Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

вüşяα

вüşяα
@edebiyatccii
Sıkı Okur
Dünyadan bezginliğim dünyalar kadar eski.
208 syf.
·
Puan vermedi
Dr. Gülderen ÖZTÜRKER ÖZDEMİR 'in "Kıskançlığın Romanı “Zehra” da Yapı" adlı makalesinden alıntıyla " Zehra; realist-natüralist öğeler taşıyan bir yapıt olmasına, deney ortamı arz etmesine karşın daha başlangıcında kıskanç kadınların mutlu olamayacağı, iyi bir kardeş olmayan kadının iyi bir eş de olamayacağı gibi kaderci yaklaşımlarda bulunması, anlatıcının tanık durumundan çıkması, Boğaziçi tasviri yaparken çevreyi, insanın sosyal çevresini göstermek için değil de sanat kaygısı taşıyarak anlatması, dönemin sosyal şartları düşünüldüğünde bir kız babasının kızı yabancı bir erkeğe anlatması, yabancı erkeğin evde hoş olmayan bir vaziyette baba tarafından yakalandığı halde gülümseme ile karşılanması gibi yönleri ile yansıtmaya çalıştığı düşünceden uzaklaşmış, teknik açıdan zayıf kalmış bir eserdir. Bunun yanında eserde dönemin gerçeklerini de bulmak mümkündür tabi. İstanbul’dan kesitler vermesi, yazarın sokağı, tulumbacıları tasviri, o dönemde nikahlıların birbiri ile görüşmesi göreneğe uymadığından iki aşığın birbirlerine fotoğraf verip düğüne kadar görüşmemeleri ile eser; realist-naturalist öğeleri romanımıza sokması bakımından büyük önem arz eder.
Zehra
ZehraNabizade Nazım · İskele Yayıncılık · 201811,4bin okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Ahmet Ümit
Ahmet Ümit
' in okuduğum ilk ve diğer romanlarını okumama öncülük eden, edecek olan romanı. Kitabın baş karakteri Nevzat Başkomiserdir. İçerisindeki diğer karakterler Evgenia, Komiser Zeynep, Komiser Ali, Savcı Nadir ve diğerleridir. Romanın olay örgüsü daha önce görülmüş fakat tamamlanamamış "Körebe" isimli seri katilin yakalanma
Kırlangıç Çığlığı
Kırlangıç ÇığlığıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201931,6bin okunma
416 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Peyami Safa
Peyami Safa
bu romanı 1950 senesinde kaleme almış. Aslında içindeki mesajlar isminde can bulmuş. Adından da anlaşılacağı gibi bir arada yaşam sürmelerine rağmen, kendi içinde yapayalnız olan kahramanların yaşam serüveni anlatılır. Özellikle kalabalıklar içerisinde yalnız olan insanları anlatması günümüz insanını anımsatmıyor değil. Bugün hepimiz kalabalıklar içinde biraz yalnız değil miyiz?
Yalnızız
YalnızızPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 201921,7bin okunma