Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

127 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
"Hayatın en büyük çabası, ölüme alışmamaktır."
Ölümle dertli Canetti... Dertli dediysem, onun için ölüm gerçek bir kâbus... Ne ölümden sonrasına ne de öncesine inanıyor... Kusursuz bir akıl, nasıl o puslu aynaya durmadan nefesini dayar aklınız almıyor... Düşünce bir müsvette kağıdından farksızdır belki de, üstünü çizdiklerini bırakıp, yeni bir kağıda geçebilmeli insan. ölümcül bir yaradır
Ölüm Üzerine
Ölüm ÜzerineElias Canetti · Payel Yayınları · 200783 okunma
··
1.584 görüntüleme
Resul Bulama okurunun profil resmi
Doppler'e girişte Loe şöyle der: "Babam öldü. Dün bir geyik avladım. Ne diyebilirim?" Camus daha çarpıcı giriş yapar Yabancı'ya:"Bugün annem öldü. Belki de dün, bilmiyorum." Kayıtsızlık veya hayat boyu iz bırakan yıkım olsun hep etkiler insanoğlunu. Kayıtsızlık gibi görünen belki daha büyük yıkımdır. Bunu Canetti kaleminden okumuş olduk sizin gözünüzle. Kitabı okumadım henüz ama buradaki yıkım doğrudan, aracısız... Emeğinize sağlık Eylül hocam.
Eylül Türk okurunun profil resmi
Çok haklısınız hocam, hem de büyük yıkım... İbn Arabi'ye göre beden, şehir; ruh ise şehrin valisidir.Ölüm dediğimiz hayatın son bulması değil, valinin görevden alınmasıdır. Canetti adeta valiyi, şehrin dikdatörü, tiranı ilan ediyor.Şehir valinindir demiyor, şehir valinin ta kendisidir diyor. Çünkü kendine tutunmaktan başka kurtuluş yolu bulamamış küçük Canetti... Ölümden evvel üstesinden gelinmesi gereken bir sorudur; 'Biz bu çocuklara ne yapıyoruz böyle?..' sorusu... Değerli katkınız için çok teşekkür ederim, vaktinize bereket. :)
1 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.