Melike TAŞCİ

Melike TAŞCİ
@_mahza__
Aslında hayatın en güzel anı; her şeyden vazgeçtiğinde, seni hayata bağlayan birinin olduğunu düşündüğün andır.
Velhasıl güzel bir işe başlarken, başarıya doğru ilerlerken niçin diye sormayı ihmal etmemek lazım. Herkes iç muhasebesini yapmalı. Muhyiddin İbnü'l-Arabi hazretleri diyor ki: " Herkes amellerini sorguladı. Kendini hesaba çekti. Ben, niyetlerimi de sorguladım..." Bu başka bir boyut. Delikanlılık budur.
Sayfa 31 - PROFİL KİTAPKitabı okuyor
Reklam
Her insan başka zamanlarda ölür. Mezar taşları sadece gömüldükleri tarihî yazar.
Sayfa 28 - PROFİL KİTAPKitabı okuyor
İnsan iki türlü ölür. Birinde son nefesini verir, ruhu bedenden ayrılır, biyolojik ölümü gerçekleşir. Kişiyi teneşire yatırırlar, herkese de görürkü ölmüştür. Allah rahmet eylesin... Diğerinde ise kişi ölmeden evvel ölür ki o insanlara zaten evliya denir, yani ermiş. Arzu ve tutkularının esiri olmadan dünyadan bir yolcu gibi geçer..
Sayfa 28 - PROFİL KİTAPKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sahabe-i kiramdan Abdullah b. Mes'ûd tam da buna işaret ediyor. "Mümin, işlediği küçük bir günahı bile tepesinde dikilip üzerine düşeceğiden korktuğu bir dağ gibi görür. Buna karşılık günahı kınıksamış kimse onu burnunun üzerinden geçen sinek gibi kabul eder," diyor. ( Buhârî, "Dâ,avât",4) Yani tren kaçmadan gafletten uyanmak gerekiyor.
Sayfa 27 - PROFİL KİTAPKitabı okuyor
Ebû Hüreyre'den rivayetle Peygamberimiz (sav) bu konuda şöyle buyuruyor:" Mümin kul günah işlediğinde kalbinde siyah bir nokta belirir. Eğer pişman olarak bağışlanmasını dilerse nokta silinip kalbi cilananır. Günah işlemeye devam ederse siyahlık kalbini sarar." (Müsned, ||, 297; Tirmizi, "Tefsîr", 83/1)
Sayfa 27 - PROFİL KİTAPKitabı okuyor
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam