.
What important truth do very few people agree with you on? ¢---⋆Σ Hangi önemli gerçek üzerinde çok az insan seninle aynı fikirde?
Varoluş amacının bir parçası olan sorun çözme ,Self l-Dentity Ho'oponopono'nun konusudur.Sorunları çözmek için iki soru sorulmalıdır.Ben kimim? Kim sorumlu? Kozmosun doğasını anlamak Sokrates'in anlayışıyla başlar:"Kendini Tanı".
Sayfa 245Kitabı okudu
Niyetler işe yarar ve sonuç verir ; esinlenmeyse işe yarar ve mucizeler getirir.Hangisini tercih edersiniz?
Reklam
Neyim ben şimdi? Zéro. Peki yarın ne olabilirim? Yarın küllerimden doğup yeni bir hayata başlayabilirim..
Türkiye İş BankasıKitabı okudu
Neyim ben şimdi? Zéro. Peki yarın ne olabilirim? Yarın küllerimden doğup yeni bir hayata başlayabilirim! Tamamen mahvolmadan önce içimdeki insanı keşfedebilirim!
Sayfa 167 - Türkiye İş BankasıKitabı okudu
Neyim ben şimdi? Zero. Peki yarın ne olabilirim? Yarın küllerimden doğup yeni bir hayata başlayabilirim! Tamamen mahvolmadan önce içimdeki insanı keşfedebilirim.
112 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 saatte okudu
Radikal İslam ülkelerinde kadın olmanın bedeli nedir? Erkek egemenliğini dinle yoğurup, kadın bedenine kasıtlı ve kalıplı yön vermeyi amaç edinen bir yapılanma içerisinde kadın olmak, günlük cephede mücadele etmekle eş değer zorluktadır. Bedeli ise; özgürlüğü iki dudak arasına bırakmakla, izinlerle, cezalarla ve haksız sünnetlerle ödenen bir ölüm
Sıfır Noktasındaki Kadın
Sıfır Noktasındaki KadınNevâl El-Seddavi · Metis Yayınları · 201612,9bin okunma
Neyim ben şimdi? Zero. Peki yarın ne olabilirim? Yarın küllerimden doğup yeni bir hayata başlayabilirim! Tamamen mahvolmadan önce içimdeki insanı keşfedebilirim!
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.