Gönderi

Ceren Ünal yorumladı.
Birden şunun ayırdına vardım; sanki tüm usta yazarlar erkek: Stefan Zweig, George Orwell, Franz Kafka, Jack London, Charles Dickens, Aleksandre Dumas, Cervantes, Shakespeare, Montaigne, Mark Twain, Herman Melville, Hemingway, Tolstoy, Dostoyevski, Victor Hugo, John Steinbeck, Cengiz Aytmatov, Hermann Hesse, Ahmet Hamdi Tanpınar, Peyami Sefa, Yaşar Kemal... Yanlış anlışılmasın amacım cinsiyet ayrımcılığı yapmak değil. Merak ediyorum bunun sebebi ne olabilir?
·
4 görüntüleme
Ceren Ünal okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Bu konuda kadınların toplumsal konumlarının önemli yer tuttuğunu düşünüyorum ben. Kadınların eğitim haklarından yararlanabilmeleri ve ekonomik özgürlük, sosyal statü bakımından erkeklere denk hale gelmeleri ne yazık ki günümüze oldukça yakın tarihlerde gerçekleşmeye başlamış. Bu sebeple de, eğer sayı bakımından ele alınırsa, daha yeni yeni kadın yazarlarımızda artış görüldüğünü görüldüğünü söyleyebiliriz bence.
BLACK JACK okurunun profil resmi
1- Virginia Woolf - Bilinç Akışının En Önemli Yazarı. Şahsen beni en çok etkileyen yazarlardandır. 2- Jane Austen - Avrupa'da en çok okunan ikinci yazar. 3- Harper Lee - Raytinglere göre dünya üzerinde en çok okunan yazar. 4- Emily Brönte - Yazdığı tek kitapla büyük yankı uyandırmıştır. (Uğultulu Tepeler) 5- Charlotte Brontë Emily Brönte'nin kardeşi Jane Eyre gibi muhteşem bir eseri yazan yazar. 5- George Eliot Gerçek İsmi: Mary Anne Evans'dır. (İngiltere'deki kadın yazarlara olan olumsuz bakıştan dolayı romanlarında erkek ismi kullanmıştır.) 6- Tezer Özlü - Hayata erken veda etmesine rağmen Türk Edebiyatının en önemli yazarlarındandır. 7- Agatha Christie (Hala ondan daha iyi polisiye türde eser veren yok) 8- Doris Lessing (Nobel Edebiyat Ödüllü Yazar) 9- Ingeborg Bachmann 10- Margaret Atwood - Damızlık Kızın Yazarı 11- Simone de Beauvoir (Satre'nin Eşi ve Sartre'yi Satre yapan yazar) 12- Ursula K. Le Guin (Bilim Kurgu türünde çok iyi eserler veren yazar) 13- Slyvia Plath - Amerikan Edebiyatının Sıra Dışı Yazarı 14- Tomris Uyar - Turgut Uyar'ın eşi ve Türk Edebiyatına önemli katkıları olan büyük yazarlarımızdan.. Benim aklıma bunlar geldi şimdilik.. :)
Bekir İstanbul okurunun profil resmi
Çok değerli katkın için çok teşekkür ederim Onur Bey
Bu yorum görüntülenemiyor
Ferah okurunun profil resmi
Kadınların varlığı ilham kaynağı da ondan sayın okur. Demek ki eserin asıl ustası kadınlar oluyor.
1 önceki yanıtı göster
Bekir İstanbul okurunun profil resmi
Uzun bir aradan sonra tekrar aramıza hoşgeldiniz
1 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Yakov Petroviç okurunun profil resmi
Bu tür karşılaştırmalar ancak iki taraftan da eşit derece denek alınırsa biraz anlamlı olabilir. Söz gelimi 1 milyon erkek yazar varsa, 10 bin kadın yazar vardır. 1 milyon erkek yazardan en az 10 bin kaliteli yazar varsa, erkekler daha kalitelidir denilemez. Tamamen rastgele 10 bin erkek yazar ile tamamen rastgele 10 bin kadın yazar alınıp karşılaştırılabilir ancak. Bu bile pek sağlıklı olmayacaktır.
Taner durmaz okurunun profil resmi
Bence o zamanlarda bayanlara yeteri kadar imkan tanınması çünkü 100 erkek okuyorsa bir bayan okuttuluyordu ve bayanlar evlendikten sonrada yazmak için pek imkanları olmadi
AtillaKağan okurunun profil resmi
Ama erkek yazarların hepsinde anneleri bir kadın başka ne denir...ülkeleri adamlar yönetir adamlarida kadın doğurur... Halide Edip Adıvar...Banu avar.azra kohen' internet e yaz kadın yazarlar diye yüzlerce Yazar çıkmaz ise ben kendimi gıdıklıyacagım lütfen böle akla izana aykırı yazılar yazmayın lütfen ama lütfen...
Mathmazel okurunun profil resmi
Merak etmeyin onlari yetistiren kadinlardi.annelerin eserleri ustaca yani
20 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.