Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nur Yaylalı

128 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Cami Kadın ve Aile
Eser, alanında uzman ilim insanlarının; cami, caminin fonksiyonları, kadın, kadının toplumda sahip olduğu rolü ve genel anlamda aile hakkındaki araştırmalarının derlenmesi ile oluşmuştur. "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle hazırlanan bu eser kadının dinimizdeki kıymeti, sosyal hayattaki yeri ve Asr-ı Saadet'teki aktif yaşamının günümüzdeki kadar büyük olduğu noktasında bizleri aydınlatmaktadır. Hanım sahabilerin hayatlarından çokça örnek bulunan eser kısa ve öz anlatımı ile hitap ettiği kişiye bilinç ve farkındalık kazandırıyor. Eserin içerisinde makalesi yer alan kıymetli Hocam Mahmut Yeşil vesilesi ile kütüphaneme eklediğim bu kitabı tavsiye eder, raflarınızda yer almasının faideli olacağını düşünmekteyim. Eserin içinde çalışmaları paylaşılan ilim insanlarımızı buraya ekliyorum.
Mehmet Görmez
Mehmet Görmez
İrfan Aycan
İrfan Aycan
İbrahim H. Karslı
İbrahim H. Karslı
Raşit Küçük
Raşit Küçük
Hüseyin Yılmaz
Hüseyin Yılmaz
Fatma Bayraktar Karahan
Fatma Bayraktar Karahan
Mahmut Yeşil
Mahmut Yeşil
Sibel Eraslan
Sibel Eraslan
Cami, Kadın ve Aile
Cami, Kadın ve AileKomisyon · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 201317 okunma
Reklam
119 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İnsanoğlu, tarihte manevi yaşamı gözardı ederek mutluluğa ulaşamamıştır.
Üstâdın kitabın sonuna iliştirdiği 'Bunu senin için kaleme alan ve dualarını bekleyen
Abdulfettah Ebu Gudde
Abdulfettah Ebu Gudde
" sözü ile hocalarımdan sıkça kendisini dinlediğim faziletli âlimi rahmetle yâd etmeden incelemeye başlamak istemedim. Rabbim makamını âli eylesin. Görgü ve Nezaket isminden de anlaşılacağı üzere adabı muaşerete dinimizce nasıl dikkat çekildiği hem Rasulullah Aleyhisselatü Vesselam'ın hadisleriyle hem de âlim zâtlardan misallerle hayli anlaşılır bir şekilde tercüme edilmiş. Kitabın asıl hâli olan Arapça'sından farklı olarak içerisinde yer alan şiirlere eklemeler de yapılmış bunlar anlatımı biraz daha zenginleştirmiş. Kitap her insanın mutlaka hayatında deneyimleyeceği hususları içeren toplamda 7 bölümden oluşuyor. Açıkçası heybemi en çok Hasta Ziyareti ile Taziye ve Başsağlığı bölümlerinde doldurdum. Malesef ki hayatımızın üzücü noktaları bunlar ve insan bir başsağlığı dilerken olayın hüznünden ne diyeceğini, karşıdakini nasıl teselli edeceğini bilemeyebiliyor. Bu bölümlerde verilen tavsiye cümleler hakikaten insanın ruhuna işleyen ve dizginleştiren türden. İlahiyatta hocalarımız ilmihal bilgilerinizi diri tutmak için mutlaka her sene bir ilmihal okumamızı tavsiye ederler. Buna ek olarak bir adabı muaşeret kitabının da okunması gerektiği düşüncesindeyim. Hayat meşgaleleri bizi kalbin inceliklerinden uzaklaştırarak değerlerimizin üzerini toz kaplamış hâlde bulmamıza sebep olabiliyor. Kendimizi bir varlamadan geçirmek sûretiyle okunmasını kesinlikle tavsiye ederim. Buraya kadar kıymet verip okuduğun için teşekkür ederim.
