Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cemre

120 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Neden Bu Kadar Akıllıyım?
Neden Bu Kadar Akıllıyım?Friedrich Nietzsche
7.9/10 · 9,8bin okunma
Reklam
Kadınların derin olduğu düşünülür; neden? Çünkü hiçbir zaman derinlemesine ele alamazsın onları. Sığ bile değildir kadınlar.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hoşnutluk soğuktan bile korur insanı. İyi giyinmiş olduğunu bilen bir kadının üşüttüğü görülmüş müdür hiç? Neredeyse giyibmediğini farzediyorum hatta.
Aşkın yöntemi savaş, özüyse cinslerin birbirine karşı beslediği öldürücü nefrettir.
Reklam
Neden bu kadar akıllıyım?
Tam burada yüksek akıllılık, muhtemelen en üst akıllılık kendini açık eder: Nosce te ipsum(kendini tanımak) felakete davetiye çıkarıyorsa, insanın kendisini unutması, yanlış anlaması, eksiltip sığlaştırması ve vasatlaştırması sağduyunun ta kendisidir.
Her edim, bilgiye doğru atılan her adım cesaretten, kişinin kendisine karşı direncinden, kendine olan dürüstlüğünden doğar
208 syf.
·
Puan vermedi
·
20 günde okudu
İlber Ortaylı üstadımızın Osmanlı Devleti, bazı padişahlarımız ve o dönemlerin yapısıyla ilgili çok değerli görüşlerini kişiler, sözler, kitaplar gibi örneklerle aktarmaya çalıştığı ve tarih bilgisinin ne kadar önemli olduğunu anlattığı bir yapıtıdır. Osmanlı Devleti'nin doğu-batı ilişkilerini kısaca özetler, eğitim ve normal hayattaki oryantasyon döneminden bahseder, kütüphane ve mimari gibi konulara da değinen İlber Ortaylı'nın okunması gereken bir kitabı olduğunu düşünüyorum. Tarihimizi öğrenmezsek geleceğimizi planlayamayız, hayat geçmişten dersler çıkararak güzelleşir, hatalarımızı tekrar ederek değil...
Son İmparatorluk Osmanlı
Son İmparatorluk Osmanlıİlber Ortaylı · Timaş Yayınları · 2020896 okunma
Oryantalizm
Oryantalizm, hem edebiyatta, hem plastik sanatlarda 19. yüzyıl Batı'sının Doğu'yu nasıl görmek istediğini yansıtır. ... Demek ki oryantalizm, mehtelif fikirlerdeki, muhtelif yaklaşımlardaki insanların meydana getirdiği bir disiplindir.
Sayfa 168Kitabı okudu
Eğitimde batılılaşma
Bir toplumda en hakiki sınıf ayrımı zannedildiği gibi gelirden veya verilen geçici mevkiden çok, insanların aldığı eğitimle ortaya çıkar.
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
"Velayetün-nas belayü'l-azim" -başkasını idare büyük beladır- diyor Ortaçağ Arap devlet teorisi... Renkler, âdetler, yenen yemekler insanları birbirine göre öteki yapmaya yeter.
Cemre
@Cemre42·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Güneşi Uyandıralım
Güneşi UyandıralımJosé Mauro de Vasconcelos
8.2/10 · 34,9bin okunma
Lale Devri
18. Yüzyılın cami, sebil, namazgah ve hatta Selimiye Kışlası gibi büyük barok binaları lalelerle süslendi. Bu devrin adı lale olsa da olmasa da güzelliğin yayıldığı, zarafetin yerleştiği bir TÜRK asrıdır.
339 syf.
·
Puan vermedi
"Bu sayfalarda hayatımın bütünü, yani bütün sevgilerim, bütün kinlerim, bütün tecrübelerim var. Bana öyle geliyor ki, hayat denen mülakata bu kitabı yazmak için geldim; etimin eti, kemiğimin kemiği" Bu Ülke'yi hayata geliş gayesi olarak gören Cemil Meriç'in tecrübelerini, görüşlerini kısacası kendisini ifade ettiği bu güzel kitap okumaya değer...
Bu Ülke
Bu ÜlkeCemil Meriç · İletişim Yayınları · 201821,1bin okunma
259 öğeden 241 ile 255 arasındakiler gösteriliyor.