Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Barış Tutumeri

Barış Tutumeri
@baristutumeri
رَبِّ هَبْ لٖى حُكْمًا وَاَلْحِقْنٖى بِالصَّالِحٖينَ Evet ümidvar olunuz, şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sadâ, İslâmın sadâsı olacaktır!
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Risale-i Nur
Risale-i Nur
Sabitlenmiş gönderi
Risale-i Nur
Risale-i Nur, insanın mahiyetini, vazifesini ve nereden geldi? Nereye gidiyor? Yaratılışındaki hikmetleri nelerdir? Kur'ân'ın bu asır fehmine göre açıklıyor. İman Hakikatlerini öyle izah ediyor ki, neredeyse perdeyi kaldıracak derecede ispat ve akıllarda şek, şüphe bırakmıyor. Risale-i Nur sadece akıl ile anlaşılan bir eser olmadığı, hem kalbi hem ruhu hem vicdanı hem nefsi hem bütün letaifleri beslediği için, insan mahiyeti itibarı ile tam istifade ediyor. Yani akıl ile her meselesini tam anlayamasa da diğer letaifler hisselerini alıyor. Kur'ân dersi olan Risale-i Nur bütün letaifleri inkişaf ettirdiği için, insan kısa bir zamanda çok mühim imani mertebeler kazanıp, tahkikî imanı elde edebiliyor. Risale-i Nur Külliyatı, Kur'ân'ın ahirzaman insalarına bir hitabı, bir dersi, bir tefsiri olduğu için, sadece bir kişi veya cemaatin değil, bütün insanların maddi manevi istifade edebileceği eşsiz ve harikulade eserlerdir. Milyonlarca Nur Talebesi bu sözü tasdik edip, insanlığın bu eserlerden yararlanması için her türlü fedakarlığı yapmış ve yapmaktadır.
Risale-i Nur
Risale-i Nur
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Reklam
Barış Tutumeri tekrar paylaştı.
Tecrübe ve imtihan ise neşvünemaya sebebdir. O neşvünema ise, istidadların inkişafına sebebdir. O inkişaf ise, kabiliyetlerin tezahürüne sebebdir. O kabiliyetlerin tezahürü ise, hakaik-i nisbiyenin zuhuruna sebebdir. Hakaik-i nisbiyenin zuhuru ise, Sâni'-i Zülcelal'in esma-i hüsnasının nukuş-u tecelliyatını göstermesine ve kâinatı mektubat-ı Samedaniye suretine çevirmesine sebebdir. İşte şu sırr-ı imtihan ve sırr-ı teklif iledir ki; ervah-ı âliyenin elmas gibi cevherleri, ervah-ı safilenin kömür gibi maddelerinden tasaffi eder, ayrılır.
İbadet
İnsanın o yüksek ruhunu inbisat ettiren, ibadettir. İstidadlarını inkişaf ettiren, ibadettir. Meyillerini temyiz ve tenzih ettiren, ibadettir. Emellerini tahakkuk ettiren ibadettir. Fikirlerini tevsi' ve intizam altına alan, ibadettir. Şeheviye ve gazabiye kuvvelerini hadd altına alan, ibadettir. Zahirî ve bâtınî uzuvlarını ve duygularını kirleten tabiat paslarını izale eden, ibadettir. İnsanı mukadder olan kemalâtına yetiştiren, ibadettir. Abd ile Mabud arasında en yüksek ve en latif olan nisbet, ancak ibadettir. Evet kemalât-ı beşeriyenin en yükseği, şu nisbet ve münasebettir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bediüzzaman'ın deyişiyle, hepimiz dünya denilen bir "Sefinei Rabbaniye=Allah'ın gemisi"ndeyiz. Ama kimimiz -yine Bediüzzaman'ın verdiği misalle- yükümüzü sırtımızdan indirip üzerine oturduk, rahatımıza bakıyoruz; kimimiz ise-belki gemiye, belki kaptana güvenemediğimizden yük sırtımızda seyahat ediyoruz. Sonuçta gemi aynı yere gidiyor. Gemiye olacaklar yükü sırtından indirenleri de, indirmeyenleri de aynı derecede etkileyecek. Çünkü bu işte belirleyici olan yolcular değil, geminin kaptanı olan Allah'tır.