Hayatın İçinden Görgü ve Nezaket
Hayatın İçinden Görgü ve NezaketAbdulfettah Ebu Gudde · İlke Yayıncılık · 2012124 okunma
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Günümüzde karşı karşıya kaldığımız bilgi yığınları karşısında doğruları nasıl ayırt edebileceğimize dair sorular sormaktaysanız minik ipuçları vererek kendisinden istifade ettiren bir kitap. İnternet sitelerindeki gelişmiş filtreleme sisteminin en âlâsı kendi zihnimiz. Yalnızca üstü biraz tozlanmış duruyor, bu zihin filtresini aktifleştirmek için
Düşünmenin Alfabesi
Düşünmenin AlfabesiYasin Ramazan · Babil Kitap · 2020284 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bazı kitaplar konusundan, bazıları yazarından bazıları da o kitabı hediye edenden mütevellit ayrı bir kıymetli gözümde. 'Yok Yok' kitabını minik kütüphaneme armağan eden kardeşim Fatmanur'a şükranlarımı ileterek incelemeye başlamak istedim. Yok Yok kitabı müthiş bir akıcılığa sahip bunun sebebiyse kitabın isminden de anlaşılacağı üzere içinde 'yok yok', pek çok türü ihtiva etmesinden kaynaklanıyor. Bunlar; şiir, mâni, tiyatro, anı, öykü, günümüz atasözleri, erenlerden mühim ve kıymetli sözler şeklinde. Bu türler elbette farklı ve ilgi çekici başlıklar altında ele alınmış. Mesela Zihin Aşan Sözler Ansiklopedisi, Yeşil Sarıklı Ulu Hocalardan, Haybeden Hayat Dersleri başlıklarından oluşuyor. Yeri geldiğinde hayli düşündürücü, yeri geldiğinde atarlı sözlerle gülümsetici, ve o yer geldiğinde de gözleri doldurucu. Duygu fırtınasına hazır olunuuz. Okumanızı elbette tavsiye ederim.
Yok Yok
Yok YokMehmet Harmancı · Pruva Yayınları · 201919 okunma
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Sımsıcak öyküler silsilesi, Konya'ya dâir gülümseten ayrıntılar, beklenmedik anda yüze çarpılan gerçekler. Her yeni öyküyle birlikte pek çok duygu içerisinde bulabilirsiniz kendinizi. Bunun sebebi kendinizden de bir şeyler bulacak olmanızdır kuşkusuz. Yazarı kıymetli hocamız Abdullah Harmancı, kitapta özellikle öğrencilerine dâir gözlem ve izlenimleriyle dikkatine hayran bırakıyor arada bir kendinizi Sherlock gibi görüyor hissedebilirsiniz:) İz, Yazı Uçar ve Yaşam Başka Yerde öyküleri özellikle etkilendiklerimin başında geliyor. Bir de Mehmet Harmancı hocanın 'Ceride-i İzdivac' adlı düğün davetiyesinde yayımlanan yazısı gülümsetici cümleler ihtiva ediyordu. Tavsiye ederiz efenim.
Seni Ne İhtiyarlattı
Seni Ne İhtiyarlattıAbdullah Harmancı · Profil Yayıncılık · 2013302 okunma
Reklam
191 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Dinler Tarihçisi ve bir filozof olan Mircea Eliade'nin kitapta bahsettiğine göre hayli yüzeysel ele aldığı kutsalları ve dindışı unsurları şimdiye kadarki kabile dinleri de dahil olmak üzere pek çok din açısından tanımlayarak değerlendirmiş. Mircea Eliade tarafından kuramsallaştırılmış ve önerilmiş bir söz öbeği olan 'Homo religiosus' 'dinsel adam' manasına gelir. Buna göre hiçbirimiz dinsel düşünceden azade değilizdir. Mecburen, dinsel bir yaşam sürmekteyizdir. Bu söz öbeği kitapta sıkça geçiyor ve buna benzer çevrilmemiş olan kelimeler mevcut dinler tarihi ile ilgili kapsamlı bir okumadan sonra okunması daha uygun olacaktır. Bu dönem Dinler Tarihi dersini üstten almıştım o sebeple bu kitap için hazır ve nâzır vaziyetteydim diyebilirim. Bir ilâhiyatçının özellikle kütüphanesinde bulundurup okuması gereken bir kitap olduğu kanaatindeyim. Dinler ve onların kutsallarına dair bakış açısını genişleten bir kitap. Tavsiye ederim.
