Hatice Kübra Baylan

Hatice Kübra Baylan
@HaticeKubraBaylan
Kitaplarda bulduklarımın notları.
72 syf.
·
Puan vermedi
Hakikati yüzümüze vura vura anlatan bir kitap. Zaten Yazar Byung - Chul Han dijitalleşmeyle hayatımıza girmiş ve girebilecek tüm kavramları, olguları, gerçekleri ve dahi gelecekte olabilecekleri başlık başlık değerlendiren bir filozof. İlk sayfalarından itibaren notlar alarak, defalarca kez satır çizerek ve düşüncelere dalarak okudum kitabı. Neredeyse her sayfada bir kavramla karşılaşabiliyoruz. Tahlilini yapacak olursak bize bir uzun dönemlik ders içeriği dahi çıkarabilir diyebilirim. Haberleşme denilen enformasyon kelimesi ile bildiğimiz demokrasi kelimesinden türetilen bu yeni ifade enfokraksi ifadesini anlatıyor kitabımız. Bir yandan haberleşmenin farklı ağlarının nasıl bir demokratik söylem ve ortam oluşturduğunu anlatırken; diğer yandan demokrasinin anlamının ve etkisinin nasıl olumsuz etkilendiğini ve değiştiğini bize anlatıyor. Kullanıcılar olarak bizler bunun neresinde duruyoruz, okurken çok net anlıyorsunuz. Keza gerçek isimlerden, fikir sahiplerden pek çok alıntı mevcut anlatıyı desteklemek için. Desteklenerek okunacaklar içeriklerden biri. İdrak edebilmek ve feraseten yansımalarını üzerimizde görmek niyetiyle kapattım kapağını kitabın.
Enfokrasi
EnfokrasiByung-Chul Han · Ketebe Yayınevi · 2022184 okunma
Reklam
72 syf.
·
Puan vermedi
Enfokrasi
EnfokrasiByung-Chul Han
9/10 · 184 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
352 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Dijitallik, dijitalleşme, dijital eğitim, dijital ebeveynlik, dijital hayatın çocuklar üzerindeki etkileri gibi başlıklar konusunda merakı; meraktan biraz daha öteye bakıp da anlama çabası olanlar için okunacaklar listesinde olmalı. Kallavi bir eleştiri kitabıdır diyebilirim. Bir doktora tezi kıvamında titizlikle kaynakları olan, sayfalarca kaynakçası bulunan, verilerin başlıkları anlamlı hale getirdiği bir içerik. Bu da demek oluyor ki hayli teorik bir eser. Ancak alana ilgi duyan biri olarak su gibi içmek istedim ben sayfaları. Yavaş bir okuma oldu pek tabi, verileri gerçek hayatın içinde gözlemlemek ve aktarmak adına. Pek çok noktada kaynak alınabilecek bir kitap. Yazar kendisinin ve ne yazdığının o kadar farkında ki, hiciv dilini de hissettiriyor bize. Bir diğer yandan dijitalleşmenin övüldüğü bu çağa “alarmist” bir içerik sunduğunun da epey farkında. Lakin farkındalık için tam da böylesine ihtiyaç var. Hani dedim ki gerçekten bir fırsatım olsa da kendisiyle şöyle bir akşam çayı içsek de sohbet etsek. Kim bilir…
Dijital Ahmaklık Fabrikası
Dijital Ahmaklık FabrikasıMichel Desmurget · İnsan Yayınları · 202219 okunma
Bilimle ilgili duygusuzluk hislerinin oluşmasına sebep olan sistematikliğe olan karşıtlığını şöyle klas bir cümle ile ifade etmiş Desmurget “Ben bilimselliğin bu bedensizliğine inanmıyorum.”
Reklam
Reklam
302 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.