Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anıl Çapraz

Anıl Çapraz
@Vicodin9
Psikolog
TOBB ETÜ-Psikoloji/Beykent Üniversitesi-Klinik Psikoloji
Ankara
44 okur puanı
Aralık 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
“Keşke insan türüne ait olmak, o dayanılmaz ve sağır edici gürültüyü de beraberinde getirmeseydi; keşke hayvanlar alemimdeyken çıkıp aşılan o birkaç gülünç adımın bedeli, sözcüklerin, büyük tasarıların, büyük atılımların o dinmek bilmeyen hazımsızlığı olmasaydı! Karşı karşıya getirilebilen başparmaklara, iki ayak üstünde duruşa, omuzlar üzerinde başın yarım dönüşüne fazla ağır bir bedel bu.”
Sayfa 32 - MetisKitabı okudu
Reklam
120 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Sonsuz Düğümler
R.D. Laing her ne kadar anti-psikiyatri akımının önde gelen isimlerinden biri olsa da bu kitapta bambaşka bir konuyu ele almış. Yapılan incelemelere baktığımda kitabın aslında dilin imkansızlığını gösteren deneysel bir girişim olarak gösterilmiş fakat ben tam olarak bu düşünceye katıldığımı söyleyemem. Beş bölümden oluşan kitabın ilk bölümü ebeveyn-çocuk düğümleri, ikinci bölümü düzensiz bağlanma biçimi geliştiren iki kişinin birbiriyle bağlanma yolları aramasının düğümü, üçüncü bölüm ise ilişki içerisinde pasif davranışların, zihin okumalarının düğümü, dördüncü bölüm ilişkide ötekinin her an gidebileceğine dair yaşanan korkunun getirdiği düğüm, son bölümde ise aslında yaşanan tüm düğümlerin özünün bizim içimizde bitmek bilmeyen boşluğun ve onu doldurmaya çalışmamızdan, bunun imkansızlığının düğümünü anlatıyor. Kesinlikle okuyun, bu kadar yoğun ve dil kullanımı olan farklı bir eser bulmak zordur.
Düğümler
DüğümlerR. D. Laing · Metis Yayınları · 2017179 okunma
120 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Düğümler
DüğümlerR. D. Laing
7.3/10 · 179 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İlişkilerin Düğümü
“Kendime saygı duymuyorum bana saygı duyan birine saygı duyamam ancak bana saygı duymayan birine saygı duyabilirim. Jack’e saygı duyuyorum çünkü o bana saygı duymuyor Tom’u aşağılıyorum çünkü o beni aşağılamıyor Ancak aşağılık biri benim gibi aşağılık birine saygı duyabilir Aşağıladığım birini sevemem Jack’i sevdiğime göre onun beni sevdiğine inanamam Nasıl kanıtlayabilir ki?”
Sayfa 30 - MetisKitabı okudu
Reklam
Yardımın Düğümü
“İnanmıyor kendisinde bir tuhaflık olduğuna çünkü onun tuhaflıklarından biri de inanmıyor olması kendisinde bir tuhaflık olduğuna öyleyse yardımcı olmalıyız kendisinde bir tuhaflık olduğuna inanmıyor olmasının onun tuhaflıklarından biri olduğunu anlamasına”
Sayfa 17 - MetisKitabı okudu
Ebeveynliğin Düğümü
“Elbette bir baba da layık olmalı saygıya kaybedebilir oğlunun saygısını yoksa Ama ben oğlumun saygı duymasını umuyorum bana, en azından özgür bıraktığım için onu bana saygı duyup duymamakta.”
Sayfa 16 - MetisKitabı okudu
152 syf.
6/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Yaratımın Ağırlığı
Rollo May’i çok severim, yaratıcılık üzerine yazdığı kitabı okumak beni her ne kadar başta heyecanlandırmış olsa da fikrinin büyük bir bölümünü bilinçdışı süreçler üzerinden açıklamaya çalışması beni bir miktar hayal kırıklığına uğrattı. Bilinçdışı süreçlerin yanı sıra varoluşçu akımdan geldiği için haliyle kaygının yaratma süreci için ne kadar önemli olduğunu kitap boyunca tekrar tekrar vurgulaması, bunu tek tek açıklayarak gitmesi başarılıyken varoluşçu kaygının nasıl bir kaygı biçimi olduğu üzerine yeterli tanım yapılmadığını düşünüyorum. Ayrıca konuyu çok güzel yerlerden yakalamasına rağmen yaratıcı süreci sadece iş bazında(resim, bilim vs.) alarak kendini sınırlandırmış gibi geldi bana. Oysa yaratıcı süreç dediğimiz şey hayatımızın her alanında bulunan bir özellik. Bir ilişkiyi yürütmek ya da yürütememek de yaratıcı süreçle alakalı diye düşünüyorum. Kitabı okurken, yaratıcı süreç bağlamında romantik, arkadaş, ebeveyn ilişkileri ele alınsa nasıl olurdu dedim. Keşke Rollo May’den böyle bir analiz okuyabilme şansımız olsaydı…
Yaratma Cesareti
Yaratma CesaretiRollo May · Metis Yayınları · 20202,342 okunma
“Parçalanmaya karşı bir mücadeledir yaratıcı süreç: Uyum ve bütünleşmeyi doğuracak olan yeni varlık türlerinin varoluşa getirilmesi mücadelesi.”
Sayfa 158 - MetisKitabı okudu
“Nesneler bizimle, basit bir biçimde konuşmazlar; kendilerini, bizim onları bilme yollarımıza uydururlar da. O halde zihin dünyayı etkin bir biçimlendirme ve tekrar-biçimlendirme sürecidir.”
Sayfa 152 - MetisKitabı okudu
Reklam
“Sizi kabul edecek bir baba olmadan yaşayabilirsiniz, ama sizce anlam taşıyan bir dünya olmadan yaşayamazsınız.”
Sayfa 148 - MetisKitabı okudu
“Nesnelliğin ancak bir başkasının ölümüyle alıp vereceği olabilir, kendimizinkiyle değil.”
Sayfa 64 - MetisKitabı okudu
Anıl Çapraz
@Vicodin9·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Yaşantının Politikası
Yaşantının PolitikasıR. D. Laing
8/10 · 72 okunma
“Böylece korkaklığın günümüzdeki en hakim şekli “karışmak istemedim” deyişinde gizlidir.”
Sayfa 50 - MetisKitabı okudu
258 öğeden 241 ile 255 arasındakiler gösteriliyor.