Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kitap Sever

İnsanın bir yarası varsa rüzgar esse incinir
Sayfa 132
Reklam
Enformasyon rejimi, insanları yalnızlaştırır,tecrit eder.Bir araya gelseler bile bir kitle değil, dijital sürüler oluştururlar.
Sayfa 14
Sosyal medya bir kilise gibidir.like amin demektir.paylaşmak birliktir.tüketmek kurtuluştur.
Sayfa 13

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bugünün insanları olarak sergilediğimiz problemli ruh hallerine mazeret sadedinde geliştirdiğimiz açıklama kalıbı doğruysa, Yusuf aleyhisselamın hayatını nereye koymalı? 'Bana şunu yaptılar, bana bu reva görüldü, ben bu şartlarda yaşadım' diyerek yaptığımız bütün çözümlemeler ve geliştirdiğimiz bütün açıklamalar, Yusuf aleyhisselamın yaşadıklari karşısında kar taneleri gibi eriyip gidiveriyor hemen. Bedeni kuyuya atılan Yusuf'un ruhu , asla kuyuya düşmemişti.Onun bedeni,zindana da atıldı; ama ruhu asla zindanlara düşmedi
Sayfa 42
Bu dünya, üzerinde Hz.Ebu Bekir'in yaşadığı dünyadır.Bu dünya Hattab'ın oğlu Ömer'in insanın esfel-i sâfilin'den âlâ-yı illiyyîn'e, yani aşağıların aşağısından yücelerin yücesine çıkabilme kapasitesini harikulâde bir surette ortaya koyduğu dünyadır.
Sayfa 32
Reklam
Oyun bitene kadar hiçbir şey bitmiş değildir.Elinde tek bir piyon kalmış olsa bitmez.Bir tarafta tek bir piyon ve şah varken, karşı tarafın bütün taşları duruyor olsa da, oyun devam eder.Sen bir piyon olsan da ki belki hepimiz öyleyiz piyonun en sihirli taş olduğunu asla unutmamalısın.
Sayfa 185
Günümüz ahlakı ''senet ödeme'' ahlakıdır.Bir insan arkadaşına ihanet edebilir, ama senetlerini vaktinde vadesinde ödüyorsa, o insan 'ahlaklı' derler.
Sayfa 511
İstisnalar kaideleri bozmaz demek, gerçekleri değil insan vehimlerini savunmak anlamına gelir .öyle ise ''istisnalar kaidelerin mezarıdır.'
Sayfa 446
Unutmamak gerekir ki doğa, tüm insanlığın ihtiyaçlarını karşılayabilir ama açgözlülüğünü asla karşılayamaz.
Sayfa 37
Gönül kimi sever , onun kusuru fazilet olur.Kimi sevmezse, onun fazileti kusur görülür.
Sayfa 103
Reklam
Batı medeniyeti, islam topraklarına kendi teknolojisini hakim kılmak gibi bir niyetle girmiş değildi.Yanlızca mal satmak ve hayat tarzını satabildiği mala göre düzenlemek istiyordu.
Sayfa 342
Hiçbir insan bir başka insanın 'insanlığına' iltica etmez, herkes toplumsal bir mültecidir.
Sayfa 301
İnsanların değeri toplum piramidindeki yerleriyle ölçülmeye başlanır .''Kaç paralık adam?'' Sorusunun sorulduğu bir kültür ''modern'' kültürdür. Modern kültürde insanlara ''Paran kadar konuş!" Denilir.Bu yüzden insanlar yoksulluğu bir belâ , insanlık haysiyetinin kaybedilmesi olarak anlarlar.
Sayfa 286
İnsan için değerli olan gerçeği ''görmek'' tir, gerçeği bildiğini ''sanmak'' değil
Sayfa 280
Kendimizden kaçmayı gittikçe daha zor başarıyoruz.Adım başı bir ayna çıkıyor karşımıza.Adım başı yakalanıyoruz hafızamıza.
Sayfa 28
207 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.