Geç fark ettim, Mevlana'yı cezbeden asıl güneşin "Şems" kılığına bürünmüş sevgi olduğunu ... Ve, Yunus'u diyar diyar dolaştıran, Bediüzzaman'ı ise coşturup altı bin sayfa yazdıran ilhamın sevgi kaynaklı olduğunu, geç fark ettim.
Reklam
İhlası kıran ikinci mani: Hubb-u câhtan gelen şöhretperestlik saikasıyla ve şan ü şeref perdesi altında teveccüh-ü âmmeyi kazanmak, nazar-ı dikkati kendine celbetmekle enaniyeti okşamak ve nefs-i emmareye bir makam vermektir ki, en mühim bir maraz-ı ruhî olduğu gibi "şirk-i hafî" tabir edilen riyakârlığa, hodfüruşluğa kapı açar, ihlası zedeler . L.165
Hayatı Aşkla Yaşamak
Hayatı Aşkla YaşamakYavuz Bahadıroğlu
8.2/10 · 88 okunma
Hangi suçundan dolayı öldürüldüğü sorulduğunda Filistindeki çocukların!..
Rıza-yı İlahî ve iltifat-ı Rahmanî ve kabul-ü Rabbanî öyle bir makamdır ki; insanların teveccühü ve istihsanı, ona nisbeten bir zerre hükmündedir.
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Her kıştan sonra bir bahar, her geceden sonra bir sabah olduğu gibi, nev'-i beşerin dahi bir sabahı, bir baharı olacak inşâallah. Hakikat-ı İslâmiyenin güneşi ile, sulh-u umumî dairesinde hakikî medeniyeti görmeyi, rahmet-i İlahiyeden bekliyebilirsiniz.
Reklam
Evet nasılki eski zamanda İslâmiyet'in terakkisi, düşmanın taassubunu parçalamak ve inadını kırmak ve tecavüzatını def'etmek, silâh ile kılınç ile olmuş. İstikbalde silâh, kılınç yerine hakikî medeniyet ve maddî terakki ve hak ve hakkaniyetin manevî kılınçları düşmanları mağlub edip dağıtacak.
İstikbalin kıt'alarında hakikî ve manevî hâkim olacak ve beşeri, dünyevî ve uhrevî saadete sevkedecek yalnız İslâmiyettir.
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Avrupa ve Amerika, İslâmiyetle hâmiledir. Günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak. Nasılki Osmanlılar Avrupa ile hâmile olup bir Avrupa devleti doğurdu.
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Risale-i Nur, yalnız bir cüz'î tahribatı, bir küçük haneyi tamir etmiyor. Belki küllî bir tahribatı ve İslâmiyeti içine alan, dağlar büyüklüğünde taşları bulunan bir muhit kal'ayı tamir ediyor. Ve yalnız hususî bir kalbi ve has bir vicdanı ıslaha çalışmıyor, belki bin seneden beri tedarik ve teraküm edilen müfsid âletler ile dehşetli rahnelenen kalb-i umumî ve efkâr-ı âmmeyi ve umumun bâhusus avam-ı mü'minînin istinadgâhları olan İslâmî esaslar ve cereyanlar ve şeairler kırılması ile bozulmaya yüz tutan vicdan-ı umumîyi, Kur'an'ın i'cazıyla o geniş yaralarını Kur'anın ve imanın ilâçları ile tedavi etmeğe çalışıyor.
Benimle hakikat meşrebinde sohbet etmek ve görüşmek isteyen adam, hangi risaleyi açsa; benimle değil, hâdim-i Kur'an olan üstadıyla görüşür ve hakaik-i imaniyeden zevkle bir ders alabilir.
Biz Nur'un hizmetinde çalıştıkça hem maişetçe, hem istirahat-ı kalbce bir genişlik, bir ferah zahir bir surette hissediyoruz.
8,9bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.