Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çiğdem Zeynep Fırat

Çiğdem Zeynep Fırat
@cigdem_zeynep_
Sade Ve Sadece Kitaplar !!! BÏBLÌOSMÍA
" Sen ne dersen de iki gözüm. Toplumun yoksul insana saygısı yoktur.!
Reklam
72 syf.
·
Puan vermedi
Kızıl Veba
Kızıl VebaJack London
8.1/10 · 32,5bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
" İnsan eskiden beri metafizik bir kavram olarak mutlak adalete inanır ama anlaşılan o ki evrende adalet diye bir şey yoktur. "
" Demiri nasıl tavında dövmek gerekiyorsa, çekiç darbelerini nasıl soğutmadan indirmek gerekiyorsa, her kelimeyi de öyle tam zamanında söylemek gerekiyordu. O anı geçirince söz soğuyor, katılaşıyor, insanın yüreğine taş gibi oturuyor ve bu ağırlığı kaldırıp atmak hiç de kolay olmuyordu. Yıllar sonra bugün böyle konuşmak kolay, ama o zamanlar günün çalkantıları ve tasaları içinde, ülkemizi kasıp kavuran ve herkesi büyük sıkıntılar içinde bırakan o kıtlık zamanlarında, her şeyi apaçık görebilmek için düşünmeye vaktim yoktu. Bütün umutlar, bütün düşünceler bir tek amaçta birleşiyordu: Bir an önce zafer kazanılsın, hele savaş bitsin, sonrası kolay… Şu savaş bir bitsin…. "
Reklam
" Bu dünya var olalıdan beri, bütün çağların, bütün yüzyılların izlerini taşıyorum ben. Tarih kitaplara sığmaz. Ve senin hayatın Tolgonay, oda benimledir... Benim içimdedir. "
Karanlık gökyüzünden inerken, gözümü kırptığım anda alacakaranlığın uçup gideceğini biliyordum. Uçsuz bucaksız torprakların gürbüz göğsünü sergileyişini izliyordum... Davetkar bir çağrıydı bu. Bir annenin yavrusuna seslenişi gibi, topraklar dinlenmek için geceyi çağırıyordu.!
" O sırada Fugui sabanını sürerek onlara doğru yaklaştı ve şöyle dedi: "İnsanların unutmaması gereken dört kural vardır: Yanlış söz söyleme, yanlış yatakta uyuma, yanlış eşikten girme, elini yanlış cebe atma. " "
" Her gün yorgunluktan ölene kadar çalışınca, başka şeyler için endişe edecek vaktiniz kalmıyor. "
" Hikayesi, pençelerini ağaca geçirmiş bir kartal gibi esir almıştı beni. "
Reklam
" Bu ülkede bu tür insanlarla karşılaşmak pek nadirdir. Sefalet ve zorluklar diğerlerinin hafızasını kötü etkiliyor olabilir. Geçmişle, çoğunlukla bir tür miskinlik ha­linde yüzleşirler. Ne yapacaklarını bilmeden, geçmişi garip bir gülümsemeyle başlarından savarlar. Sanki dedikodu ya da kulaktan dolma şeylermiş gibi,,,. "
" Bu yaşlı adam, gezgin hayatıma başladığımda karşılaş­tığım ilk kişiydi. Gençtim, derdim tasam yoktu. Her yeni yüz beni heyecanlandırıyor, neşelendiriyordu. Bilmediğim herşey beni derinden etkiliyordu. Hayatımın tam bu evresinde rastladım Fugui'ye. Hikayesini anlatırken öyle güven veriyordu ki, daha önce hiç kimse bana kendimi böyle hissettirmemişti. Dinlemeye istekli olduğum sürece anlatmaya hevesliydi. "
80 syf.
·
Puan vermedi
Sevgi insana herşeyi yaptirabilir bir de sevgisizlik... Yazarımız Franz Kafka aile yaşamında ki babası ile olan ilişkisinide ele alarak yazdığı bir romandır. Zira kendisi baba sevgisi dediğimiz bu duygudan çok uzak ve mahrum büyümüştür. Romanin ana temasında belirli bir zamana kadar ailesi için her türlü fedakarlığı ve emeği vermiş bulunan bir karakterin yaşamış bulunduğu belirli psikolojik bunalımları sonucunda işini kaybetmesi ve ardından özel yaşantısında ki yaşadığı zorlukları anlatıyor...ailesinin aradan geçen ve oğullarının hala değişmeyen bu evresi üzerine ondan uzaklaşmasını , sorunları çözmek yerine Gregor'u tamamen kendi iç dünyasında yalnızlaştırma çabalarını ve onu bir böcekten farksız görmediklerini ... Tabi bı aile kendi evladına bunu nasıl yapar diye sormuyor değil insan ama ; anladığım şu ki sen düşersen herkes vurur ve bu kimi zaman en yakınlarım dediklerinden gelen ilk ve devamlı yumruklar olabilir... Kişiyi onların gözünden kendini bir böcek gibi görmekse nankörlüğün , bünyede kaldıramamanın diğer bir psikolojik tanısıdır. Derin bir psikolojik kitap diyebiliriz. Tıpkı dostoyevski' nin yer altından notlar ve öteki ben adlı romanlarında olduğu gibi ağır bir kalemden çıkmış. Hep derim acı yüreğe değdiğinde gerçekleri yazan bir eldir...
Dönüşüm
DönüşümFranz Kafka · Vaveyla Yayıncılık · 2019223,2bin okunma
1.479 öğeden 1.456 ile 1.470 arasındakiler gösteriliyor.