İzzeddin Öztaş

*Bir Hizmet Gönüllüsü Hatice Okur Hanımefendi ile Bir Hasbihâl Hizmetim, Mehrim Olsun!..* sebnemdergisi.com/bir-hizmet-gonu...
Reklam
Dünü ve yarını düşünmekten bugünü yaşayamadık doyasıya. uğur ışılak
İnsan, en fazla sahip olduğu şeyleri kaybetmekten korkuyor. Mesela birini kaybetse insan, üzülüyor. Anıların, sırların, zaafların, sevinçlerin, hüzünlerin; kısaca biriken her şeyin yok olması, üzüyor. Biriktirilen paralar, çabalar hatta hatalar bile değerli oluyor. Tez yazan bir öğrenci, yıllarca okuyup biriktirip yazdığı şeyleri bir anda kaybetse bilgisayarda ve bulamasa, belki tekrar yazacak bir güç bulamayabilir. Bir tüccar, çok derin batsa, çıkamayabilir. En yakın dostu ihanet eden birini teskin etmek hepsinden zor olabilir. İnsanı biriktirmek ürkütmüyor aslında. Biriktirdiklerini kaybetmek öldürüyor. İnsan, neye sahipse, sonsuza dek sahip olmak istiyor. Şeytan Adem'i (as) sahip olunanın sonsuza dek sürmesi vaadiyle kandırmıştı. Bize vadedilen cennet de kayıpsız bir sonsuzluk. Bu dünyada insanın başına gelecek kötü şeyler hep kaybetmekle ilgili. Ahirette insanın başına gelecek en kötü şey de dünyada kazanılan veya kaybedilen her şeyi sonsuza dek kaybetmek: “Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygambere itaat edin. İşlerinizi boşa çıkarmayın.” (Muhammed, 33.)
Hüseyin Gökalp
Hüseyin Gökalp

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Fakr-u hâlin etme izhâr, yaradanın bilmez mi hiç? Âlemlere ihsân eden, istediğin vermez mi hiç? Rabbinle dertleşir isen, gözyaşını silmez mi hiç? Tâ ciğerden 'âh' edersen, matlûbunu vermez mi hiç?"
Yahudiler ve Hıristiyanlar da Kendi zamanlarında en hayırlı ümmet idiler Ama bu özellikleri yitirdikleri için ‘Gazap edilen ve dalalete düşen’ milletler oldular (Fatiha 7). ‘Lanetlendiler, Çünkü kendi aralarında yaptıkları kötülüklere engel olmadılar’ (Mâide 79).
Reklam
Reklam
261 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.