Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Atatürk'ün Akıllı Projeleri

Akl-ı Kemal 4.Cilt

Sinan Meydan

Akl-ı Kemal 4.Cilt Gönderileri

Akl-ı Kemal 4.Cilt kitaplarını, Akl-ı Kemal 4.Cilt sözleri ve alıntılarını, Akl-ı Kemal 4.Cilt yazarlarını, Akl-ı Kemal 4.Cilt yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hakkaten Osmanlı'dan başka bişey basmaz mı bu herifler yaa ..
Bir zamanlar Anadolu’nun dört bir yanında arkeolojik kazılar yapılmasını sağlayan, bu kazı sonuçlarını TTK Belleten adlı bilimsel dergisinde yayımlayan, böylece Anadolu dip kültürünün ortaya çıkarılmasını sağlayan Türk Tarih Kurumu, bugün ceylan derisine Osmanlı klasikleri basmakla meşguldür.
Sayfa 471 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Amerika'nın başımıza Siyasal İslamı bela edişi ..
Bu anlaşma doğrultusunda önce Atatürk’ün dört ciltlik bilimsel ve kültür-uygarlık eksenli tarih kitapları müfredattan kaldırılmış, sonra Türk Milli Eğitimi’ni kontrol eden ABD’li uzmanların gözetiminde Anadolu Türk tarihini 1071 Malazgirt efsanesine indirgeyen, Türklerin kültür-uygarlıkları yerine Türklerin göçebelikleri, savaşçılıkları, dindarlıkları, fetihçilikleri, askerlikleri gibi konulara yer veren yeni tarih kitapları hazırlatılıp okutulmaya başlanmıştır. ABD böylece atalarının savaşçılığıyla motive ettiği Türk gençlerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmayı planlamıştır. İki kutuplu dünyada ABD, tek rakibi Sovyet Rusya’nın yanı başındaki Türkiye’de “atalarının savaşçılığıyla” ve “ dindarlığıyla” bilenen Türk gençlerinin gerektiğinde “Mehmetçik” olarak gözünü hiç kırpmadan Komünist Rusya’ya karşı mücadele edeceğinden emindir! ABD çıkarları doğrultusunda kurgulanan bu yeni tarihte, Türklerin kültür ve uygarlıkları değil, “savaşçılıkları” ve “dindarlıkları” öne çıkarılmıştır. Bu yapılırken ister istemez Atatürk’ün Evrim Kuramı’na bile yer veren, her yönüyle bilimsel ve kültür-uygarlık eksenli tarih kitaplarının değiştirilmesi de kaçınılmaz olmuştur. 1950’lerden itibaren Türkiye’nin yeni tarih tezinin adı artık Türk İslam Sentezi’dir.
Sayfa 468 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Reklam
Bu ünvan bir tek O' na yakışırdı zaten ..
Atatürk, Türklerin Türeyiş destanı Ergenekon’a gönderme yapmıştır. Kendisine verilen unvanlardan biri Ergenekon’dan çıkarken Türklere yol gösteren “Bozkurt”tur. Bozkurt Köktürklerin bayrağında yer alan bir Türk sembolüdür. Bu doğrultuda Türk hakanlarının kurttan türediği yaygın bir mite dönüştürülmüştür.
Sayfa 455 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Atatürk senin de defterini dürdü ORADA bok böceği .. =))
W. Churchill, İngiltere Savaş Bakanı olduğu dönemde İngiliz Hava Kuvvetleri’ne yazdığı bir mektupta Türkleri kastederek, “Medeni olmayan barbar kavimlere karşı zehirli gaz kullanabiliriz demiştir. Bu doğrultuda İngilizler, Çanakkale Savaşları sırasında Türk ordusuna karşı zehirli gaz kullanmıştır.
Sayfa 418 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Küstah İngilize bak hele ! =))
Örneğin İngiltere eski Başbakanı William Gladstone, 1876’ da yayımlanan “Bulgar Dehşetleri ve Doğu Sorunu” ve “Katliam Dersleri” adlı kitaplarında “Barbar Türklerin” bağımsızlık isteyen Bulgarları katlettiğini belirterek, Türklerin dünya yüzünden kötülüklerini kaldırmanın tek yolunun onların vücutlarını dünya yüzünden kaldırmak olduğunu yazmıştır. Gladstone’a göre, “Türkler maymunla insan arası medeniyet yıkıcı barbarlardır... Türkler insanlığın insan olmayan numuneleridir."
Sayfa 417 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Atatürk'ün bilime ve bilim adamına verdiği değer ..
Atatürk, 1930’larda özellikle Almanya’daki Nazi baskısından kaçan dünyaca ünlü Yahudi biliminsanlarını Türkiye’ye davet ederek, onlara yeni kurulmakta olan Türk üniversitelerinde milletvekillerinin üç katı maaşla bilim yapabilme fırsatı vermiştir.