Kutsal ve Dindışı
Kutsal ve DindışıMircea Eliade · Gece Kitaplığı · 1991106 okunma
62 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Ay Kapımdan İçerde'nin şairi Konya Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okurken kaleme almış bu şiirleri. Üniversite talebesi olarak yaşıtımın yazdığı şiirleri okur gibi okudum. Özenle seçilen kelimeler, uzunluğu sayfalar sürmeyen dörtlük ve beyitler. Kitapta toplamda 41 şiir bulunuyor. Okuması hayli keyifli ve üzerine bir nebze düşündürücü mısralardan oluşuyor. Şair şiirlerinin isimlerinin yer aldığı 3 bölüme ayırmış şiirlerini. Ay Kapımdan İçerde, Yasak Sevda ve Gelirim. İlgimi çeken bir husus var ki Ay Kapımdan İçerde bölümündeki şiirlerde cinlerden sanki onları görüyormuş gibi bahsetmesi oldu, itiraf edeyim bi ufak tırstım. Genel itibariyle şiirlerin konuları ve mısralarla berrak anlatımı gayet güzel. Finallerin bitimiyle elimi bir şiir kitabına atmış buldum kendimi iyi de geldi tavsiye edilir efenim.
Ay Kapımdan İçerde
Ay Kapımdan İçerdeAdnan Büyükbaş · Kültür ve Sanat Yayınları · 19833 okunma
322 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Medeniyet Aklı, ele geçirilen zihinlerimizin cevherini hatırlatmak ve üzeri İslâm karşıtları tarafından çizilmiş olan medeniyetimizi yeniden canlandırmak için yazılmış bir kitap diyebilirim. Aklımızı tazeleyen, geçmişteki yaşananları günümüzde değerlendirerek kaçırdığımız ya da göz yummamız sağlanan ayrıntılara adeta bir büyüteçle bakmamızı sağlıyor. Bu kitaptan önce Sezai Karakoç'un medeniyete dair ele aldığı onlarca kitabını okumuş olmak teorik bilgiyi sağlamıştı Medeniyet Aklı ile teoride olan bu anlatım pratikte nasıl var olmuş onu gözlemledim. Kitap çokça yaşanmış misallerden ve bu misalleri destekleyen görsellerle, haritalarla zenginleştirilmiş. Okuması sıkıcı olmayan aksine hayli keyifli bu açıdan. Aynı zamanda bölümleri içerisindeki anlatımlar bir okuyucu için hayatının başka devrelerinde farklı anlaşılabilir diye düşünüyorum bu sebeple tek okumayla yetinilecek bir kitap değil. Savaş hocanın Medeniyet Tasavvur Okulun'daki ikinci dönem derslerinin nihayete ermesiyle hemen alıp okumaya başladığım bir kitap oldu. Derslerde değindiği pek çok ayrıntıya kitapta da rastlamak hem özümsememi sağlıyor hem de nedenini bilmediğim bir heyecana sebep oluyordu. Kitap hayli istifade edilecek bilgilerle dolu okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Medeniyet Aklı
Medeniyet AklıSavaş Ş. Barkçin · Mostar Yayınları · 2017602 okunma
309 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İlkçağ Felsefesi Tarihi kitabı, uzun süredir okuduğum bir kitap. Bunun sebebi bu dönemin felsefe tarihi dersinde ana kaynağımız olmasıydı. Yazarı Hüsamettin hocamızın üslubu hayli anlaşılır ve ifadelerinde herhangi bir soru işareti bırakmıyor oluşu anlatımın açıklığını gösteriyor. Kitap içerisinde hoşuma giden 3 husus var. Bunlardan ilki; anlatılan her konu ve filozofta mühim hususların yazı stili ile belirtilmesi oldu. Önemli kavramlar kalın, dikkat edilmesi ve ilgi çekici olan özellikle filozof sözleri italik şekilde yazılmış. Sayfaya genel olarak baktığınızda göze ilk bunlar çarpıyor. İkincisi; filozoflar hakkında teferruatlı bilgilendirmenin ardından yazarın kendine ait genel değerlendirmesinin bulunması. Okuduğum filozofa dair başlıbaşına bir değerlendirme ile karşılaşmak zihnimdeki taşları yerli yerince oturtmama yardımcı oldu. Son olarak üçüncüsü 1. ve 2. bölümlerin ardından filozofların felsefe tanımlarına yer verilmesi oldu. Kitap, felsefeye ve felsefe tarihine dair kapsamlı bir girişle başlıyor. Bu girişin ardından İlkçağ Felsefesi'nin bölümleri olarak başlıklar geliyor, bunlar: 1.Sokrates'ten Önceki Yunan Felsefesi (Antik Çağ) 2.Sokrates ve Sonrası (Büyük Sistemler Devri) 3.Hellenistik ve Roma Felsefesi Felsefeye ya da Felsefe tarihine ilgi duyuyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
İlkçağ Felsefesi Tarihi
İlkçağ Felsefesi TarihiHüsamettin Erdem · Hü-Er Yayınevi · 201154 okunma
