Tuna Canbakış

dünyanın kapitalist birlikler arasında paylaşılması
Kapitalizmin en son çağı bize kapitalist gruplar arasında,dünyanın iktisaden paylaşılması temelinde belli ilişkilerin oluştuğunu, fakat bunun yanı sıra ve bununla bağlantılı olarak, politik birlikler, devletler arasında dünya teritoryal paylaşımı, sömürgeler için mücadele, "ekonomik alan için mücadele" temelinde, belli ilişkiler kurulduğunu gösteriyor.
Reklam
Sermaye ihraç eden ülkeler, dünyayı sözcüğün mecazi anlamında aralarında paylaşmışlardı.Mali sermaye ise dünyanın doğrudan paylaşılmasını yol açtı.
Kapitalizm, emperyalizm aşamasında, üretimin en kapsamlı toplumsallaşmasının eşiğine götürmekte, kapitalistleri deyim yerindeyse bilinç ve iradeleri dışında, serbest rekabetten tam toplumsallaşmaya geçişi temsil eden yeni bir toplumsal düzene çekmektedir. Üretim toplumsallaşıyor, fakat mülk edinme özel kalmaya devam ediyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kentlerin varoşlarındaki bu yığınlar, kentsoyluları yutacak. Aslında bir gelişimdir bu.
Sayfa 35 - Tek YayınlarıKitabı okudu
"Sürekli yok olma tehlikesini yaşayan, sürekli hor görülen bir toplumun yazarının, doğal olarak, çevresindeki olaylara, gelişmelere, değişmelere kayıtsız kalması beklenemez."
Sayfa 92 - ithaki yayıneviKitabı okudu
Reklam
Reklam
Geri15
90 öğeden 76 ile 90 arasındakiler gösteriliyor.