Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Qsx

Qsx
@Qsxwdcefv
25 okur puanı
Ağustos 2018 tarihinde katıldı
"'Ruhunu yitirdiyse eğer bir insan dünyanın tamamını kazansa bile, neye yarar?"'
Reklam
'Bir kederin resmini andırıyor, Kalpsiz olan bu yüz.'
Sayfa 320
"Bilgi bazen ölümcül olabiliyor, o yüzden ben belirsizliği daha cazip buluyorum. Hafiften bir pus, her şeyin daha güzel görünmesini sağlar." "Ama insanın yolunu kaybetmesine de neden olabilir." "Her yol, aynı kapıya çıkar, sevgili Gladys." "Nedir o kapı?" "Hayal kırıklığı."
Sayfa 308

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Sevgili çocuk, asıl sığ olanlar hayatlarında sadece bir kez seven insanlardır. Onların sadakat ya da vefa dedikleri şeyleri ben alışkanlığın verdiği miskinlik ya da hayal gücü yoksunluğu olarak tanımlıyorum. Düşünsel hayat için tutarlılık neyse, duygusal hayat için de sadakat odur, yani en basit terimiyle başarısızlığın itirafıdır..."
"hissedilerek yapılan her portre, nihayetinde modelin değil ressamın kendi portresine dönüşür. Model, bir resmin yapılmasına kazayla vesile olandır. Ressamın gözler önüne serdiği kişi o değildir; o renkli tuval üzerine yansıtılan, ressamın bizzat kendisidir. Bu tabloyu sergilememenin nedeni, kendi ruhumun gizini ele vermekten korkuyor olmam."
Reklam
Pişmanlık değil midir, hizmete heves ettiğiniz o hukukla sağlanan adalet?
Franklin on dört yaşına geldiğinde, 1721'de, The New-England Courant gazetelerini kurdu. New England, Boston'ın üçüncü gazetesiydi ve Ingiltere hükümetinden bağımsız olan ilk gazete unvanını taşıyordu; zaman zaman kralı eleştirdiği de oluyordu. Franklin, çok geçmeden gazetede yazmaya başladı ama bunu asabi ağabeyini daha fazla sinirlendirmemek için takma ad kullanarak yaptı. Bayan Silence Dogood adında orta yaşlı bir dul olduğunu söyleyen Franklin, James'in araştırması ve basması için ona son olaylar hakkında mektuplar yazdı. On dört yaşındaki Bayan Dogood mektupları Boston'da konuşulmaya başlandı ve gazetenin satışlarını artırdı.
*Iskorbüt Hastalığı, C vitamini eksikliği sebebiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Eski Yunan ve Mısır zamanlarından beri bilinmektedir ve uzun denizyolu seferleri esnasında sürekli olarak taze ürünler tedarik edilemediği için, genelde XV. ile XVIII. yüzyıllarda denizcilerde sık görülen bir hastalık olmuştur.
*Püritenlik XVI. yüzyıl sonları ile XVII. yüzyılda Ingiltere'de, Ingiltere Kilisesi'ni Katolikliğin kalıntılarından arındırmayı amaçlayan dinsel reform hareketidir.
Yıldız, ışığını güneşe verdi, ben de yıldızımı güneşte kaybettim.
Reklam
"Eğer sorarsan halimden Bir cansız ölüyüm şimdi"
Sayfa 44
Fransa'da bile "Kadınlar Giremez" tabelaları varlığını sürdürüyordu. Bütün yasalar erkekler içindi. Fransız kadınları oy veremiyor, genç kızlar ikinci sınıf kız okullarında okuyorlardı. Dönemin çok satan bir kitabında, kadınların "kıt zekâları" ele alınıyordu. Kadın üniversite öğrencilerinin sayısı o kadar azdı ki Fransızcada öğrenci anlamına gelen étudiante kelimesi argoda daha çok erkek öğrencilerin metresleri için kullanılıyordu.
Sayfa 37
1869 yılında Rus bilim insanı Mendeleyev, Osnoviy Kimii (Kimyanın İlkeleri) kitabını yazdı. Tek kişilik bir iskambil oyunu olan Solitaire en sevdiği oyundu. Bundan esinlenen Mendeleyev, elementleri düzenlemek için bir tablo oluşturdu. İskambil oyununda olduğu gibi yatay sıralar oluşturarak dikey sütunlara numara verdi. Tablosundaki her sıraya "periyot" diyordu. Oluşturduğu düzenle, bilinen bütün elementleri sıraladığı periyodik tabloyu yarattı... Bugün kullanılan periyodik tablonun atası bu tablodur.
Sayfa 17
"Fakat bırakın mesafeler olsun birlikteliğinizde. Bırakın dans etsin göklerin rüzgârları aranızda. Birbirinizi sevin ama aşkı pranga eylemeyin: Bırakın ruhlarınızın kıyıları arasında dalgalanan bir deniz olsun aşk."
Sayfa 8
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.