367 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ana Hatlarıyla Tasavvuf ve Tarikatler kitabı uzun soluklu okunabilecek bir kitap. Her bölümü ayrıca özümsenerek okunmalı ki nitelikli bir kitaptan heybemize çokça bilgi doldurup bunu değerlendirebilelim. Eğer Tasavvufa dair teferruatlı bilgi sahibi olmak için bir kitap arayışı içerisindeyseniz okunmanızı tavsiye ederim. Yazarın üslubu hayli anlaşılır. Bölümlerin tanzimi ve hemen hemen her başlıkta verilen kıymetli örnekler ile kitap istifadesi bol bir şekilde hazırlanmış. Kitap beş bölümden oluşuyor. 1. Tasavvuf Hakkında Genel Bilgiler Bu bölümde tasavvuf geniş bir çerçeveyle alınmış. Bu bölümde yer alan 'Tasavvufun Diğer İlimlerle Münasebeti' başlığı altındaki tespitler ilgi çekiciydi. Özellikle 'Tasavvuf ve Güzel Sanatlar' kısmı beni cezbeden bölümlerin başında geliyor. 2. Tasavvuf Tarihi Tasavvufun tüm dönemleri akademik nitelik taşıyan bir üslupla ele alınmış. 3. Tasavvuf Kavramları Tahalluk ve Tahakkuk kavramları olmak üzere iki başlıkta tasavvuf kitaplarında yer alan ve tasavvuf yolunda mutlaka öğrenilip kullanılan her kavram ayrıntılı şekilde açıklanmış bununla birlikte mutasavvıfların beyitlerinden, sözlerinden örneklerle pekiştirilmiş. Hayli istifsde ettiğim bir bölüm oldu. Yazarından Allah razi olsun. 4. Tasavvuf Kurumları Birinci başlıkta tarikatlerin açıklandığı ikinci başlıkta da tekkeler ve zaviyelerle ilgili bilgi verilen bir bölümdü. 5. Tasavvufi Meseleler Günümüzde sık sık karşımıza çıkan üzerine, tartışmalar yapılan hususları gayet anlaşılır ve akılda soru işareti bırakmayacak şekilde ele alınan bölüm idi.
Ana Hatlarıyla Tasavvuf ve Tarikatlar
Ana Hatlarıyla Tasavvuf ve TarikatlarH. Kamil Yılmaz · Ensar Neşriyat · 2021324 okunma
Reklam
140 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Düşünce ve Kültürde Tasavvuf kitabını Tasavvuf dersimiz vesilesiyle okudum. Tasavvuf'la ilgili genel bilgi sağlayabilecek bir kitap. Anlatımlar anlaşılır lâkin benim biraz daha edebi bir eser olacağına dair beklentimden kaynaklı kitabın yanında mutasavvıflara ve sözleriyle alakalı ayrıca okuma ihtiyacı hissettim. Düşünce ve Kültürde Tasavvuf
Düşünce ve Kültürde Tasavvuf
Düşünce ve Kültürde TasavvufDilaver Gürer · Ensar Neşriyat · 201439 okunma
248 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Muhammed Emin Yıldırım hocamızın Siyer Ribatı programının vesilesi ile temin edip hemen okumaya başladığım eser, hayli akıcı bir üslûba ve her bölümünde muhkem birikimiyle kolaylıkla okunabiliyor. Kitap başlığından da anlaşılacağı üzere keşfedilmeyi bekleyen Siyer'e dair 4 bölümden olulan bir usûl öğretiyor. Bu bölümler: 1.Neden Siyer Öğrenmeliyiz? 20 başlıkta nihai gayemizin çerçevesi net bir şekilde çizilerek bir nevi Siyer'in kıymeti anlatılmış. 2.Nasıl Siyer Öğrenmeliyiz? 11 temel ilke ile açıklanmış ve bu ilkelerin her biri izlenilecek yol için gerekli ışık kaynağı hükmünde diyebilirim. Biri eksik kaldı mı anlamlandırmak güç olabilir düşüncesindeyim. Bölümler arasında en etkilendiğim bölümdü. Özellikle Siyer-i Nebî'nin Siyer-i Enbiyâ ile ilişkisi beni hayli etkileyen ve bakış açımı genişleten bir kısım oldu. 3.Siyer'i Nasıl Okumalı Siyer'e dair kaynaklar mevcut ancak günümüz için yeterli olmadığına hocamız da kitapta değiniyordu. Bu sebeple elimizdekilerle en iyi okumayı yapabilmemiz için gerekli bir liste dikkatle okunup üzerine düşünülecek bir bölümdü. 4.Siyer Kaynakları Bu bölüm önceden İmamhatip'te hâli hazırda da İlahiyat Fakültesi’nde isimlerini sıklıkla duyduğum eser sahiplerini ve kitaplarını tanıtıcı nitelikte hazırlanmış. Baştan sona anlatılanların nihayetinde okunacak kaynakların tanıtımı yapılmış. İlgi duyduğum için keyifle okuduğum bir bölümdü ancak akademik nitelikte olduğu için herkesin hoşuna gider mi bilemiyorum açıkçası. Velhasıl kitaba dair incelemem bu şekildeydi. Buraya kadar lutfedip okuduğunuz için müteşekkirim. Ee buraya kadar okumuşsanız kitabı da tavsiye ederim.
