Tuğçe ceylan

Neye inanıyorsak ve nasıl programlanmışsak onun tezahürleriyiz. Olduğumuz her şey bizi şu anda bedenimizde biz yapar. Ne olduğumuza inanıyorsak oyuzdur. Eğer çok fazla olumsuz inanca sahipsek bu olduğumuz şeyde enerji kırılmaları yaratır. Bu enerji kırılmalarını düzeltebilmemiz adına yaradan ,bunların farkında olmamız için bize hastalıkları verir.
Sayfa 261Kitabı okudu
Reklam
Tezahür ettirmeyi engelleyen bazı psişik engellerin bir amacı vardır. Eğer iki yaşındaki bir çocuk her istediğini tezahür ettirebilseydi ne olurdu? Belki de biz tezahür ettirdiklerimizin sorumluluğunu üstlenebilecek bir konuma gelene kadar bizi filtreleyen ve onların gerçekleşmesini engelleyen bir güçler ayrılığı yasası vardır.
Sayfa 396Kitabı okudu
Niyazi Berkes’in dediği gibi Atatürk açtığı çağın getireceği sayısız siyasal,ekonomik,toplumsal sorunları çözmüş olmak iddiasına kalkışmamıştır. O, geleceğin kuşaklarına çağdaş dünya çerçevesi içinde geleceğin bütün özgürlük kapılarını açan bir miras bırakıp gitmiştir.
Sayfa 173Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Atatürk , hümanist bir devlet adamıdır. 1922 yılında not defterine mekteplerde hangi genel konuların öğretilmesi gerektiğine ilişkin düşüncelerini yazmıştır. Yazdıkları şöyledir ; “Mektep, genç dimağlarda insanlığa hürmeti , vatan ve millete sevgiyi , şeref ve bağımsızlığa bağlılığı ve bağımsızlık tehlikeye uğradığı zaman onu kurtarmak için uygulaması lazım gelen kurtuluş yolunu öğretir.”
Sayfa 165Kitabı okudu
Türk devriminin derinliklerinde yatan fakat genellikle üzerinde durulmayan felsefenin temel taşı ‘insanın kendi geleceğine hakim olma’ düşüncesidir.
Sayfa 166Kitabı okudu
Reklam