Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hayata 1 Yorum

Hayata 1 Yorum
@Hayata1Yorum
"Mutlu İnsan Huzurlu Toplum" siyasetçilerin değil, sokakta birbirine tebessüm ederek yaşayanların eseri olacaktır #Hayata1Yorum Bir Toplum Senfonisi, Bir Sosyal Etkinlik. Bir tepki, bir istek, bir haykırış.
"Düşünerek bulunabilecek hiçbir şey kendi kendime çabalamak­ tan bitap düşmeden bana söylenmedi." Mill
Reklam
Modern Dünyada Felsefe Cilt 4
Modern Dünyada Felsefe Cilt 4Anthony Kenny
8.6/10 · 16 okunma
Aslında tarih, bir anlamda, değişiklik ile sürekliliğin çatışmasından başka bir şey değildir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Geçmiş olaylar, “olay” olarak değişmez, ama o olayların yorumu değişir. Geçmiş olaylar anlamında tarih, “ölüdür”. Yaşayan ve gerçek tarih diyebileceğimizse yalnızca yorumdur ve bu yorum zamanın ileriye doğru akmasıyla, yeni bilgilerin edinilmesiyle, yeni bakış açılarının ortaya çıkmasıyla değişir.
Siyasi Tarih-İlk Çağlardan 1918'e
Siyasi Tarih-İlk Çağlardan 1918'eOral Sander
8.7/10 · 1.143 okunma
Reklam
296 syf.
·
Puan vermedi
·
14 günde okudu
Yaşayan Bir Şiir
Yaşayan Bir ŞiirAtaol Behramoğlu
0/10 · 12 okunma
Umutsuzluk, çökmekte olanın, yıkılıp gitmekte olanın ideolojisidir. Doğmakta, yükselmekte olan, yedeğinde umut taşır. Umutsuzluk; ölümün, sağlıksızlığın, boyun eğmenin yoldaşıdır. Umut, hayatın, sağlığın, başkaldırının yanındadır. Yakın bir zamanda öleceğini bilen bir hastanın hayata umutla bakması olağan sayılamaz. Buna karşılık, genç, sağlıklı bir insan, umuttan yanadır. Gelecek günlerin kendisi için yeni olanaklarla dolu olduğunu bilir çünkü.
Nâzım Hikmet'in şiirlerinin yeniden yayımlanması da 1960 sonrasına rastlar. Birdenbire geniş bir okuyucu kitlesi bulmasına birkaç neden gösterilebilir. Fakat bu nedenlerden en önemlisi böyle bir şaire duyulan gereksinmedir. Marksizm 1960 öncesinde bir avuç aydın arasında bili. nen bir şeydi ülkemizde. 60 sonrası oluşan ortam Nâzım Hikmet'in yeniden yayımlanışının ve gördüğü büyük ilginin belli başli nedenidir.
Kelam'a Giriş
Kelam'a GirişFahreddin er-Râzî
10/10 · 1 okunma
Reklam
Hayatın Yönü :::
“DOĞRUSU SİZE RABBİNİZDEN APAÇIK BASİRETLER GELMİŞTİR; KİM (ON-LARLA) GÖRÜRSE KENDİ LEHİNE VE KİM DE KÖRLÜK EDERSE KENDİ ALEY-HİNEDİR. BEN SİZİN BEKÇİNİZ DEĞİLİM” (EN’ÂM 104)
Türkiye Psikiyatri Demeği'ne göre, ülkemizde 15-55 yaş arasındaki nüfusta en yaygın hastalıklar içinde depresyon ve anksiyete bozukluklan ilk beşte yer alıyor. İlaç şirketleri sadece hastalık yaratmıyor, her geçen yıl ilaç kullanma yaş aralığım genişletiyor... Oysa... Çocuk ve ergenler için "kolay tanı" eğilimi ciddi riskler oluşturuyor. Sadece size/yetişkinlere değil, çocuklara da sürekli "hap yutturmaya" başladılar. - Çocuğum takıntılı... - Çocuğum hep korku içinde... - Çocuğum isteksiz... - Çocuğum çok hareketli... - Çocuğum derslerine konsantre olamıyor... - Çocuğumda dikkat eksikliği var... Benzerlerini söylediğiniz anda "hastalığa uygun" antidep-resan ilaç hazır! Her evde "psikolojik vaka" çocuk var!
1.653 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.