Neden ve Nasıl Siyer Öğrenmeliyiz?
Neden ve Nasıl Siyer Öğrenmeliyiz?Muhammed Emin Yıldırım · Siyer Yayınları · 2018905 okunma
160 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Çağ ve İlham'ın üçüncü cildi olan 'Yazgı Seçişi' kitabı diğer iki ciltte de olduğu gibi Diriliş üstadı Sezai Karakoç'un kaleminden 1974-1976 tarihleri arasında Diriliş Dergisi ve 1976 senesinde Diriliş Pazartesi-Perşembe Günlüğü'nde, Diriliş imzasıyla yayınlanmış 29 başyazıdan oluşuyor. Her eserinde olduğu gibi hemen hemen bütün yazılarının
Çağ ve İlham 3
Çağ ve İlham 3Sezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 2016214 okunma
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Çağ ve İlham'ın ikinci cildi 'Sevgi Devrimi' kitabı Diriliş üstadı Sezai Karakoç'un kaleminden 1974-1976 tarihleri arasında Diriliş Dergisi ve 1976 senesinde Diriliş Pazartesi-Perşembe Günlüğü'nde, Diriliş imzasıyla yayınlanmış 44 başyazıdan oluşuyor. Kitaplaşmış haliyle okumak belki de bir şans ama dergide yayınlandığı vakitlerde okumak gelecek yeni sayının heyecanıyla beklemek çok başka olurdu mutlaka. Bir solukta bitebilecek bir kitap değil, her sayfası üzerine düşünülüp özümsenmesi gereken cümlelerle dolu. Karakoç'un Diriliş'i aşılama çabasını şiirler de dahil her eserinde görmek mümkün. Asrı Saadet'ten Ortaçağ'a oradan da günümüze insanoğlunu anlama çabasını fiilerini açıklayan bir eser. Doğu'dan olduğu kadar Batı'dan, İslâm âlimlerinden olduğu kadar Batı' lı filozoflardan, sanatçılardan bu dünya görüşüne nasıl bir bakış sahibi olunduğunu da açıklamış Karakoç. Eserlerinde özellikle durduğu bazu kavramlar oluyor üstadın. Sevgi Devrimi'nde de; zaman, değişim, dönüşüm, merhamet, insan, zafer, bilinç kavramlarını tenkitle düşünerek açıklamış ve bizim de bu düşünceleri geliştirmemiz için açık kapı bırakmış. Eğer okumadıysanız Sezai Karakoç'un İslâm' ın Dirlişi İnsanlığın Dirilişi kitaplarını okuduktan sonra Çağ ve İlham'ın okunmasını tavsiye ederim çünkü; önce dava bellenmeli. Üstadın Diriliş'e olan bakış açısının özümsenmesi, üzerine düşünülmesi ardından da diğer hususlara geçilmesi daha uygun olacaktır görüşündeyim.
