Şehadet️ Güzelsoy

Bazen okadar…
Bazen okadar beynimi açan yazılar görüyorum ki,hepsini cümle aleme anlatmak istiyorum.😅
Reklam
SÖZLERDEN İNCİLER;
*İbni Abbas der ki: Cömert olanlar bu dünyada sultan,ahirette müttakidirler. *Bazı bilgeler şöyle demişlerdir: Cömertlik kişiyi düşmanlarına bile sevdirirken,cimrilik kişiyi evlatlarına bile çirkin göstertir. •Bazıları şöyle demiştir. Kim cömert olursa sultan olur; kim malı çoğaltırsa sorunlan da gogalir. • Salih b. Abdu'l-Küddus şöyle der: Cimrilik toplumda kişinin ayıbını gösterir, Cömertlik kişinin kusurlarını örter. Cömertlik elbisesi ile kusurlarını ört. Hangi ayıbı gördüysem cömertlik onu örtmüştü.
Sayfa 168Kitabı okudu
Siz infak etmezseniz Allah (c.c) size nasıl infak edip malınızı arttırırsın? Bu nedenle şöyle denir: Gökten gelecek yardım yeryüzünde gösterilen emek oranında olur. Kim daha fazla ikram gelmesini istiyorsa daha fazla cömert olmalıdır.
Sayfa 165Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yusuf Suresi
66-“Babalarının emrettiği yerden girdiler, (elbette) bu onlardan hiçbir şeyi uzaklaştıracak değildi, ancak bu, Yakub'un içindeki bir isteği açıklamasıydı. O bizim öğretmemiz dolayısıyla ilim sahibiydi, fakat insanların çoğu bilmezler.” Babalarının emrettiği yerden girdiler: Farklı kapılardan girdiler. Söylendiğine göre burası el-Ferma şehriydi ve dört kapısı vardı. Onun bu kapılarından girdiler. **(elbette) Bu onlardan hiçbir şeyi uzaklaştıracak değildi:** Allah Yakub'un (aleyhisselâm) sözünün doğru oldugunu ifade etmiştir. Ancak bu, Yakub'un içindeki bir isteği açıklamasıydı: Babalarının duyduğu bir şefkatle onlara şefkat duymuş,bu yüzden böyle yapmamalarını istemiştir. O: Yakub bizim öğretmemiz dolayısıyla ilim sahibiydi: Yaptığı şeyler ilme dayalı şeylerdi, cahilce yapmıyordu. "O ilmiyle amel ederdi" denilmiştir. Süfyan şöyle der: "Bildiğiyle amel etmeyen âlim sayılmaz." "Ona öğrettiğimizi korurdu" anlamında olduğu da söylenmiştir. **Fakat insanların çoğu bilmezler.** Yakub'un (aleyhisselâm) bildiklerini bilmezler, çünkü onlar ilmi elde etmeye yönelmezler.
Sayfa 24 - Yusuf suresi,4.CiltKitabı okuyor
'Peki tövbe nasıl olmalıdır?' diye sorunca Hz.Ali şöyle dedi: 'Tövbe şu altı hususu barındırmalıdır: 1. Geçmişteki günahlardan dolayı pişmanlık duyulması 2. Kaçırılmış olan farzların kaza edilmesi 3. Zulümle alınan şeyleri hak sahiplerine vererek onlardan helallik istenmesi 4. Bir daha aynı günaha dönmemeye azmedilmesi 5. Günaha alıştırılan nefsin itaate alıştırılması 6. Günahlardan alınan zevkin artık itaatte alınmasıdır.
Reklam
248 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
30 Günde Manevi Devrim
30 Günde Manevi DevrimHalid Ebu Şadi
9.1/10 · 581 okunma
Yolcunun oruç tutmak ve tutmamak arasında serbest olması;
Abdulcebbar b. el-Alâ... Aişe (ra)den şunları rivâyet etti: Hamza b.Amr el-Eslemî, Nebî (s.a)’ye seferi iken oruç tutmak hakkında sordu. O, çok oruç tutan bir adamdı. Nebi (s.a) "Serbestsin; ister oruç tut,ister tutma." buyurdu. (Buhârî)
Sayfa 369 - 3.cilt,Oruç kitabı
Dua;
*Allah'ım! Bu ayin sonunda bizi atesten azad eyle! *Allah'ım! Orucumuzu, namazimizi ve diger ibadetlerimizi makbul eyle! *Ya Rabbi! Bizi Ramazan'a ulaştırdığın gibi Ramazan'ı da isyan ve gafletten uzaklaşmayı vesile kil! *Ya Rabbi,reddedilen oruçtan ve kabul olmayan amellerden sana sığınırız. *Allah'ım! İçimizi ihlasla, amellerimizi de Resulü'ne uymakla güzelleştir. *Ya Rabbi! Bizi gaflet uykusundan uyandır, çukurlara yuvarlanmaktan muhafaza et, günahlarımızı affet,orucumuzu makbul eyle!
İyimser ol ve umutsuzluk bataklığından çık. Şayet sana hayırlar gelmeyecek olsaydı ramazan ayna yetişmezdin. Belki de başka insanlar bir veya iki gün önce vefat etti ve Ramazan'a yetişmedi. Bu aya yetişmen sureti ile Allah (c.c) sana mühlet verdi ki merteben yükselsin.
Reklam
Bu ayda kişi neden değişmesin? Bu aydan daha kolay ve güzel ay var mı? Şimdi değişim olmayacaksa ne zaman değişim olacak?
SAHURUN FAZİLETİ;
Ebu Saîd el-Hudri radiyallahu anh'dan rivayet edildiğine göre, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Sahur yemeği berekettir, velev ki sizen biriniz bir yudum su içse dahi... Kesinlikle sahur yemeği yiyene Allah azze ve celle rahmet eder ve melekleri de onun için istiğfarda bulunurlar." (Ahmed B. Hanbel)
Oruç,günahlara Kefârettir;
Ahmed b. Hanbel rahimehullah'ın rivayeti ise şöyledir: "Bütün ameller kefârettir. Oruç ise benim içindir, onun mükâfatını ben veririm." (Ahmed B. Hanbel)
Şafii rahimehullah'ı işittim şöyle diyordu: "Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'den benim dediğimin hilafına bir şey rivayet ederseniz, benim dediğimi terkedin, ve hadisi alın zira benim sözüm odur.” (Hadis benim fetvamdir.)
726 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.