Sayfa 414 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Reklam
Atatürk'ün yok artık dedirten uzgörürüsü ..
Yarın bizi saran tabiat unsurları içinde binlerce ve binlerce sene evvel söylenmiş sözleri olduğu gibi toplayıp tespit etmek imkânına elbette varılacaktır... Tabiatın bugün için esrar dolu sinesine gireceği muhakkak görülen insan zekâsı, beklenilen hakikatleri ortaya koyacaktır.. Atatürk, Afet înan’a bu notu yazdırdıktan sonra şunları söylemiştir: “Bunu fakültenin açılış dersinde okuyacaksın. Çünkü tarih belgelerinin ilerideki keşifleri buna dayanacaktır. Her tarihi şahsın söylediği sözler toplanabilecek ve böylece biz onları kendi seslerinden ve sözlerinden dinleyeceğiz.”
Sayfa 404 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Şüphesiz "SEN" gibi bir tane daha gelmez bu dünyaya !! =((
Atatürk’ün ölümü öncesinde yanı başındakiler onun “Aman dil”, “Yarabbi dil” diye sayıkladığına tanık olmuşlardır.
Sayfa 403 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Atatürk'ün türetip Türkçeye kazandırdığı terim ve sözcükler..
Açı, üçgen, kare, boyut, uzay, yüzey, çap, yarıçap, kesek, kesik, yay, çember, teğet, açıortay, içters açı, dışters açı, taban, eğik, kırık, çekül, yatay, dikey, düşey, yöndeş, konum, dörtgen, beşgen, köşegen, eşkenar, ikizkenar, yanal, yamuk, artı, eksi, çarpı, bölü, eşit, toplam, oran, orantı, türev, alan, varsayı, gerekçe... Arıtmak, er, erdem, esenlik, evrensel, genel, ısı, kıvanç, konuk, kurmay, kutsal, önemli, özel, subay, tüm (...)
Sayfa 397 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
"ADAM"daki vizyona , düşünceye bak !!
Atatürk dil çalışmalarına verdiği önemi, İkinci Türk Tarih Kongresi’nde Prof. Pittard’ın eşine, “ Bir sözcüğün kökenini bulduğu zaman duyduğu mutluluğun, Sakarya Savaşı'nı kazandığı zamanki mutluluğa eşit olduğunu "söyleyerek dile getirmiştir.
Sayfa 395 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Reklam
"Türk dili Türk ulusunun kalbidir, belleğidir.”
“ Türk ulusunun dili Türkçedir. Türk dili dünyadaki en güzel, en zengin ve en kolay bir dildir. Türk dili, Türk ulusu için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk ulusunun geçirdiği bunca tehlikeli durumlarda ahlakının, geleneklerinin, anılarının, çıkarlarının, özetle bugün kendi ulusallığını yapan her şeyin dili aracılığıyla olduğunu görüyor. Türk dili Türk ulusunun kalbidir, belleğidir.”
Sayfa 370 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
PEEEEHHH !! =))
Ancak Larousse’un Türkçeye tercüme edilmesi sırasında sorunlarla karşılaşılmıştır. Fransızca birçok terimin Osmanlıca karşılığının olmadığı fark edilmiş ve böylece çok zengin bir dil olduğu sanılan Osmanlıcanın aslında ne kadar fakir bir dil olduğu anlaşılmıştır.
Sayfa 369 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Hastası olunası Atatürk tespitleri ..
" Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk ulusu dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. ”
Sayfa 367 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
""Kitap özeti okuyanlar"" saylanıyor mu ? =))
Atatürk yüzyıllardır ihmal edilip unutulmaya terk edilmiş Türkçeyi kurtarmaya karar verirken, 535 edebiyat, 397 dil-dilbilim kitabı okumuştur. Yeryüzünde bugüne kadar Atatürk’ten başka hiçbir devrimci böyle bir istatistiğe sahip değildir.
Sayfa 364 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
Şu Türkçe alerjili Osmanlıca sevdalılarını şimdi daha iyi anlıyorum .. =))
Osmanlı döneminde 19. yüzyıla kadar Türkçenin bir dilbilgisinin (gramerinin) olduğu bile düşünülmemiş, bu konuda hiçbir çalışma yapılmamıştır.
Sayfa 361 - İnkılap Kitabevi 1. Baskı 2012Kitabı okudu
101 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.