Çağ ve İlham 2
Çağ ve İlham 2Sezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 2017304 okunma
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Roger Garaudy, İnsanlığın Medeniyet Destanı'nda kadim ve günümüz medeniyetlerini özellikle sanat bakışıyla ele alarak kendine has şekilde yorumlamış. Kitabın geniş çaplı olarak İnsanın Doğuşu'ndan 21. Yüzyıla uzanan konu başlıklarına yer vermesi geçmiş, günümüz ve gelecek medeniyetleri için fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Medeniyet tanıtımlarının ardından o kültür içinden yetişmiş sanatkârların şiir, nesir ve sözlerine yer verilmiş olması, medeniyete dair öğrenilen bilginin bir değerlendirmesi oluyor. Hindistan, Çin ve Japon medeniyetlerinin eserleri özellikle ilgimi çeken başlıklar oldu. Garaudy'nin yalnızca yazılı eserlere değil görsel sanatlarında da isimlerini vermesi minik bir araştırma yapmanıza vesile oluyor. Hakikaten etkileyici eserler mevcut. Kitabın son başlığı olan 'İnsan Ancak Medeniyetler Diyaloğu Sayesinde Hayatta Kalabilir' yazısının şu an gündemimizi meşgul eden konulara da ışık tuttuğunu düşünmekteyim. Kıymetli bir kitap. Okumalarınıza eklemenizi tavsiye ederim.
İnsanlığın Medeniyet Destanı
İnsanlığın Medeniyet DestanıRoger Garaudy · Timaş Yayınları · 20181,549 okunma
272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Geleceğimizde İslâm Var, Öncü Kuşak'ın 6. kitabı olarak yer alıyor. Roger Garaudy'nin daha önce herhangi bir eserini okumamıştım ama diğer kitaplarını okumayı merak ve heyecanla beklediğimi de belirtmeden geçmeyeyim.     İncelemeye öncelikle yazarımızdan başlamak yerinde olacaktır. Mesleki ve ilmi çalışmalarına dair önceki incelemelerde hayli yer
Geleceğimizde İslam Var
Geleceğimizde İslam VarRoger Garaudy · Timaş Yayınları · 20181,611 okunma
Reklam
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İnsanlığın Dirilişi, bir serüvenin ardından kitaplaşarak bize sunuluyor. Hayal ediyorum da Diriliş dergisinde aylık olarak yayınlanırken okumak hem Diriliş ruhunun nasıl olduğunu keşfetmek için sabırsızlanmak hem de zamanın akışında o yazılara şahit olmak ayrı bir keyif arz ediyordur muhakkak. İnsanlığın Dirilişi, Batı'ya olan gâfil bir tavırla sergilenen hayranlığın getirdiği buhranı ilk bölümünde 'Bunalımın Kaynağı' başlığında gözlere inmiş en mat perdeleri satırları ile kaldırıyor. Rönesans'ın probleminin ilâhi ve insâni öz yoksunluğu tespiti ile Batı'ya olan kuşkusuz özenim ve bizden götürdüklerine olan tepkisizliğimiz yüzümüze çarpılıyor. Bir olayın resmedilmiş hali, bize sanatçısının olaya nerden baktığını, o olayda kimin dostu kimin hasmı olduğunu görmemizi sınırlı manada sağlar. Eğer çürümeye mahkum edilmek istenmiş bir Medeniyeti yeniden diriltmeye çalışıyorsanız o medeniyeti resmeden sanatçının o medeniyeti çürüklerinden ayırarak görme sorumluluğu biner omuzlarına. Sezai Karakoç 2. Bölüm olan 'Tablo' başlığında sanatını, bir sorumluluk ahengiyle sunuyor bizlere. İslâm Medeniyeti'nin temel taşlarından başlayarak kültürün medeniyete nasıl evrileceğini öğretiyor bize. Kitabın nihai başlığı 'Diriliş İnsanı'. Hakikatin ışığında, kendinden taviz vermeden, hedefini her hücresiyle arzulayan bir insanın yetişme kılavuzu desek hakkını vermiş oluruz diye düşünüyorum. Lutfedip okumaya değer gördüğünüz için teşekkür ederim. Henüz kitabı okumamışsanız okuma listenize eklemenizi tavsiye ederim.
İnsanlığın Dirilişi
İnsanlığın DirilişiSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20236,7bin okunma
68 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İslâmın Dirilişi kitabı ile biricik dinimize ve mümince kendimize olan sömürülmüş güvenimizi yeniden canlandırmak Diriliş'i başlatmak için muhakkak öncülük arz eden bir kitap. Yusuf Kaplan hocanın Öncü Kuşak olmak için okunması gerekenler listesinin de ilk kitabı. Medeniyet Tasavvur Okulu sayesinde yeniden okuma imkânı bulduğum için ayrıca mutluyum. Harekete geçmek için en güzel adım bir kitaba başlamak. Okumalarınıza eklemenizi tavsiye ederim.
İslamın Dirilişi
İslamın DirilişiSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20219,7bin okunma