Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Esm.

336 syf.
·
Puan vermedi
·
24 günde okudu
Zor Kişiliklerle Yaşamak
Zor Kişiliklerle YaşamakChristophe Andre
8.4/10 · 1.316 okunma
Reklam
Kişi sorununun bilincine vardıktan ve değişime yöneldikten sonra bile, değişmekte zorlanıyorsa, bunun nedeni değişimin, uzun ve zahmetli bir “yıkma ve yeniden kurma” sürecini içermesinden dolayıdır.
Sayfa 304Kitabı okudu
Paul Valery’in zekice söylediği gibi: “Söylediğin her şey seni anlatıyor. Özellikle başka birinden söz ettiğinde.”
Sayfa 304Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Onu anne baba üslubuyla eleştirmeyin
Edilgin-saldırgan davranış otoriteye karşı bir başkaldırı biçimidir. İlk otorite biçimi anne baba otoritesidir. … İyi ve kötü kavramlarını temel almak yerine, eleştirdiğiniz davranışın sonuçlarını göstermeye çalışın. Şunları söylemeyin: “Yine geç kaldınız. Bu kabul edilemez. Herkese karşı terbiyesizce davranıyorsunuz.” (ahlakçı söylem) Şunları söyleyin: “Bu sabah toplantıya yine geç geldiniz. Bu durum grubun çalışmasını bozuyor (işi etkileyen sonuçlar) ve beni kızdırıyor” (sizin üzerinizdeki etkisi). Bütün zorluk, ahlakçı söylevin, yetişme çağımızda, ergenlik dönemimizde ve bütün çocukluğumuz boyunca duyduğumuz söylev biçimi olmasından ve hemen ağzımızdan çarçabuk çıkabilmesinden kaynaklanıyor.
Sayfa 242Kitabı okudu
152 syf.
·
Puan vermedi
·
28 günde okudu
Yaratma Cesareti
Yaratma CesaretiRollo May
7.8/10 · 2.340 okunma
Reklam
Yaratıcı süreç, biçim için duyulan bu tutkunun dışavurumudur. Parçalanmaya karşı bir mücadeledir yaratıcı süreç: Uyum ve bütünleşmeyi doğuracak olan yeni varlık türlerinin varoluşa getirilmesi mücadelesi. Platon’un bize özet olacak çarpıcı bir öğüdü var: Bu yolu hakkınca yürümek isteyen biri gençliğinde güzel biçimleri ziyaret ederek başlamalı; eğer ilk başta eğitmeni tarafından, yolu ona bu güzel biçimlerden sadece birini sevecek şekilde doğru olarak gösterilirse, bu tek sevilenden doğru ve güzel düşünceler yaratacaktır; ve sonra, o tek olanın biçiminin güzelliğinin bir diğerinin güzelliğine benzer olduğunu ve her biçimdeki güzelliğin tek ve aynı olduğunu kendi kendine algılayacaktır.
Sayfa 147Kitabı okudu
Sanat eserinde varolan hakim olunmuş ve aşılmış gerilim, sanatçıların sınırlamalar ile ve sınırlamalara karşı başarılı mücadelelerimin sonucudur.
Sayfa 128Kitabı okudu
İnsanlar, herhangi bir etkili biçimde bütünleneceklerse, bir yasaklar yığını altında yitmiş olan kişiliklerinin “yitik” yanlarını tekrar ele geçirmeliler.
Sayfa 128Kitabı okudu
Tekrar Herakleitos’a kulak verelim: Akılsız kişiler “kendisiyle çatışmanın kendi içinde bir uyuma vardığını anlamazlar: Armoni, yay ve lirinki gibi, karşıt bir gerilimi içerir.”
Sayfa 127Kitabı okudu
Alfred Adler, uygarlığın fiziksel sınırlamalarımızdan ya da kendi deyişiyle, aşağı olmaktan doğduğunu ortaya attı. Dişe diş, pençeye pençe, insanlar vahşi hayvanlardan daha aşağı idiler. Hayatta kalabilmek için bu sınırlamalarına karşı mücadelelerinde insanlar zekalarını geliştirdiler.
Sayfa 127Kitabı okudu
Reklam
Bilinç, olanaklar ve sınırlılıklar arasındaki diyalektik gerilimden doğup gelen bir farkındalıktır.
Sayfa 126Kitabı okudu
Bu yüzden mabedin deyişleri, rüyalar gibi edilgin bir biçimde alınmamalıydı; alıcılar mesajı kendilerinde yaşamalıydılar.
Sayfa 120Kitabı okudu
İnsan özgürlüğü, yaşamın itkisi ile ona vereceğimiz karşılık arasında duraklayabilme ve bu duraklamada, ağırlığımızı vermeyi arzu ettiğimiz yönü seçebilme yetimizi içerir. Özgürlüğe dayanan, kendimizi yaratabilme yetisi, bilinçten veya bireyin kendi farkındalığından ayrılamaz.
Sayfa 114Kitabı okudu
İnsanların tüm yaşamlarını yaşamaya başlamayı bekleyerek geçirmeleri az görülen bir şey değildir.
2.368 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.