Hatice Hilâl⠀ོ

320 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Bir Değirmendir Bu Dünya, şiirlerinden, anı yazılarından ve hikâyelerinden tanıdığımız Zarifoğlu’nu başka bir açıdan tamamlamaktadır. O herkesin entel takıldığı bir zamanda çevresindeki meraklı insanlara, dostlarına, okuyucularına ilmihal okumayı tavsiye ediyordu. Namazların tadil-i erkân üzere kılınmasını, gece namazlarına kalkılmasını, hanımlara iyi davranılmasını, çocukları adam yerine koyarak karşımıza almamızı, yollarda zikirle yürümemizi telkin ediyordu. Daha doğrusu Müslüman olarak iç dünyamızı zenginleştirmek, çağa donanımlı bir Müslüman olarak yetişmemiz için elinden geleni yapıyordu. Hem çocuklar için yapıyordu, hem de büyükler için. Bu kitaptaki yazılara, kendi yatağında sessiz, sakin ve içten içe maverai uğultularla akan bir nehrin zaman zaman coşup kabarması olarak da bakılabilir.
Bir Değirmendir Bu Dünya
Bir Değirmendir Bu DünyaCahit Zarifoğlu · Beyan Yayınları · 20219bin okunma
Reklam
557 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
John Steinbeck'in tartışmasız en büyük eseri olan ve ona Pulitzer ödülünü kazandıran Gazap Üzümleri, 1939'da ilk kez yayınlandığında şok etkisi yaratmış ve büyük tartışmalara yol açmıştı. Tüm dünyayı etkileyen "Büyük Buhran" döneminde, tarımın kapitalistleşmesi ve krizler yüzünden yoksullaşan ve mülksüzleşen yığınların ayakta kalma mücadelesinin anlatıldığı bu destansı romanda Steinbeck, açlık, sefalet ve zorbalık yüzünden evlerini terk edip yollara düşmek zorunda kalan binlerce işçi ailesinden birine odaklanıyor. Boşa çıkan umutların, hüzne dönüşen sevinçlerin arasında insanlığın direncini ve onurunu çarpıcı bir dille anlatan, kapitalizmi iliklerine kadar eleştiren Gazap Üzümleri, 20. yüzyılın en önemli eserlerinden biridir.
Gazap Üzümleri
Gazap ÜzümleriJohn Steinbeck · Sel Yayınları · 202035,7bin okunma
435 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Cahit Zarifoğlu'nun çocuk yazarlığı, psikolojik ve psikanalitik derinlik açısından yorumlandığında çocuğa yönelişi farklı düzlemlerde açıklanabilir. Ancak onun çocuk yazarlığının belirleyici göstergesi çocuk bakışıdır. Hangi yaşta olursa olsun her insanı çocuk kabul edebilen bir çocuk bakışına sahip olması, çocuk yazarlığının asıl eksenini oluşturur. Çocuk kitaplarında kullandığı iç sezgi, hayâl gücünü bir çocuk dürbününe dönüştürür. Çocuk kitaplarını okurken onların muhayyilenizde canlanması ve size sinema duygusu vermesinin nedeni de budur. Zarifoğlu, yansıtma yöntemini kullanarak, bu masalları kendi gözüyle izleyerek yazdığını hissettirir ve bunu yaparken de masalların yaşanmışlık duygusu kazanmalarını sağlamak ister. Çocuk kitaplarını okuyan okurun psikolojik tabloları izlediği duygusuna kapılmasının nedeni de budur. -Bu anlatım Zarifoğlu’nun toplam anlatımı için de geçerlidir.- Buna karşılık, Zarifoğlu'nun çocuk bakışının, ne zaman 8 ne zaman 35-40 hattâ 60 yaşındaki yetişkin bir çocuğun bakışına dönüştüğüne karar vermek zordur. Cahit Zarifoğlu'nun çocuk kitaplarını, çocuksu tabiatı olan bir şairin anlattığı-yazdığı çocuk kitapları biçiminde değerlendirmek yanlış olmaz
Cahit Zarifoğlu
Cahit Zarifoğlu
Çocuklarımızla Atlara Biniyorduk
Çocuklarımızla Atlara BiniyordukCahit Zarifoğlu · Beyan Yayınları · 2012267 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
418 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Okuduğum ilk Elif Şafak kitabıydı. Aslında kitabı öncesinde biraz araştırdığımda beğenmeyeceğimi düşünerek biraz ön yargılı başladım. Hatta okuyup okumamak arasında gidip geldim ama yine de devam ettim okurken yer yer ne kadar saçma dediğim cümleler olsa da kitap daha sonradan hikayesiyle ilgimi çekti. Her ne kadar bazı görüşleri farklı, kabul edilemez gelse de okuduğum kitaplar dışında bir kitap okumak keyifliydi. Kısacası yazarın kendi cümlesiyle de dile getirmem gerekirse; “Sadece sizin gibi düşünen, konuşan insanları okuyorsanız, okumuyorsunuz demektir.”
Hatice Hilâl⠀ོ
Hatice Hilâl⠀ོ
Havva'nın Üç Kızı
Havva'nın Üç KızıElif Şafak · Doğan Kitap · 201616,3bin okunma
34 öğeden 31 ile 34 arasındakiler gösteriliyor.